Idrottsmat

Frågor

Hej! Jag är 20 år, 179 cm lång och just nu 71 kg tung. Jag har genom mager diet samt långa promenader minskat fr. 84 till 71 kg sedan i november. Jag tar nu alltid en promenad på ca 40-45 min alt.
17-åring som äter normala måltider men tränar mycket med viktnedgång. Behöver hjälp med kalorika mellanmål som kanske kan hjälpa.
Jag äter inga grönsaker alls, men allt annat på bordet äter jag. Räcker det eller får jag inte i mig alla vitaminer eller mineraler jag behöver.
jag är dansare och ska medverka i en show som är ca en timme lång. jag har en roll i de flesta numren och dansen är stenhård och krävande.
hej, jag är 17 årig tjej som undrar om jag dricker rätt dryck. Jag har nämligen blandat lite socker och lite salt i vatten för att ersätta saltet i kroppen och få energi, men jag undrar ifall denna kombination är ohälsosamt i nån regel.
Hej, jag är en kille på 25 år och har ett problem, jag har en BMI på 16,7 och vill ladda upp för att kunnna göra en havspaddlings expedition nästa sommar.
Hur kommer det sig att man inte blir tjock av fett från fisk? Jag tycker att det verkar konstigt, fett som fett liksom.
Hej, Jag är en kille född 1988. Tränar ca 5 dagar i veckan. 3-Gym 2-Fotboll. Har tränat fotboll senaste 10 år. Väger just nu ca.82kg och är 176cm. Har väldigt stora lår och mycket bukfett. Har börjat äta sunt och ligger på kaloriunderskott.
Kan man förbränna fett utan att äta det eller måste man äta fett för att förbränna det.
Hej! det är så att jag har börjat fått finnar/utslag på axlar och bröstkorg, framförallt bröstkorgen. Jag styrketränar flera gånger i veckan samt att jag är aktiv inom annan idrott. och har gjort det i ca 3 års tid.
Jag är tränare för ett pojklag i hockey och behöver bra argument för varför det inte är bra att äta godis mellan hockeymatcherna?
Hej! Ungefär hur mycket kalorier skall jag äta per dag då jag är 167 cm och väger ca 56 kilo, men vill bli av med fett?
Hej jag är 48 år och styrketränar 4 ggr per vecka och har högt blodtryck (medicinerar för detta). Finns det ngt kosstilsskott jag skall/bör undvika? Äter proteintillskott med lågt kolhydratinnehåll idag.
Hej, Jag tränar 3-4 ggr per vecka. Just nu innan snön kommer simmar jag och styrketränar. Jag har bara styrketränat i 2 månader men blir illamående i slutet av styrkepasset. Så pass att jag måste avbryta träningen. Då har jag tränat ca 1h.
Jag undrar om man kan gå upp i vikt om man dricker ca två koppar the med lite mjölk i varje dag. Innehåller det egentligen något fett eller kalorier?
Hej vi har en liten fråga, vi arbetar med ett kolhydrats projekt. så vi undrar hur mycket man förbränner vid de olika sporter och aktiviteter??
Hej! Mitt namn är Hannes, väger 68 kg och är 183 cm lång. Jag tränar 3 gånger i veckan men ska öka detta till 4 istället. Jag har några olika frågor: 1. Jag undrar hur mycket protein och kolhydrater jag "borde" få i mig? 2.
Jag har gjort ett kost och träningsschema som jag strikt har planerat att följa för att minska på kroppsfett men även bevara/öka muskelmassa. Såhär ser en veckas kostschema ut: Frukost: 1 port.
Är en 37 årig tjej som är 163cm och väger 51 kg.Har nyligen tappat 13 kg och vill nu behålla dem borta. Tränar 2d/v på friskis och springer 2 d/v ca 30 min. Kcalintag /d ca 1200-1300.
Hej Jag har sedan många år kört tre konditionspass i veckan, spinning och joggning. Tycker att jag hållit ungefär samma kondition och styrka i många år och känner mig pigg och vältränad.
Hej JAg är en kvinna på 40+ mitt problem är att jag alltid luktar lite ammoniak, speciellt efter träning, då stinker jag verkligen. Orsaken är nog att jag går på så kallad low carb diet. Nu är min fråga, är detta farligt eller bara irriterande?
Hej, Min sambo tränar väldigt mycket och nu under hockey säsongen tappar han mycket av sina musklerna som han har byggt upp under sommaren. Han hinner ju inte att styrketräna så mycket nu under denna tid.
Hej! Har länge diskuterat med en träningsfanatisk kompis om proteinpulvers effekt på styrketräning och jag har hävdat att det inte har någon dokumenterad effekt.
Hej ! Såg ett bra svar på redan ställda frågor om benhinnorna. En annan fråga, jag styrketränar en del och har tidigare köpt s.k proteintillskott.
Jag styrketränar upp till fem gånger i veckan och intar ett proteinpulver som heter "Myoplex". Problemet är att jag får problem med finnar i ansiktet pga drycken.
Hej! Jag är en kille i 19 årsåldern och har nu styrketränat i nästan två månader. Jag har gått upp ca 6-9 kg. Jag har inte ätit bra för jag är ständigt hungrig.
Hej, jag har lite frågor och jag hoppas att jag finner rätt svar! Jag är en kille som är 16 år och tränar på gym. Jag undrar om man slutar växa eller växer mindre i fall man kör ben på gym. Jag kör bland annat knäböj med stång.
Hej doktorn. Jag är en kille på 25 år som tränar styrketräning ganska flitigt, cirka 4 gånger i veckan. Jag har använt ert test och kommit fram till att jag borde äta ca 3000 kcal om dagen.
hej...jag tänkte höra om det är bra att baraäta tonfisk undertiden man vill gå ner i vikt....tex. att man äter en tonfiskburk 200g till midagg...och grönsaker....
jag är en tjej på 17 år snart 18 väger runt 45 - 47 och är 157 cm. tränar ibland yoga och så kör jag med med magtränar hjul varje dag. Händer att jag äter godis på helgerna. Och när jag väl unnar mig då så blir det stor godispåse.
Tjena, jag är en kille på 19 år, jag äter godis ungefär varje dag. För kanske 15 kronor, jag tränar dock varje dag också i 2 timmar. Jag har inga pauser, absolut inte längre än 5 minuter.
Hej, Jag är 22 år, är 174 cm lång, väger ca 67 kilo och har en fettprocent på ca 25 %.
Hej!