Konditionsträning

Frågor

Hur ska jag göra för att öka min konditon? Styrka?
Jag undrar hur och om SSRI-preparat påverkar min träning på ett negativt sätt? Jag tycker att jag har svårt att komma upp i det som borde vara min maxpuls (jag har kollat på nätet, men lite olika siffror förekommer). Under löpning orkar jag max 169.
Hej, Jag äter Tenormin (lägsta dosen) för måttligt förhöjt blodtryck. Jag tränar mkt både fria vikter men även kondition (löpning, rullskidor mm). Påverkar betablockeraren min förmåga att prestera bättre vad gäller kondition.
när jag åker längdskidor får jag som en brännande känsla under bröstkorgen, har fått bricanyl av läkare, men det blir inte bättre. Om det är ansträngningsastma. Är det farligt att träna?
Hej. Jag undrar hur bra det är med cykling som motions metod och hur länge man bör cykla för att få bra kondition och styrke träning. Detta gäller mountainbike cykling dvs blandad terräng.
Hej! Jag är en kille på 20år som hela mitt liv haft problem med puls som rusar vid träning. Min bakgrund är att jag alltid hållit på med idrott och har även elitsatsat vid ett idrottsgymnasium i 3år.
Hej! Fick under ett spinpulspass känning av att pulsen rusade samtidigt som vader och lår stumnade. Har fått för mej att min maxpuls ligger vid 195-200. Min vilopuls ligger på låga 50.
Är en 50-årig kvinna som tränar 3-4 ggr/vecka; gruppträning, spinning o löpning. Vid mycket långsam löpning flåsar jag så pass att jag inte kan prata och det blir inte bättre. Har gjort spirometritest; lungorna ua.
Hej! Jag känner mig lite bekymrad för min pojkvän, han tränar mycket både styrketräning och konditionsträning.
Hej. Jag har en son som är 13år och ovanligt lång för sin ålder. Han har idrottat i hela sitt liv med både fotboll, ishockey och innebandy. Är duktig i alla sporter. Problemet är att han har jobbigt med löpning.
Hej! Jag har en fråga angående kondition. Vilket alternativ ger bäst konditionsökning? 1.
Hej! Min fråga är väldigt lik andra frågor jag hittat här, men kände ändå att jag behövde råd. Jag är 26 år gammal, 178cm 74 kg och äter/dricker sunt. Har sprungit lite av och till p.g.a.
Hej jag är 21år och har kört spining i flera år. När jag använder pulsband visar den en hög hjärtfrekvens som kan gå upp mot 190 då vid snabb andning och jobbig känsla... Är detta farligt?
Hej jag heter Erica och jag är 20 år. Idag var jag på gymmet och jag sprang i typ 50 min med 185 i medelpuls. Detta var för mig i lugnt tempo. Jag blev svettig men jag orkade absolut hålla på mer.
Hej Jag är 66 år och har ovanligt hög maxpuls. Min vilopuls på morgonen är 53 och min max puls vid hårt arbete ca 180. När jag tränar "bekvämt" dvs springer 5-5:30 min /km ligger min puls på ca 155. Jag har 140/90 i viloblodtryck.
Hej. För ca 4-5 år sedan blev jag diagnostiserad med giftstruma. Då försvann bla all min kondition (en av symptomerna) och jag fick jättehög puls utan att anstränga mig det minsta. Innan det hade jag normal kondition om man kan uttrycka det så.
Jag är 36 år och man. Under ett konditionspass på ca timmen får jag anstränga mig för att hålla pulsen under 190. Om jag tränar på en nivå som jag upplever "ger något" stiger pulsen mot 200 sträcket och vid kraftigare belastning även däröver.
jag hade en titthålsoperation gjord i mitt vänstra knä för fyra veckor sen...jag fick lov att börja springa för två veckor sen,men väntade ytterligare en vecka för säkerhets skull...
Hej, Jag är en tjej på 24 år som har dansat mycket i min barndom. Jag är nu på väg att sluta röka och undrar vad det bästa sättet för mig att komma igång med min kondition så snabbt som möjligt är.
Hej! Jag är kvinna 52 år med lite övervikt, ( väger 77-78 till mina 172 cm, men det är inte det som är det största problemet.
Jag har redan ett mycket god nivå och jag skulle vilja förbättra min kondition ytterligare. Hur ska jag göra.
hej återupptog min löträning(sen 15år) vid årsskiftet och springer nu c.a. 1.5 mil i veckan. men sedan 3-4 månader verkar konditionen inte ha förbättrats öht? min bästa kondition hade jag i slutet av sommaren men sedan dess verkar det gå bakåt??
Hej! Har nyligen börjat motionera ett par - tre gånger i veckan. Tidigare rätt ointresserad av motion. Är 66 år. Hur kan jag på ett enkelt sätt mäta om konditionen ökar?
Jag har opererats för brusten aorta-aneurysm. Sprickan (13 mm) var i vävnaden mellan aorta och höger förmak, så syresatt blod gick tillbaks in i hjärtat och lungorna. Skadan syddes ihop och aorta förstärktes med en liten "laglapp".
Hur länge varar min kondition om jag slutar träna?
Hej jag har pollenallergi och mycket besvär kring det. När jag springer behöver jag inte anstränga mig alls mycket för att går pulsen ska gå upp mycket.
Såg i en spalt att Inderal var dåligt konditionsmässigt Löptränar själv i TSM regelbundet och har fått Enalapril för högt blodtryck och tyckte det kändes lite tyngre i början av beh men nu efter 6 mån har det nog återgått till vanligt.
Hejsan Jag har en kompis som väger ca 120kg vilket är minst 20 för mycket. Om jag kan ordan ett träningsprogram har han lovat att följa det. Som mål är att springa en halvmaraton i maj 2001.
Jag har fått metoprolol utskrivet för förebyggande behandling mot migrän. Tränar mycket och jobbar även som bl a spinninginstruktör.
Varför får vissa mer mjölksyra än andra? Hur kan man undvika mjölksyra?
Tränar löpning/cykling/simning/styrla regelbundet. Är ojämn i prestationerna.Har återkommande perioder med trötthet samt tryck och ont i nedre luftvägarna och hosta vid ansträngning, klarar ändå av att träna men inte prestera.
Hej! Jag är aktiv tävlingscyklist i veteransamanhang, är 46 år och har tränat mer eller mindre under större delen av mitt vuxna liv. Under senare tid så har min puls börjat bli lite konstig.
Jag är en gubbe på 56 år som fått för mej att börja träna med stavgång. Men efter fem veckor är jag så besviken ,för mina vadmuskler känns som dom skulle vara förstenad dom är hårda och känns allmänt konstiga.
Hej. När jag konditionstränar får jag ont på samma fläck. Strax under revbenskanten, alltid höger sida, mer mot mitten av magen. Ofta kommer det i samband med att pulsen precis ska gå ner efter t e x en backe eller intervalltopp.
Hej! vi är två tjejer på 17 år som inte tränar på fritiden. Vi har mycket dålig kondition och blir anfådda av att bara gå upp i en trappa. Detta är ett jobbigt problem för oss.
Hej. Jag har börjat träna med pulsklocka då jag kör träningspass på cykeln. Min vilopuls är ca 68 och maxpuls runt 180. Jag tycker mätaren ger olika utslag från likadana pass. En dag körde jag ett pass på 1,5 tim och hade 139 i medelpuls.
Hej! Jag lider av halsbränna har nyligen börjat behandla med omeprazol. Undrar om halsbrännan på nåt sätt kan påverka konditionen när jag springer. Jag blir fort väldigt anfådd, nästan som när jag får allergisk astma under pollensäsongen.
Att träna regelbundet är ju hälsosamt. Men dock så är för mycket höginsentiv träning direkt farligt för kroppen. Även om man bara bygger muskler får man ofta problem mer hjärtat senare...
Förbättras konditionen något om man går en timme i snabb takt varje dag??? Och om den nu gör det, hur lång tid tar det innan man märker något resultat???
Hej! Min man kör MTB på och tävlar i 12 resp. 24-timmars lopp. Jag undrar hur mycket det påverkar hans kondition och därmed resultat att han snusar cirka 6 dosor i veckan.
Är det farligt att gå på spinning vid ett blodtryck på 160/90? Är 58 år.
Kan man få en mätbar större effekt på exempelvis syreupptagningsförmågan om man promenerar med stavar (s.k. stavgång) än om man promenerar med samma intensitet utan stavar?
Hej! Jag har på senaste börjat få problem med extrem yrsel när jag kör tunga konditionspass på spinningen. Det kommer alltid i slutet av passet, slår lock för öronen och det känns som jag ska svimma.
Jag är kvinna, 66 år, normalviktig. Har promenerat en hel del genom åren men har nu börjat träna lite mer. Har lärt mig att pulsen ska vara 80 % av maxpuls - i mitt fall 123.
Är ombedd att kontrollera mitt blodtryck pga ofta huvudvärk. Resultat 130/90, 125/85. Enligt ett konditionstest för många år sen slår hjärtat ibland extraslag.
Det är något jag undrat över i så många år nu. Jag var ett aktivt barn: sprang, cyklade, spelade boll, gjorde gymnastik. Har alltid varit smal också. I skolan fattade jag snabbt att jag inte kunde springa som de andra barnen.
Hej! Är en kvinna på 53 år och har joggat kontinuerligt sedan jag var 20 år. Har sprungit ca 1 mil/3 ggr i veckan året runt. För två år sedan började jag märka en försämring i min "ork".
Hej, Jag har en fråga angående min kondition/syreupptagningsförmåga. Ända sedan barnsben har jag haft svårt att hänga med i konditionskrävande sporter såsom långdistanslöpning, fotboll etc.
Hej! Jag är en tjej på 21 år, väger 78kg och har tränat i ca 4 månader med kondition och styrka. När jag står på Crosstrainern växlar min puls mellan 185 - 197! Jag står i 30 min och får inte ont i bröstet eller några andra symtom.
Hej! Jag är aktiv med vardagsmotion (cykla och promenera till och från jobb). Dock är jag sedan våren och speciellt i sommar alltid orkeslös för mer kvalitativ träning där pulsen höjs.
Hej! Är 45år och spelar squash och badminton och märker att jag inte orkar hela pass, mao förlorar pga dålig kondition. Hur gör jag bäst för att förbättra konditionen?