Leder och muskler

Frågor

Hej. Var på orienteringstävling och råkade landa med sträckt hö ben. Kände ganska omgående att det inte var bra.
Hej! Jag har en tolvårig tjej som har problem med sina knän, hon får ont när hon spelar fotboll. Hon säger att det blir värk i knäna och kan även kännas som det knäpper i dem.
Hej I fjol var jag hos en läkare och trodde jag hade en inflamation i vaden då jag kände smärta precis under knät på yttersidan av benet. Jag sprang då mycket till tjejmilen och han viste direkt vad som ver felet.
Hej! För 6 veckor sen svullnade mitt vänstra knä upp efter en joggingrunda. Det gjorde inte ont på något sätt men kändes lite obehagligt.
Hejsan ! Sedan många år tillbaka så knakar,knastrar o knäpper det i mitt knä när jag böjer det. Det verkar bli värre och värre. Det både låter och känns riktigt mycket. Som om knät vore fullt med grus.
Jag är en tjej på 35 år som löptränar regelbundet ( springer ca 3 mil per vecka ). Efter en veckas träningsuppehåll började jag springa igen. Jag använde samma skor och sprang samma distanser som tidigare.
Hej, min son har fått sladder knä, har du tips på träning? Är det farligt att träna?
Hej, jag är en pojke på 14 år och i puberteten. Jag tränar friidrott(3ggr i veckan),fotboll(2ggr) och orientering(1ggr). Jag har ont i knät (typ under knäskålen) en tränare sa att det var "slatter".
Hej! Våra tjejer på 12 år spelar aktivt basket. Tjejerna tränar 3-4 gånger/vecka i 2 timmar där dom bl.a. även fystränar med vikter på ung. 10 kg.
Min 12-åriga tjej fick för ca ett år sedan diagnosen schlatter i båda knäna. Hon minskade träningen med 50% under några månader (friidrott, klättring) och gick hos sjukgymnast och fick träningsprogram för att stärka musklerna runt knäet.
Hejsan min grabb är 13 och får ont i ”skottarmen” när han börjar med hårdare skott. Smärtan är av huggande typ och är precis i övergången mellan axeln (deltoideus tror jag) och överarmen.
Hej! Jag fick en menisk skada för ca 5 år sedan i samband med en fotbollsträning. Läkarna gjorde inte så mycket utan fick order om vila. Haft känningar i baksida/insida/utsida knä till och från under åren efter detta.
I ca 7 månader har jag haft muskelinflammation i båda fötterna. Första 2 månaderna hade jag hade jag otrolig smärta under, ovanpå och på sidorna av fötterna samt en bit uppåt smalbenen. Ringde läkare och fick råd om voltaren och aktiv vila.
Hejsan! För 8 år sedan skjutsade jag en kompis på en cykel och ramlade. Fick en rejäl lårkaka. 8 år senare har jag fortfarande kvar en utbuktning. Den är ganska stor och jag skulle gärna vilja få bort den.
Hej! Jag har en 8-årig pojke som tränar konståkning i stort sett dagligen. Efter ett långt och intensivt träningsläger så fick han ont i ett knä näst sista dagen. Framsidan och sidan om knäskålen.
hej! jag undrar vad jag har för problem med min högra ankel som hela tiden knakar när jag går, jag klarar inte av att jogga/springa det knakar hela tiden, jag kan aldrig sitta still i en stol för jag måste röra på ankeln.
Hejsan! Jag tränar ungefär varje dag hela veckan. T.ex. Judo, tennis, löpning och styrketräning. Detta har naturligtvis(?) resulterat i att jag har ont på ovansidan och undersidan av armbågen...
Jag har fått problem med vänster armbåge. Förmodligen en inflammation av något slag. Det hindrar mej att spela badminton men stör mej även i jobbet. Kan det vara tennisarmbåge?
Hej! Jag är 31 år gammal och har tränat styrketräning i ca 11 år. Jag är även ingenjör till yrket och sitter en hel del framför datorn.
Hejsan! Jag ställde tidigare en fråga till dig och fick ett svar som jag respekterat och följt: http://idrottsdoktorn.
Hej, har smärta sedan tre månader när jag tar på armbågsledens "insida" som vägrar gå bort genom vila, alternativ träning eller voltaren. Gör mest ont vid bicepscurl men också vid beröring. Muskelfäste? Hur behandla?
Har sedan ett drygt år tillbaka haft besvär med smärta i vänster rumpa/höft. I början som huggsmärta i rumpan vid ffa löpning men sedan också vid gång men då mer som stelhet/smärta i höftböjaren.
40 år med medial artros. har blivit erbjuden att göra en osteotomi. Är tveksam om jag tar rätt beslut. Är personlig tränare så jag vet hur jag ska träna och gör det. Vad är ditt råd, operera eller inte??
Har fått diagnos begynnande artros bland annat och jag är en kvinna på 28 år som är väldigt aktiv. Spelat innebandy i 15 år och det är det väl slut med nu. Undrar över alternativ träning som inte bara är simning, cykling, promenad.
Jag är 62 år - har meniskskada kan inte räta ut knäet ofta inflammationer och har viss artros redan. Jag har erbjudits artroskopi - vad göra?!!!
Ang. knaeskada. Av intensivt motionerande har jag faatt en knaeskada, som dock inte laengre besvaerar mig saa mycket idag.
Hej! Jag är en kille på 24 år som antagligen fått en lätt stukning på vänster stortå. Det hände efter att jag strechade tån, antagnligen lite för hårt. Ingen svullnad, eller rådnad.
Jag opererades för avsliten knäskålssena för tre veckor sedan och har fortfarande svåra smärtor i knät. Senan var helt av och vad jag förstår så har man satt fast knäskålen med ståltråd och sytt ihop senan.
Hej, Jag har ett allvarligt diskbråck som jag ådrog mig vid ett fitnesspass, som har givit omfattande ischiassmärtor under någon månad. Ovanpå detta, har jag en förmodad muskelbristning i någon av de mindre musklerna under Gluteus Maximus.
För många år sedan slets ett muskelfäste till skulderbladet (ryggsidan) av. Skulderbladet hänger lite och skulderbladet står ut lite.
Hej min axel hoppade ur led för ca 6 månader sedan.Under en brottnings match.Jag gick in på akut mottagningen och dem röntgade och sa att det inte var någon skada på skeletet.Den bara hoppade ur led.
Hej Jag är 26år och har till och från tränat på gym i några år men har börjat träna väldigt seriöst den senaste tiden.
Har besökt specialist med axeln innan då jag upplevt ett knäppande ljud vi ex. simning och liknande rörelser och de har kallat det inflammation i slemsäck. Är aktiv innebandymålvakt och landar nog ganska hårt på armbågar och axlar ibland.
Hej! Jag har en axel som "hoppar" till sedan några år tillbaka. Jag har haft kontakt med sjukvården gånger flera och bla har en röntgen på skelettet gjorts där inga skador påvisades. Axeln hindar såväl min vardag som min träning. Jag kan t.
h
Hej! Min axel hoppade delvis urled i söndags när jag spelade match. Detta var 4:e gången den hoppade. När och hur lång tid bör jag vänta med spel och träning igen? eller går de att spela och jag tejpar axeln?
Hej Opererade min axel för kanske 6 år sen pga att det hoppade ut led ett ex antal gånger. Efter operationen så gick det kanske 2-3 år innan det skedde igen. Den gången var det efter att jag åkt vattenskidor.
Har sedan ett halvår haft värk i axel samt dålig förmåga att lyfta armen. Ortoped säger att det handlar inflammerad sena, fått en andra kortisoninjektion nu.
Hejsan! För ett drygt år sedan föll jag under en cykeltur. Farten var låg men jag föll framåt och tog emot mig på armbågarna ffa den vänstra.
Min grabb som är 11år och spelar handboll klagar ofta över smärta i framsida, ovansida av höger axel (kastarmen).
Vad kan jag göra åt en rätt så plötslig molvärk i bemärkelsen, stelhet och ömhet i höger axel. Mellan nackotan och skulderbladet har jag så vitt jag kan känna en svullnad.
Hej! Efter att jag haft ett uppehåll från styrketräning har jag nu satt igång igen.
Hej! Jag är en grabb på 18 år. Jag har under åren varit ganska så skadebenägen, skadorna har mestadels kommit från fotbollsspel. Problemet jag råkat ut för nu är dock lite annorlunda än tidigare.
Har sedan 3 månader tillbaka värk i min högra axel. Löptränar inför NY marathon 2011 och som tillägg kör jag styrketräning med kettlebell och simning ca 1 g/vecka. Är 50 år. Ont då jag crawlar och t ex kör ryggsim, dvs lyfter armen uppåt.
Har opererat axeln för tre år sedan. Axeln gick ofta ur led. Tre ledband var av. Nu har det börjat knarra vi vissa rörelser. Det känns som en vibrerande mobil i axeln och ljud. Dock inte alltid. Vad är detta och botmedel?
Hej! Jag har under en längre tid börjat utveckla ett problem i axlarna. Det började i vänster axel, ett "knäppande" ljud uppstod när jag rörde armen från sidoläge, rakt ut och upp förbi örat. Detta var ungefär i maj förra året.
Hej. Fick efter ett steg-utfall i badminton smärta på insidan av höger fot(det är den foten som hela tyngden kommer på) mellan fotknölen och hälsenan. Smärtan kommer vid sträckt vrist, så kan inte gå på tå etc.
vad ska jag göra? vad ska jag träna el inte träna? kan jag powerwalka?
Hej! har haft en svullnad i knävecket ca. 1,5 år. Den mjuknade några dagar i hstas men efter lek med barnen fylldes den på igen och blev stenhård. Har bara haft besvär när jag vikt ihop benen under mig vid arbete eller dyl.
Väntar på tid hos ortoped men skulle vilja veta om det är bakers. Har ont hela tiden, kan inte gå utan tabletter och det gör ont i hela benet. Svullnad bakom knät. Öm i knä och lår.
Jag har efter många års långlöpning ganska plötsligt utan yttre våld fått ont i knävecket på vänster knä. Det gör också ont då jag försöker sitta på huk. Det gör också lite ont på vänster utsida av vänster knä. Någon har nämnt en liten muskel.
hej på er,skulle vara mycket tacksam för ett svar på mina återkommande problem.har löptränat i ca 18 år är idag 53 år ung och joggar 3-5 ggr i veckan.men jag blir aldrig kvitt med baksidan av mina lår.
Hejsan, var idag ute på längdskidor då jag ramlade om kull och skidorna gled åt varsitt håll, det gick fort men jag upplevde det som jag gick ner o spagat, då högg det till och typ krampade i baksidan av hö lår, fick förstås avbryta åkturen.
Hej. Jag har en son som är 14 år som tränar fotboll 4 ggr per vecka. För två månader sedan fick han ont i baksidan av höger lår någon timme efter träningen.
Hej, Är huvudsakligen löpare, men har även spelat fotboll, sista(?) säsongen 2010, och styrketränar en del (ca 2 ggr/v). Har under mer än ett års tid haft problem med värk, ibland kraftig, ibland (men sällan) är jag helt värkfri.
Tränade medelgympa från jul till sportlov. Kände då ibland tendens till lite kramp i vänster vad under träningen. Hade även runt jul problem med hälsporre på vänster fot. Hälsporren löste sig genom stretch och hälinlägg.
Har gått ca 2 månader sen min operation, och rehab går har gått bra. Men ibland när jag tränar /röra armen så knakar det tyst i axeln, det gör inte ont alls och jag undrar vrf det blir så i axeln?
Hej! Jag har en pojke på 12 år som i mer än två års tid har haft "ont i knävecket när han springer.
Hej, Ställer min fråga igen med lite mer info: Har fått konstaterat att jag har bakercysta. Jag kan inte böja eller räta ut benet, ej heller belasta, t.ex gå i trappor. Det gör väldigt ont när jag vrider foten utåt men inte innåt.
Hej, jag är en tjej på 17 år som spelar handboll flera gånger i veckan. Sedan tre år tillbaka har jag haft problem med mina vader från och till.
Hej Dr Leijonwall. Vi bor i Australien och vår son, som är 17 slet av sin 'Satoris muscle' eller rättare sagt han har en avulsions fraktur på pelvis där muskeln slets av då han accelererade snabbt.
Efter jag har tränat hårt enligt mina referensramar t.ex kört backträning eller sprungit 10 km så kan det flera dagar efter kännas som att benet viker sig lite då och då när jag går snabbt eller joggar lätt.
Hej, jag har haft besvär med mina knän sedan jag var 12 år, nu är jag 20 år. Tidigare har jag fått diagnosen schlatter, men smärtan har aldrig försvunnit. Röntgenbilder visar på att jag har en stor benflisa i ena knät och små flisor i det andra.
Hej. Har haft problem med benhinnor sedan mars 2012, började smärta när jag cyklade till o från jobbet. Smärtan började i nedredelen av knä o sedan ner över benhinna. Har opererats för compartment på båda benen tidigare. Är detta stressfraktur??
hej! jag spelar fotboll och har gjort i många år. Förra vintern spelade vi på grus och jag började känna en smärta precis innanför smalbenet. Jag visste inte vad det var då, men på sommaren sa min tränare åt mig att det var en benhinneinflamation.
Hej!Jag har ett ständigt återkommande problem som uppstår vid löpning och rask promenad, efter ca tio minuter känns det mycket smärtsamt,brännande på framsidan av smalbenen.Skulle vara mycket tacksam om det finns ngn möjlighet att åtgärda detta.
Hej Hej! Jag har tranat sen jag var 6ar gammal och ar nu 20ar. Vid 6ars alder borjade jag dansa och haller fortfarande pa. Jag har aven spelat volleyboll i flera ar pa en hog niva, sen utover det blir det powerwalk och jogging.
Hej! Jag är 20år och spelar fotboll. Har haft problem med benhinnorna under en längre period. Förut kom det och gick beroende på skor och underlag, men sen juni har det varit ett konstant problem. Det är mest höger insida som är ett problem.
Hej, har inte kunnat springa på 10 månader pga smärta i benhinnorna. Vart hos läkare och oortopeder flera ggr, men inget tycks hjälpa. Tänkte fråga om din åsikt gällande operation av benhinnorna?
Min dotter fick en skada i en innebandymatch då knäskålen hoppade ur led men gick tillbaka omgående . Knäet och benet svullnade upp rejält och hon gick på kryckor i drygt en vecka .
Jag vill veta mera om benpålagringar, speciellt vid rygggraden? Hur påverkar dem prognosen tex vid diskbråck i nackområdet. Har försökt hitta litteratur om det på internet, utan större lycka.
Hej.Jag tränade step up häromdagen och när jag vid ett tillfälle satte ned foten i golvet small det till i vaden och jag fick vansinnigt ont och blev rejält svullen.
Beröm för din sida som verkar hjälpa många. (Kille, 20år)- Mitt problem är vänstra knäet som beter sig väldigt konstigt. Jag har sedan november 2010 under vissa tillfällen fått ont i mitt knä under fotbollsspel.
Jan -01 stukade jag foten rejält. Två sprickor, en i utsidan av foten ett par cm nedanför tårna, den andra i en av fotkulorna. Avslitna ledband och annat otrevligt.
Under många år som aktiv fotbollsspelare hade jag problem med onda knän. Någon gång under den tiden var jag hos en ortoped och fick "diagnosen blomkålsknä", det hade något latinskt namn som fallit ur minnet.
Hej.Körde omkull på träning med crossen och slog i ryggen rejält.
Jag är 25 år, älskar att åka snowboard och jag satsar hårt. förra vintern opererades jag för min medial menisken som fästes om på nytt, samt korsband. nu olyckligtvis så skadade jag mig igen och har fått opererats igen.
hej! Jag är en tjej som spelat fotboll nästan hela mitt liv men var tvungen att sluta pga av en skada i knät.
Hej! För mer 1 månad sen så vred jag till mitt högra knä och ett kraftigt smäll hördes då från knät, gjorde jätte ont precis då men smärtan släppte efter en stund. Dagen efter var knät jätte svullet och en värmeökning fanns med.
Jag har en dotter (11 år) som tränar gymnastik på elitnivå och har åsamkat sig en skada i armbågsleden som enligt magnetröntgen anges som en broskfraktur.
Undrar om man kan få en spaltformig broskskada som sträcker sig ända in i det subcortikala benet .. under en dans utan plötsligt utifrån kommande våld /vridvåld ? 2002 skadade jag knäet under pardans..
Juni 2009 opererades jag på idrottsmedicin med artroscopi där en broskskada "shavades" bort. Rehab gick bra och har kört för fullt från hösten 2009 med ishockey. Har nu börjat få samma symtom igen, dvs smärta och stelhet innan jag är uppvärmd.
Jag tränar styrketräning och brukade köra ben med ganska hög belastning. Efter en halkolycka för 2 år sedan, då jag slog i båda knäna rejält blev det sprickor i brosket. Efter det har jag inte kunnat belasta speciellt mycket alls på mina knän.
Hej, för 3 månader sen skadade jag knät i from av att en broskbit lossnade från knäskålen. Det resulterade i en operation för 2 månader sen och en frikropp togs ut med titthålskirurgi.
Har precis fått besked (efter ultraljud) om brusten Bakercysta med svullnad och missfärgning av vad och fotled. Hur lång är rehabtiden för att komma tillbaka till hög tävlingsnivå i badminton igen? Vilka rehabövningar ska man göra respektive undvika?
För 3 år sen genomgick jag en 5 timmars operation där de rekonstruerade bakre korsbandet, yttre ledbandet och popliteussenan. Ledytorna var fina etc. Jag avslutade min rehabilitering för 3 månader för det blev ingen förbättring.
Som rubriken säger så får jag ont i övre delen av bröstet och även lite på framdelen av axeln efter jag tränat bröst. Var till en sjukgymnast där jag fick höra att jag skulle stretcha mycket och tänka på hållningen.
Hej, Jag har haft besvär med mitt vänstra knä sedan jag började spela golf. Tror att jag har vridit in knät på ett felaktigt sätt. Tränar vanligtvis spinning, aerobic mm ca 4ggr/v.
Efter en period av hård träning, svullnade knät upp utan att jag skadat det. Det känns tjockt runt om hela knät.Efter 6 veckor med lätt träning känns det bättre, men inte bra.På morgonen när jag vaknar känns det bäst.Är 54 år och har tränat mycket.
Undrar vad det är för skillnad på broskskadar a la chondromalacia jämfört med artros.
Jag har i många år nu haft problem med mina underben, och det har nu blitt så illa att jag knappt klarar att gå 100m innan smärtan är olidlig. Det som uppkommer är att jag får minskad rörlighet då jag böjer min fot upp/nedåt som i normal gång.
Jag tror att jag har ett compartment syndrom.Kan jag själv göra något för att bota det? Finns det några andra beh möjligheter??
Hej! Jag är en idrottslärare på 60 år som har en konstaterad (röntgen) artros i min vänstra höft. Ibland är smärtan väldigt jobbig speciellt när jag ska gå i trappor (eller försöker att gå lite snabbare).
Hej, jag har nyss fått reda på att jag har en cysta i mitt vänstra knä. Och ska nu vänta på att ortopeden ska ta beslut om operation eller inte. Min undran är om det möjligtvis går att rehabiliteringsträna bort det här?
Hej Jag står på vänte lista på att få detta ben bortopererat i min högra fot samt att de skall skrapa bort ojämnheter på hälbenet (som jag förstod det). Jag har höga smärtor, kroniskt nu med är det farligt att använda foten/ träna?
Hej! Jag har dansat sen jag var 10 år, jag är nu 19 år. För ett och ett halft år sedan fick jag hälseneinflamation i båda hälarna och fick kort där efter inflamation i båda knäna. Med rehabilitering har jag stärkt knäna och balansen igen.
Hejsan Jag är en 25 årig Artist och yrkesdansare som har dansat och showat i flera år.
Nu är det så att jag är 28 år och tvåbarnsmamma. Jag har haft problem med mina knän sedan jag var liten. Har även fått sluta med ALLT som jag älskade att göra, åka slalom som var min passion, dansa, springa runt och leka med mina barn, motionera mm..
Vad menas med statiskt respektive dynamiskt muskelarbete?
Jag har besvär på utsidan vänster fot under fotknölen. När jag vickar upp fotblad och tår så snäpper det till ibland vilket man känner om man lägger fingrarna på baksidan fotknölen nedre del.
Hej! Det är så att jag har diskbråk, Jag hade jätte ont förrut, men det har blivit mycket bättre och jag undrar om det är bra om jag tränar taekwondo?
När jag rider så får jag en kraftig värk på utsidan av höger ben det börjar ca 1 dm ovanför fotknölen och strålar ner i foten på utsidan. Foten domnar bort och jag har ingen styrsel i foten.
Hej! Jag är en 17 årig tjej som blev påkörd bakifrån när jag åkte skidor för ca 5 månader sen. Jag tog emot mig med höger handled och det gjorde ont först men inte extremt så jag fortsatte åka hela dagen.
Jag har fått droppfinger i långfingret och efter 8 veckors behandling med skena hänger fingret ca 10 grader. Det går att böja pyttelite nedåt, men inte alls uppåt.
Hej, fick en handboll på långfingret och på vårdcentralen konstaterade man droppfinger. Jag röntgade och fick sen en stödskena av husläkaren. Ingen skelettskada alltså. äkaren sa att den skulle sitta på i 6 veckor och sen var det adjöss och hejdå.
Måste fingret vara helt fixerat (stelt) eller kan det röra sig någon mm. under läkningstiden.
Skadan uppstod på bandyträning den 10/10(på is, är bandymåvakt i elitserien). Misstänkte stukning jobbade sedan 11-15 spelade worldcup 15-17/10 med smärtor.
Jag har sedan ca: 3 mån tillbaka haft svåra ljumskproblem och jag går nu hos sjukgymnast. Dessa uppstod efter att jag börjat med innebandy igen efter mångårigt uppehåll. Innan dess har jag löptränat 3-4 gånger i veckan.
Hejsan. Opererade in ett nytt korsband där man tog en bit av hamstringen i oktober 2009. Efter mycket rehab kom jag tillbaks i bra form och med grymt mycket bättre muskelstyrka och spelade fotboll under sommaren 2010.
Hej! Jag är en tjej på 15 år som har haft problem med mitt vänster knä sen jag var ungefär 13. Jag har spelat fotboll i 10 år och vid 13 årsåldern var det första gången jag skadade mitt vänster knä. då skadade jag bara ledbanden i knät.
har varit till läkaren och hade förslitningar och skulle träna upp musklerna .vilka rörelser undra jag?
Hejsan! Och för det första, tack för en grym hemsida med mycket bra frågor och svar! Jag har sedan i våras kontinuerligt (4-5 veckors mellanrum) gått till en Kiropraktor för mitt höftbesvär som jag ådrog mig under några veckors löpträning.
Hej! Jag har nu haft ont i foten i ett halvår. Isotopundersökning, ultraljud, slätröntgen och MR har alla gjorts utan några fynd.
Hej! Jag tränar konståkning 6 dagar i veckan och för ca: 3 månader sen vrickade jag till foten bara, och nu varje gång jag hoppar/springer eller rör foten så hoppar det till i foten på utsidan satt man faller ihop och inte kan gå.
Hej, jag har på semestern sprungit på sandstrand och därmed belastat framfötterna istället för hela foten som med löparskor. Efter det har det smärtat på ovansida ovanför de tre mittersta tårna samt är svullet och ömmar.
min dotter är 20 år och har åkt skidor o sprungit på tävlings nivå i tidiga tonåren!
Hej! För ungefär en och en halv månad sen så spelade jag en fotbollsmatch och hade precis skjutit iväg en boll, när en annan tjej kom och sparkade mig rejält på insidan av foten. Fick krafitga smärtor och kunde inte stödja på foten.
Hejsan, spelade en match för snart tre veckor sedan och vid ett motlägg fick jag en kraftig vridning av knät. Jag kunde fortsätta spela hela matchen men det gjorde lite ont.
Har ont i fotleden spelar fotboll har ju stukat och fått smällar ett antal. varit hos läkare gjort skikt röntgen fick svar att det blivit vätska under fotleden. skulle hålla mig borta från fotbollen i ett år som jag gjorde blev bättre.
Hej!
Smärtan började vid den inre fotknölen, på ett litet område framsidan av knölen, dvs mot översidan av foten. Sen har smärtan (ofta brännande smärta) vandrat neråt hålfoten.
Jag stukade min högra fot kraftigt för ~ 3år sedan ett krasnde ljud hördes. Foten svällde däremot ej upp och det gick ganska bra att belasta den utanbesvär.
I Oktober i årets sista match så blev det ett kraftigt motlägg, dock träffade jag inte riktigt bollen helt men tog i för kung och fosterland. Resultatet blev en kraftigt stukning, båda knölarna svullnade upp och mina tår blev blåa/lila.
Hej! Bakgrund: För 10 veckor (idag är det den 13/2) sedan spelade jag innebandy och fick en smäll mot yttersidan av underbenet/foten.
Hej Jag har en frågeställning gällande fotskada och kampsport. Jag har problem med smärta på utidan foten när jag utför sparkar med sträckt vrist på mits(säck).
Hej, Återkommande gånger sträcker jag framsidan av mitt lår vid olika aktiviteter. Det kan förkomma vid tex snabba rusher och när jag spelar fotboll. Efteråt svullnar en del av muskeln och känns som en tennisboll i låret när jag spänner lårmuskeln.
Hej, min son , 16 år, tränar på ett idrottsgymnasium. Vid frivändning med 70 kg lutade han sig lite för mkt framåt,fick obalans och behövde ta ner vikten, fastnade till med vänster hand på ngt vis och knäckte till i vä handled.
Hej! Jag har tränat kampsport sedan jag var 9 år gammal (är nu 28) och drog förra året på mig en korsbandsskada vilket har bidragit till att jag inte vågat fortsätta med kampsporten på grund av rädsla för värre besvär innan detta blivit åtgärdat.
Hejsan! Jag vet inte om jag kommit riktigt rätt, men jag testar, annars får du säga ifrån! Det är såhär, i slutet av mars blev jag skadad i en fotbollsmatch.
Hej.Jag är 36 år. Spelat professionell ishockey i 13 år. Spelar div 2 ishockey just nu. Jag har skadat mitt knä ( Första gången sedan jag har börjat med ishockey ) i en match. Läkarna misstänker att främre korsband är av.
j
Har åkt på en förmodad muskelbristning i baksida lår. Till skillnad mot en tidigare bristning i andra låret förra året nöp den här inte till och kom plötligt. Den kom istället krypande under en innebandymatch som jag kunde fullfölja utan problem.
jag har röngkat mina knä jag har enförslitningar men läkaren vill inte operera mina knä för han säger att jag är för ung.Han har tappat det ena knäet.
hej min dotter spelar fotboll och innebandy hon är 14 år.
Fick ett avslitet bakre korsband 1995 denna åtgärdades ej då utan jag slutade med fotboll och tränade upp mig i lårmusklerna. Har klarat mig bra men har idag börjat känna instabilitet och ömhet i knät, kan detta bero på den gamla skadan?
Hej! Jag sträckte insidan av vänster lår för över tio år sedan (när jag var ca 16-17 år), när jag pressade mig för mycket ner i en spagat. Sedan dess har jag varit väldigt stel i det låret.
Hej, Sedan några år har jag haft ständiga knäproblem vid belastning. Det började för ca 9 år sedan med att jag fick ont i ett knä när jag cyklade till universitet. Sjukgymnasten som jag då gick till sa att jag fått inflammation i knät pga.
Hej Har ont i vänster skuldra efter mycket golfande. Gör ont när jag strechar, swingar och belastar vänster sida. Upplever det nästan som kramp, gör ont när jag nyser och hostar.
Jag har ont i hö armbåge - troligtvis golfarm. Det gör ont när jag trycker på insidan på armbågen. Armen känns också "tung" t ex när jag promenerar.
Hej,min dotter är sju år och tränar gymnastik två gånger i veckan och två timmar varje gång. Hon spelar även tennis en gång i veckan.
Hej Nu har jag försökt att hitta ngn med liknande problem. Jag tränar ca 4-5 ggr i veckan. Joggar medel 2-3 ggr/v 8-10km och styrke tränar 2ggr/v.
Hej doktorn Min hälsena har tyvärr gått helt av, vilket skedde under en tennismatch.
har en längre tid haft/har slatter i h-knät.
Hej! Jag har haft ont i min hälsena i ett längre tag ca 1månad och det gör naturligtvis att jag blir hämmad i min träning (tränar karate).
Hej! Jag har en skada i hamstringsmuskeln, känns som en obeskrivlig smärta när jag sitter, t.ex. på toa, smärtan går ner ända till fotknölarna och mycket på baksidan av låret.
Hej! Jag har opererats efter lågvariga smärtor höger sittben. 30/11-09 utfördes opertionen och man fann en gammal partiell ruptur av senan. M. Biceps femoralis. Slemsäcken avlägsnades.
Har en dotter på 17år som tränar friidrott (diskus och kula) hon har ont i vänster handled, vi har varit på vårdcentralen men fick ingen hjälp.
Jag är en kille på 22 år med handledsproblem. Jag bröt arm på tävlings-nivå i 2 år och fick ont i en sena (den som böjer handen inåt närmast tummen). Både på höger och vänster hand.
Jag är Armbryterska på elitnivå och va för ca 1 vecka sedan på en tävling och skadade handleden.
Hejsan, jag tränar cheerleading och ioch med det kör vi bla, gymnastik. När jag då har voltat har jag fått ont i min ena handled, nu kan jag inte stödja mig på den utan att det ilar smärtsamt upp i hela armen.
Hej! Vid rullskideåkning får jag ont i eller snarare på vänstra handens knoge?! När jag trycker på knogen och samtidigt rör den så knarrar det (och gör ont). Efter några dagar avtar det men kommer tillbaka igen under nästa tråningspass.
Hej! Jag slet av främre korsbandet i ena knät för ett par år sedan, då jag gjorde Harres koordinationstest. Jag har inte opererats och har alltså inget korsband. Nu funderar jag på att ge mig på Harres test igen, kan man göra det utan korsband?
Hej, jag tror att jag överansträngde mig när jag började löpträna långt och ofta i oktober 2010. Min kondition hängde med men antagligen inte knälederna. Nu har jag en konstant värk främst ovanför vänster knäskål där lårmusklen övergår till sena.
Hej! Min son spelar och tränar badminton, och har fått diagnosen hopparknä. Hans tränare säger att det omöjligt kan bero på badmintonspelandet. Kan det stämma? Han tränar även styrketräning.
Hej! Jag håller på med diverse idrott, bland annat capoeira där det är mycket volter och akrobatiska sparkar. Landar ibland hårt. Har fått ont under knäskålen på vänster knä. Tränade på ändå eftersom jag aldrig haft ont förut i knäna.
JAg är en fd väldigt aktiv tjej på 21 år. HAr spelat fotboll sedan jag var fem och tränade mellan 3-6 ggr/vecka tills för 2 år sedan.
Har fått samma bekymmer som nedan. Hur lång tid tar det att läka och ska man tänka på något speciellt Fråga Har gjort djupa knäböjningar och har något inåtvriden fotställning.
Jag blev träffad av en så kallad 'low kick' i låret för exakt en månad sedan.Fick övernatta på sjukhus med en misstänkt akut kompartmentsyndrom som läkarna(efter ett par tryck mätningar)bestämde var en svår lårkaka.
Hej! Jag har problem med vä. häl sedan en tid före jul 2010. Trodde först jag halkat eller trampat snett (ledband), men tycker det borde läkt ut nu i så fall. Ömhet från vä. fotknöl och ner mot hälen, även värme som tyder på en inflammation.
Akut ont i hälsena o vad, kan gå på benet. kan inte lyfta hälen när han står på 1 ben. Kan ju inte vara av ialla fall? Vågar man sätta på ett ankelskydd o träna?
Vid badmintonspel igår lördag 30/10 2010 small det som ett pistolskott i nedre vaden. Svullet, hårt, smärtsamt, etc. Vad ska jag göra?
Hej. jag fick problem med min hälsena efter ca 10 år av innebandy( jag misstänker att det har med saken att göra).
har haft ont i hälsenan i ca tio år har gjort exentrisk stretching.har vilat i ca ett och ett halvt år men det blir inte bättre.har varit på vårdcentralen fick antiinflammatoriskt.
Min vä hälsena gick av ganska högt upp förra måndagen och jag blev gipsad i plantarflexion på Ackis i avvaktan på att få en ortos. Vid återbesöket fick jag istället gips och ej ortos eller operation utan vidare förklaring.
Operade mitt knä för snart 2 år sen. Mkt atros o en menisk skada. Skött om min rehab o tränat regelbundet samt tagit bort övervikt. vältränad o nu körde jag oringen, Tränar orientering samt cykling o gym regelbunde, 4 ggr i v eckan.
Hej! Jag har haft ont i mina höfter i ca 3mån, jag gick på ett löpband i 10% lutning i 1h. Fick ont efter 30min men fortsatte iaf. Nu har jag testat voltarensalva + tabletter. Vilat + lite stretch. Inget verkar hjälpa.
Hej! Jag har nu sen tre månader tillbaks, exakt, haft ont smärtor i höfterna. Oftast en i taget och nu mestadels vänster sen i början på Maj. Smärtan sitter högst upp i baksida lår, längst ner i sida ländrygg eller mitt i sätet...
jag undrar vart jag ska vända mig för att få en diagnos till varför jag har ont i höger höft. Jag har varit hos ortoped, sjukgymnast, röntgat höften, varit hos naprapat osv.
H
Hej! Jag är en 18 årig tjej som är aktiv inom fotboll och innebandy.
Efter avslutad medicinkur för inflamation i knäskålssena, brukar jag testa knät med lite tuffare promenad och nästa dag kunde jag inte böja benet kakåt alls igen. har jag fått tillbaks inflamationen igen eller är det något annat knäskada?
Har satt in en helprotes i höger knä . Leden fungerar bra men fåt en inflammation runt knät som sedan fortsatt upp i låret och till höft leden. Har varit på åtskilliga läkarbesök men känns som ingen tar det riktigt på allvar.
Hej! Jag har de sista två veckorna haft problem med insidan av knäskålen. Jag springer mycket och besvären kom till en början i samband med löpningen - men nu får jag ont även vid spinning, crosstraining och promenad.
Hej Dr Leijonwall! Befinner mig i Australien för tillfället och kom hit för 2 veckor sen. När jag kom hit så kände jag smärta i höger knä.
Jag tränar inför Öppet Spår och har åkt både rullskidor och vanliga skidor rätt många mil.
Hej, Spelar hockey div 1. är 19 år. Haft problem med inflammationer i båda fotlederna ca 1 år, återkomer trots att jag behandlat med medel som t ex voltaren i 10 dagarskurer (tabletter).
Jag har inflammation/ ont i bägge stortålederna, under foten, värst vä sida. Kom helt plötsligt efter en "elak" behandling hos kiropraktor för låsning i bröstryggen och akut ryggsmärta.
Hej, Jag har problem med inre ledband enligt ortopeden, försöker hitta övningar att göra men får ont av dessa, jag gör benspark, liggande bencurl mm, men får ingen ordning på det, jag har haft ont några månader.
hej, jag spelade hockey igår och fick en knätackling så jag var tvungen att åka in på akuten. när jag var där gjorde det inte så ont som det gör nu men jag kände att det var nåt galet i knäet.
Min 18 åriga son fick en inre ledbandsskada under ishockeyspel som en sjukgymnast graderade till mellan grad 1 och 2. Inga andra skador hittades i knät. Det har gått 3 månader och han sommartränar utan större problem.
Började träna på gym för exakt 2 veckor sen...körde bröst axlar, fick lagom träningsvärk dom första dagarna som dock försvann utom smärtan i vänstra bröstet, Får ont när ja andas djupt trycker på lite lätt med fingret på bröstet.
När jag var tretton gjorde jag illa mitt vänstra knä första gången. Jag krockade då med min fotbollstränare och vred knät ur led, ledbandet, korsbandet, minisken, broskbitar och muskelfästen kom upp på tal men ingenting var säkert..
Hej! Jag bad om journalantekningar angående mit högra knä. Och fick ut antekningarna från den MR jag gjorde för drygt ett år sedan. Jag undrar vad som egentligen går att utläsa av dessa. Har fortfarande lika stora problem som för ett år sedan.
Hejsan! Jag är en tjej på 18 år, gymmar och spelar basket. Jag har idrottat sen i elva år.. För ca 1 månad sen fick jag en smäll på knät under en basket match.. Det kändes som att knät hoppade till lite.
Hej. Det lättast kanske är att gå till sjukhuset här i mora men känns lite som att dem är lite nonchalant. Och jag måste fråga eftersom träna och spela fotboll är typ mitt liv, roligaste jag vet.
Hej. Jag undrar bara hur du ser på mitt problem. Jag har en främre korsbandsskada på hö. knä, och skall i slutet av mars på fys-tester inför antagning till polishögskolan.
Hej Dr Leijonwall! Jag har en vän som tidigare varit professionell fotbolls spelare i Africa. För ca 10 år sedan ådrog han sig ett kraftigt trauma i höger knä. För ett år sedan gjordes en röntgen av knät här i Sverige.
Hej! När jag var runt 9-10 år överansträngde jag mina ben så jag fick schlatter. Vid den tiden fick vi ingen speciellt bra diagnos alls, det är inte förrän för 4 år sen som jag fick höra talas om schlatter.
Hej, Jag är en kvinna på 47 år och tränar karate. Sedan i vintras har mitt högra lår krånglat. När jag sparkar höga sparkar så hoppar det till i låret, det kan även hoppa till i det andra benet när jag sparkar med motsatt och tvärtom.
Hej, är en 23-årig ung man med klickljud i vänster knä. Klickljuden kom efter ett marklyftspass och skulle kunna bero att jag översträckte benet när jag gick upp.
Hej. Jag har nyligen börjat klättra (bouldra) och upplever en obehaglig känsla när jag sträcker upp vänster arm för att nå nya grepp, det känns som om skuldran eller kanske axeln separerar från sitt fäste (sträcks ut) och är på väg ur led.
Hej, jag är 27 år och under de senaste åren har jag upptäckt att det knäpper i ena knäet när jag belastar det. I det andra "gnisslar" i stället.
Hej. Jag är 23 år och har under en längre tid haft problem med mitt högra knä. Det började för ca två år sedan i samband med jordbruksarbete under vårbruket.
Hejsan. Sedan 7 år tillbaka har jag haft ont i knäna. Jag är nu 17 år och det här börjar verkligen bli ett problem.
Hej! Jag är en kille på 18 år som för 3 veckor sedan fick problem i knäna.
I slutet av mars år 2000 skadade jag mitt vänstra knä, vid ett upphopp, när jag spelade handboll. Besökte en allmänläkare som konstaterade att det var en utgjutning i knät.
Hej ! En av mina tränande, en tjej, vältränad, rörlig med normala viloperioder, 22 år, får ibland ont i stora senan bakom (dorsalt) knäskålen. Det kommer och går.
Hej! För ett par månader sedan gjorde jag illa mitt vänstra knä. Det svullnade upp och smärtade mycket. Jag åkte då till sjukhuset där de röntgade knät men det visade inga skelett skador.
Hej! Jag är 15 år och fick en broskskada i knät efter att det hade kommit ur led för ca.
För ett år sedan märkte jag helt plötsligt att mitt högra knä var mycket svagare än mitt vänstra (vilket jag upptäckte när jag gick uppför trappor då vänster ben utförde allt arbete).
Hej, För två dagar sedan vad jag på ett crossfit-pass pch körde marklyft. Jag höjde successivt från 50 kg till 100 kg och det kändes bra. På woden efter kändes ländryggen trött och lite obehag men ingen smärta.
Hej! Jag har för några veckor sedan börjat i MMA. På träningarna rör vi oss mycket med hårda fysövningar, markkamp och nedtagningar. Jag tycks ha fått en smäll på min fot då jag under två veckor haft ont i den.
Hej, Jag är en medelålders man (2 meter lång, hundra kilo) som tränar simning och styrketränar inalles ca4 gånger/ vecka. Sedan ca två månader har jag en ömmande knuta på hälsenan på ena foten, en bit ovanför där skor slutar.
h
Min sons knä viker sig på fel håll ibland. Han spelar ishockey och vid snabba vändningar har det hänt att knäna viker sig åt fel håll.
Jag har gjort en mr på knä där man ev såg främre korsbandsskada på rtgsvaret finns också beskrivet om skada på laterala menisken och degeneration på olika ställen. Jag har konstant molvärk i knäet. Vid aktivitet har jag mer intensiv smärta.
Hej! För ungefär tre veckor sedan så vred jag mitt knä utåt på en fotbollsträning. Igår så träffade jag en sjukgymnast som hjälper till lite i föreningen.
Hej! Min dotter är 13 år och spelar fotboll, målvakt. Nu har hon ont i sitt knä,knäskålen ser svullen ut samt att den "knäcks" säger hon? Man trodde det var schlatter först men det är centrerat till hela knät ej under knäskålen. Bör väl undersökas?
Jag har problem med ett knä efter en vridning på innebandyplanen! vridningen var mer att det tog stop framåt. skulle stanna men knäet följde inte med.. fick fruktansvärt ont när det hände, släppte efter sig 5 min.
Hej jag har problem med mitt knä. Jag vred mitt knä för 1 år sedan korsbandet menisken och ligamenterna var skadade och jag blev borta 2 månader från fotbollsträningen. Gjorde ingen operation läkaren tyckte att jag hade klarat mit "bra".
Hej, Mitt knä svullnade upp för 10 dagar sedan utan någon större anledning, jag hade spelat innebandy 2 dagar innan utan någon känning. Knät har sedan dess varit svullet/vätskefyllt.
Hej för en tid sedan så vred jag till knät och fick ont.jag gick då till husläkaren som skerv en remiss till röntgen och där fick jag svar att jag hade en meniskskada.igår var jag hos en ortoped som tittade på mitt knä.
Hej . Har 2 frågor som jag hoppas jag får svar på :) 1, Ljumskproblem ! jag spelar fotboll och spelar ofta 90 min , spelar på kanten så det blir mycket spring , det är här problemet uppkommer .
H
Jag spelade idag en fotbollsmatch som målvakt och när jag skulle gå ut och plocka ner bollen så halkade jag. Jag kände klickningar i knät till en början, sedan försvann det.
Hej! Min man är gammal fotbollsspelare bla, har alltid hållt på med någon sport. Han är 46 år idag. Fick så klart en knäskada på menisken troigvis av fotbollen och fick operera båda sina knän med några års mellanrum.
Jag har ett återkommande problem med mitt vänster knä. Det brukar hända några gånger på en fotbolls säsong. Det som händer är att när mitt knä hamnar rakt överböjs det, går över maxgränsen.
Hej! Jag har haft ont i mina knän sen jag var en 15-17 år och idag är jag snart 24. jag har varit hos läkaren förr och hos en ortoped, men dom hittade inget.
Har problem med höger knä eller egentligen är det musklen som går över mitt knä och fäster under knäet. Smärtan är kraftig under knäskålen och det värker väldigt mycket, men även smärta ovan för knäet i musklen.
Har i ett halvår haft trassel med hö knä, som inte har smärtat men fyllts med vätska. Punkterats 3 ggr, beh med cortison. Vanlig rtg och MRT utförts. U.a. Reumaprov tagits. Neg.
Hej! Sedan en vecka tillbaka så har jag haft problem med mitt knä, jag trampade fel och knät/benet vek sig när jag spelade fotboll. Sedan dess har mitt knä vik:t sig när jag gått och det känts allmänt instabilt.
Jag har sedan 4 veckor ett svullet knä,det finns tydligen ingen vätska i knäleden,utan finns i slemsäckarna,knät känns varmt,jag kan inte böja på det,lårmuskeln har minskat kraftigt vad göra ? Kyla eller värme ? Hur träna lårmuskeln ?
Hej! Min dotter, 11 år fick "knät ur led" i november.(Det hoppade ur led första gången i jan 2010. Röntgen visar inget varken första eller andra gången) Hon har följt träningsprogram hos sjukgymnast.
varför värker det i mitt högra knä när jag sitter stilla efter jag gjort knäböjar? värken sitter i ca. 2dagar.
Hej! Min grabb som är 12 år har väldiga knäbesvär i form av att det hugger till i knäna och hugger under knäskålen + värk då han tränar. Gjort rtg som inte visar Mb Schlatter. Är aldrig helt bra.
Hejsan! Skadade i 16-årsåldern min menisk och opererade den. Har i över 25 år kunnat träna nästan obehindrat, visst ibland har knät känts lite ansträngt men det har gått bra. Sedan några månader har problem tillstött.
Hej. Jag har smärta under vänster knäskål. Hugger till och känns som en kniv och får "ström" samtidigt. Får det när jag ligger, sitter. Väldigt obehagligt. Tränar innebandy. Har bara ont vid vila.
Hej! Jag går i gymnastik och för någon vecka sen skulle jag göra volter och därmed hoppa bakåt och ta emot med raka armar (som ett handstående) och sedan slå ihop benen mot min kropp så jag kommer upp till stående igen.
Hej. Är en idrottsman som för ett år sen gjorde en lateral release operation, då min knäskål låg för lång ut, där det också fanns en broskskada. Nu ligger knäskålen bra och har ingen kontakt med broskskadan.
Hej, Jag är i 35-årsåldern och jag löptränade varje vecka när jag var 22-26 år för det mesta på 5km spåret en till två gånger per vecka. Men var tvungen att sluta.
Hej Jag opererade in ett nytt korsband i september 2010 och samtidigt så opererade jag både inre och yttre minisken i samma ben. Rehaben gick jättebra men när rehaben va klar fick jag ont i samma knä.
Hejsan jag har varit ute på två raska långpromenander, när jag kom hem så knastrar det regält när jag går upp för trapper ej när jag går ner, eller går vanligt. Det känns som en svag svullnad i knät men det syns inget.Ljudet är bara otäckt.
jag är en tjej som har haft knäproblem sedan jag var 9år nu 17år och senast hade jag en knäledinflamation jag har nästintill blivit kvitt den så nu undrar jag hur jag ska träna upp musklerna kring knät för att slippa mer knäproblem.
Hej Jag har haft problem med vänsterknäet sen i somras då jag var på cykelsemester i Tyskland och cyklade på racercykel med ständigt stenhårt pumpade däck. Underlaget var dåliga vägar med mycket gropar, vägsprickor, skarvar och liknande.
Hej!Mitt Vä.göront vid minsta ansträngning. Särskild under/efter ett ispass. Ont liksom i knät och strax under. Hade tidigare Schlatter men det här är nåt annat.
Gick min första golfrunda på söndagen (första för året) på måndagen gick jag en snabb långpromenad på c 1 timme. På kvällen fick jag ont i knäet när jag skulle gå. Har haft ont i fyra dagar. Vad tror ni och vad skall jag göra?
Hej! Jag är en tjej på 25 år som förut löptränade 3 ggr/vecka ca 1 mil per tillfälle. I mars förra året fick jag avbryta en löprunda pga kraftig smärta i vänster knä. Det var svullet i ca en vecka.
mitt vänstra knä har sedan ett par dagar börjat knäppa när jg går ner för trappor. jag kan även framkalla knäppet med benet hängandes fritt och jag bara spänner ut det.
Hej. Jag har sedan ca 2 månader haft en konstig åkomma. Jag får liksom en låsning i skinkan/övre fästet på hamstring. Jag måste "knäcka" loss det innan jag kan stretcha. Det är ända uppe vid sittknölen.
Hej! Är 22 år och har idrottat och frestat på mitt knä en hel del under mitt korta liv. Dels har det handlat om fotboll, segling och innebandy.
hej! jag har opererat korsbandet två ggr i samma knä. sist var det för 6 månader sedan. då tog dom en sena i mitt friska knä och förde över den i mitt skadade. nu har jag börjat få knäppningar i mitt friska knä varje gång som jag vrider knät lätt.
Hej. Har sedan en tid haft mindre knäppningar i höger höft och även i knät. Det händer även ibland på vänster sida. Det gör inte ont men är irriterande. Det kommer oftast om jag suttit stilla och reser mig upp tex.
Jag har i ca. tre veckor haft problem med ett ömmande och svullet knä.Jag kan ej exakt säga när problemen startade dom kom liksom bara smygande på.
hejsan. ja fick diagnosen broskskada o microfraktur på vänster knä samt att lite vatten hade runnit ner i knät.
Jag har tränat ett step-pass som var mycket hård belastning på knän o lår. Var antagligen för otränad och fick rätt ont efteråt.Övre delen är öm och liksom svårt att få med sig när jag går. Tar också emot när jag försöker strecha ut knäskålen.
Hej! Jag är en 15 årig tjej och mitt knä har hoppat ur led tre gånger sen sommaren 2010. Första gången var på handbollsplan. Andra gången var jag ute och joggade, och det var då det blev riktigt "allvarligt".
Har haft knäproblem ett år. Det gör ont i knät och vid siorna i nästan alla aktiviteter. Har sprungit mycket förut men nu går det inte. Jag har gjort magnetröntgen och de sa att det var löparknä och inflamation i muskelfästena irunt knä.
Hej! Skadade insidan av mitt högra knä i en fotbollsmatch för ungefär ett halvår sen. Jag gick till Artrokliniken hos Sophiahemmet på en gång och fick det röntgat. Det var tydligen inget som var av och inte speciellt uttöjt heller.
Hej, jag har problem med (troligen) återkommande inflammationer i mitt högerknä.
Under en volleybollmatch för ca 10 år sedan fick jag problem med mitt knä. Någonting "hoppade" ur läge för att sedan "hoppa" tillbaka. Uppsökte sjukvård och fick knät röntgat men de kunde inte säga vad det var.
Hej! Jag översträckte mitt vänstra knä i början av september. Fick rejäl smärta första dagen men bet som vanligt ihop. Knäet kändes stelt och svullet första tiden. Haltade till och från ca 3-4 veckor.
Hej, Jag spelar hockey och nu har vi börjat med sommarträningen och jag får mer och mer ont i knäet.... har haft problem med knäet rätt många år men innan var det överansträningar och liknande som gått över.
Hej. Har haft ont i höger knä sedan november 2010. Kom smygande under några löprundor. Gick till sjukgymnast och körde rehab. Sjukgymnasten gissade på löparknö (ITBS) Vart inte bra.
Hej! Mitt främre korsband gick av för ca 5 år sedan, och det opererades ca ett halvår senare. Jag är en idrottande tjej som började spela basket igen efter ca 8 månader.
Hej! Får ont på höger sida av knät när jag spelar fotboll. Smärtan uppkommer speciellt när jag sparkar till bollen, det känns då som att jag har sparkat i luften vilket för de flesta brukar göra ont.
Hej! Har sedan cirka fyra månader tillbaka fått problem med mitt högra knä. Jag har inte ont på något sätt, men det spänner i det en del och det kan kännas lite tjockt.
Hej. Jag blev 2006 opererad för att främre korsband var av och inre minisk var sönder. (stora delar togs bort av minisken). Efter min rehab tid så var knäet ok och jag kunde spela fotboll som jag gjorde innan skadan.
Hej! Jag löptränar 4-6ggr i veckan och sedan några veckor tillbaka har jag börjat få ont i mitt vänstra knä. Det är ont på en specifik punkt till höger på knäskålen.
Hejsan! Jag spelar fotboll i div-4 och tränar/spelar match 4 gånger i veckan. Den senaste veckan har jag haft känningar i mitt högra knä och jag undrar vad det kan gälla.
Vår 13 åriga son tävlingssimmar och har nu fått ont i båda sina knän,värken sitter oftast på utsidan av knäna, det har blivit mer och mer, ibland har han så ont så han gråter.Det gör så han inte kan träna/tävla riktigt.
Hej igen! Skriver tillbaka till dig angående mitt knä. 1988 så ramla jag på mopeden o slog i insidan av knät och har nu haft problem med det från och till.slemsäcksinflammationer gång på gång.
Jag har ont på insidan av bägge knäna när jag är stilla för länge. Smärtan försvinner helt när jag tränar (löpträning alternativt olika inomhusträningspass) och ett par timmar efter träningen är jag helt smärtfri.
Hej åkte längdskidor utan problem igår, idag har ett knä som ömmar och det knarrar och gör ont när jag går.
Hej! Mina knäproblem uppstod då ja började träna inför Vätternrundan -10. vilket yttrade sig i en smärta i samband med akt. främst ca 2 cm från insidan snett in bakom knäskålen och smärtan strålar sen ut i en böj under skålen.
Hejsan Har en dotter på 15 år som har haft ont I knäna vid belastning. Smärta utsida knä (löparknä, under knäskålen och infl bakom knäskålarna. Hon är tävlingsryttare på SM nivå (fälttävlan)och att sluta är inget alternativ för henne.
Hej! Jag spelade en fotbollsmatch för 2 månader sedan. Då jag tog en maxlöpning i sisådär halva andra halvleken drog det till i en sena i knävecket. Jag fick gå av matchen och det gjorde ont varje gång man skulle gå eller göra något överhuvudtaget.
Hej! Jag har problem med ett knä. Det är nedre delen av knäskålen, den sk. spetsen, som blir öm vid belastning. Oftast kommer det och går i mindre och större skalor.
Jag är en ung man på 18 år som är väldigt aktiv inom delvis löpning, styrketräning och Crossfit. Från unga dar så tränade jag tennis 3 ggr/veckan tills jag blev 14 år och började utöva styrketräning.
Hej, Jag har ont i höger knä på grund av en knäskada 2002 ,då jag ramalade av en häst och höger knäskål togs bort.Kan inte böja eller sträcka knäet ordenligt.
spelar fotboll, är 44 år,har efter några fall på knäna fått svårt att böja vänster knä. knät fylldes efter 1 vecka med vätska, tömde 1 gång o sedan efter 1 vecka ytterliggare 1 gång. har fortfarande efter 4-5 veckor svårt att böja knät.
HEJ 1999 I December fick jag problem med höger knä,bla. svårt att gå i trappor,läkaren tömde knät på vätska,men jag blev inte bra.
Hej, har nu i 5 år varit hos olika läkare och ortoped för att hitta ett svar på min knäskada. många av de läkare säger jag inte har någon skada.
Hej Ramlade på mitt knä för ca tre månader sen hade direkt efter lite ont till och från ..för två mån sen på ett Friskis pass hopp mm .fick jätteont och kunde inte gå på några dagar.. har varit och röntgat .vanlig röntgen.
Har haft problem med knät i över 6 veckor nu (värk i framförallt övre delen av knät, "knappningar" osv) och har fått höra i oändlighet att "det är meniskskada!". Har därmed inte tränat under den tiden..
Hej, jag har chondromalacia i båda knäna och jag har fått ett knäprogram som jag gör när jag får riktigt ont och inte kan springa.
Hej! För 4 år sen fick jag en hård smäll på knät och det vreds till ordentligt i samband med en konståkningsträning. På akuten sa dem att det var en mjukdelsskada och endast behövdes vilas ut.
Hej Jag är mycket frustrerad och deppig över att jag inte kan träna p.g.a. en knäskada som smugit sig på enda sen i maj 2013. Ingen specifik händelse vad jag kommit på, utan ondare och ondare med tiden bara.
När jag spelade fotboll för några dagar sedan och skulle skjuta så fick jag en huggande smärta på insida knä, lite ovanför knät.
hej! Jag är en tjej på 19 år som i ca 10 år har spelat innebandy. jag har alltid haft tendens till övervikt, men har tränat så mycket så jag byggt muskler, vilket gör att många tror att jag väger mindre än vad jag gör. Hur som helst.
Hej! jag är en 17årig tjej som har fått tänjningar på mina ledband & korsband för 1år sedan och jag är fortfarande inte bra jag vill helst kunna träna varje dag men tränar jag för mycket 1dag gör det jätte ont i 3dagar vad ska jag göra?
Hej Jag ramlade och slog i knät i isen för ungefär 2 månader sen när jag var ute och delade tidningar.
Hej! jag är en tjej som är 17år. jag skadade mitt knä i sammband med sprining 800m utomhus. Läkaren sa till mig att det var töjningar på ledbandena men efter 1år borde jag inte ha blivigt bättre? idrottar jag te.
Hej! För snart ett år sedan fick jag problem med mitt högra knä efter en cykelincident. Jag cyklade i nedförbacke med höger ben helt utsträckt.
Hej jag har haft problem med mitt knä i 3 år nu. De första besvärden kom när jag hoppade upp för en låg plint på gymnastiken och vred till knät.
Hej! jag ådrog mig en knäskada för 3år sedan läkaren säger till mig uttänjning på ledband och korsband. jag var på kryckor 1år. men jag är fortfarande inte bra och har inte blivigt återställd.
Hej. Jag är en tjej som skadade både menisken och bakre korsband under en fotbollsmatch. Jag fick genomgå 3 operationer. Nu har det gått 4år och jag har fortfarande värk i knät.
Hej jag är en idrottande tjej som tränade fotboll efter att ha haft ett längre upphåll, efter träningen var det inga som helst problem. Dagen efter så spelade jag innebandy och då fick jag känning i yttersidan av knäets baksida.
Hej. För ca 2,5 vecka sedan tränade min dotter 11 år taekwondo. Hon gjorde en hoppspark och landade konstigt och fick mycket ont i knät. Hade då svårt att stödja när hon gick. Ingen smärta vid vridning eller böjning av knät utan endast vid gång.
Min dotter är 10 år och fick en tackling på fotbollen. Knäskålen hoppade ur led. Man drog detta till rätta på sjukhuset. Vanlig röntgen visar inga skelettskador. Kryckor, bandage några dagar därefter ta det lite lugnt.
För en vecka sedan spelade jag innebandymatch och när jag i en situation så hoppade jag och vred mig lite samtidigt, det kändes då som att knäskålen hoppade ut och sedan in igen. Jag blev blå på knäskålen och blev även lite svullen.
För en vecka sedan spelade jag innebandymatch och när jag i en situation så hoppade jag och vred mig lite samtidigt, det kändes då som att knäskålen hoppade ut och sedan in igen. Jag blev blå på knäskålen och blev även lite svullen.
genomgick menisk op -93 då inre menisk syddes ihop. -97 ny op då menisk spruckit en del togs bort.eft det ej kunna böja mer än 90 gr då det tog stopp.försämrad -07 svullnad och smärta vid ansträngning.nu skadat mig och böjt knäleden förbi 90 grader.
Hej! Min son är 15 år och fick för ca 6 veckor sedan ont i båda knäna vid löpning. Han kunde inte springa på ett par veckor men sedan försvann det. För någon vecka sedan kom smärtan dock tillbaka och håller fortfarande i sig.
Hej Jag spelar Innebandy och där small det till i knät för drygt en månad sen.
Efter 2 mils åkning har jag i över en veckas tid haft molande värk runt knät, ibland både ner mot vrist och upp mot lår, ibland enbart utsidan av knät. Under flera års tid har knät ibland låst sig och jag har fått lirka "loss" det.
Hej! Jag är en tjej på 19 år. I början av april månad så var jag på en skidresa i sälen. Jag ramlade i backen och fastnade med skidorna så att mina knän vinklades nästan hela vägen mot varandra.
Hej. Är man 33år, väger 83kg tränar på motionsnivå, haft som mål runt 2.35 på Lidingöloppet de senaste 5 åren, varierad träning där löpningen är roligast men har tyvärr lättast för resultat på gymmet.
Hej! Jag är 54 år och hållt på med idrott sen mellanstadiets dagar.Jag spelar innebandy och hållt på med det i 31 år.
Hej Är en kvinna på 54 år som kört löpning med grupp i några år både snabba och korta intervaller,tycker själv att jag är vältränad för min ålder.
Tjena, jag gjorde titthålsoperation och nu idag känner jag oerhörd smärta i knävecket. Går man in där när man gör en titthålsoperstion ? Kommer bli borta 6 månader från fotbollen då dom sytt fast menisken igen. Tack för svar.
Hej jag får värk på insidan av ena knäet i c:a 3 dagar efter träning.knakar till när jag "knäsitter" problemet uppstod vid utförsåkning i hög hastighet i sväng med "slagigt" underlag , kändes som en knäpp i knäet och gjorde ont först dagen efter.
Hej! Har vätska i knä efter överdriven träning och nu vill man tömma det. Har läst flera av era svar till andra med samma sak men ingenstans ser jag någon som undrar om hur ont det gör att få detta gjort.? Det är vad jag undrar över.
Hejsan! för lite mer än ett år sedan spelade fotboll och sparka ihop med en annan spelare, då vi sparkade på bollen från olika håll. Mitt högra knä vred sig utåt, och det kändes som att precis innan det skulle hoppat ur led så vreds det tillbaka.
hej jag har ont i knät när jag sparkar fotboll och när jag rör knät.det är ochså en knöl på knät hur läker jag det.
Hej! Jag tränar fyra gånger i veckan och rör på mig regelbundet, men nu har det börjat göra ont under foten och jag har upptäckt en knöl. Det är svårt att förklara vart knölen sitter, men precis nedanför stortån, där det redan finns en knöl.
Min son, 17-årig hockeyspelare, har fått en knöl på själva fotknölen. Den sitter på fotknölen på insidan av höger ben och är stor som en halv pingisboll.
Lite underlig "skada", som ändock gör väldigt ont när den gör sig påmind. Springer tre, fyra gånger i veckan (15-25 km) och har alltså fått problem med en tå, nämligen vänster långtå.
Hej, jag tror jag har Kondromalaci och undrar om man fortfarande kan spela innebandy med det, är Dam på div III nivå och vill inte bara sluta mitt i allt.
Hejsan! När jag var ute och sprang fick jag känningar i baksida lår på vänster ben. Det gjorde inte ont utan det kändes som att jag ville stanna och stretcha samt upplevde jag att jag blev trött i benet.
Hej! Jag har en fråga angående mitt knä där jag känner en konstig smärta och obehag.
Vad kan man göra för att förbättra en korsbands skada? Hur mycket kostar en operation och blir knät bra igen?
Hejsan! Har skrivit till dig tidigare angående en korsbands skada. Blev väldigt glad över att du svarade.
Hej! Jag har två frågor. Jag opererade mitt korsband för tre veckor sedan. Trots att läkare/sjukgymnaster förmodligen antagit att det var självklart att springa inte är aktuellt ännu så har det inte framgått klart.
Hej !!
Jag är drygt 30 år gammal och har i båda knäna genomgått större operationer (1983, 1985, 1991) efter skador på främre korsbanden.
Fick nytt korsband efter en olycka ett år tidigare. Stor instabilitet. Efter operation kändes allt bra. Så efter ca 4 mån började benet kännas som före op. Sen blev det även åter instabilt med underben som glider åt sidan hö.
Springer med Team Stockholm Marathon. Ganska länge har jag haft i området på en viss punkt vid den nedre magmuskeln. Före året konstaterade en vanlig läkare via ultraljud att det INTE var ett bråck och att det förmodligen var en magmuskel bristning.
Hej! Jag har sedan en knapp vecka fått rejält ont på utsidan av bägge fötterna. Det gör främst ont på utsidan av fötterna ungefär mitt på.
Har en son på 15 år som har stora problem med kramp i framförallt ben och fötter men även händerna drabbas. Han spelar innebandy och först drabbades han enbart när han spelat mycket under kort period t.ex.
Hej. För ca 4 år sedan trampade jag ordentligt snett med högra foten, foten vek sig och jag lade vikten på vristen. Nästa dag var vristen tjock som en tennisboll.
Hej! Jag har en tjej som är 13år och tränar fotboll ett par gånger i veckan samt rider en gång i veckan. Hon har under senate åren besvärats av kramer i vader men även i låren under mer ansträngande övningar.
Hej! Under min ungdom spelade jag fotboll på hög nivå. När jag sedan var runt 18år började jag få problem med att det smärtade i framsidan på underbenen. Detta eskalerade under min lumpentid som jägare med långa marscher...
Hej Dan Jag har kämpat med ett par seninflammationer i mina fötter i 1,5 år och testat allt känns det som.
Hej! Jag är opererad för detta kroniska syndrom i båda underbenen (13 årsedan). Är mycket bekant med känslan, smärtan, stumheten som blir i samband med ansträngning.
Hej! Jag är snart 53 och har tränat hela livet styrketräning/löpning/gympa. Det har fungerat fram till för ett år sen då jag fick ont i handleder/fingrar och höfter.
Ramlade i en grässlänt med ryggen bakåt.tog tag med vänstra armen så att jag kom upp på benen, efter 3 dgar var jag och spelade golf,efter den tredje dagen i rad som jag hade spelat fick jag ont i ryggen när jag spelat färdigt.
Jag är 62 år. Aktivt idrottande sedan ungdomen. Spelar/spelat badminton aktivt ca 40 år. Haft skador till och från.
Har mycket ont i lederna och musklerna ( främstknä, tummar, käkar). Kan inte öppna munnen mer än 2 cm och fått diagnosen artrit av en bettfysiolog.
Ledband av vid hård spark på fotboll, trots ihärdidig balans- och styrketräning för foten i två år får jag ofta ont då jag sportar, spelar fotboll. Vad kan jag göra? (Träffade både ortoped och sjukgymnast i samband med skadan.
Jag har opererat min axel för att den varit överrörlig. Men jag hade en ovana att använda Voltarenkräm när jag tränade på gym för att inte känna av axelsmärtan. Min led i axeln mellan axel och nyckelben (yttersta) har till en viss del gått av.
Hej, Jag slet nästan helt av ett ledband i nedre delen av benet för ca 4 mån sen, jag var tillräckligt stabil i fotleden för att slippa operation.
Hej dr Lejonwall, För några månadersen var jag ute och sprang och kom till ett parti med större stenar. Ena foten gled ner på sidan av stenen och inre sidan av skenbenet drogs i stenen.
Jag har tidigare fått lära mig att ett helt avslitet ledband aldrig kan läka utan kirurgiskt ingrepp beroende på att om ledbandet är helt avslitet så förtvinar det efter relativt kort tid (2-4 veckor), stämmer detta?
Jag är armbrytare och har haft ont i hö armbåge ca i 2 år. Senaste röntgen visa enl ortoped läkare slitageförändring och reducerat ledspalt. Jag vet inte vad det betyder finns det nåt behandling att bli bra från det.
Hej Undrar om det är dåligt för knät att inte använda knästrumpa vid aeorobicsträning efter en ledkapselskada (9mån sen) Det gör ont ibland vid vissa rörelser.
Hej! I mitten på Juli skadade jag mitt knä när jag spelade fotboll. Knät svullnade upp väldigt mycket dagen efter och kunde inte gå. Åkte till vårdcentralen för att kolla upp knät eftersom det här kändes rätt allvarligt.
Skadade knät i samband med fall på ett klinkergolv på semester i Spanien. Ingen skelettskada. Fick med mig kryckor och en knäortos från låret och ner på vaden som skulle stabilisera knäet vid belastning.
Hej, Jag har ett problem jag inte blir av med. Jag cyklade tidigare i somras genom Europa för barncancerfonden. Jag har alltid tränat mycket men ökade min träningsdos väldigt mycket inför min Europaresa.
Hej, min son spelar innebandy och någon gång i våras under match överböjde han tårna uppåt och lilltån hoppade troligtvis ur led och tillbaka igen. inte vid yttersta leden utan längre upp på foten där det finns en liten knöl som "putar" ut vid sidan.
Hej, jag har under ett års tid tränat thaiboxning och för 6 veckor sen skulle jag under sparring göra en höger spark men tappade då fot fäste på vänster fot och gick ner i nån sorts halv split/spagat med böjt vänster knä.
Hej! Sedan sex år tillbaka har jag haft problem med mina ljumskar. Jag är en aktiv fotbollsspelare som försöker träna när det går. Ibörjan trodde jag att det var en sträckning i ljumsken. Men det blev aldrig bra!
Hej !, Tränar just nu försäsong inför säsongen, och körde ett tufft pass kände att de va något som högg till men kände inte att smärtan fanns kvar i det läget.
Hej! Jag har tränat karate i 10 års tid, men lade av i ett halvår (januari-juni) för snart två år sedan. När jag sedan kom tillbaks till träningen för mer än ett år sedan, var jag naturligtvis inte lika vig som förut.
När jag var tretton år skadade jag mitt vänstra knä under en fotbollsträning. Jag skulle skjuta så jag stod med vänstra benet som stödben när målvakten gled ut och träffade min vänstra knäskål. Knäskålen åkte utåt och sen dess har jag haft ont.
För ungefär 10 månader sedan fick jag ont i framsida lår i samband med en maxrush. Det ''slog'' till i låret 2-3 gånger och sedan gjorde det ont i cirka 2 veckor framöver. Jag kunde inte springa på cirka 1 månad.
Vad är bästa behandling för smärta/besvär i ursprunget.
Hej! Jag har två sträckningar som vägrar ge med sig. Den första sitter långt ner i lattisimus dorsi och har haft ont där i snart 1,5 år, kom i samband med styrketräning på gym. Den andra sitter i baksidalår och uppkom vid innnebandyspel.
Hej, Jag har sedan ca 2år tillbaka haft problem med mitt högra knä. Allt började med att jag börja rehaba mitt knä för jag hade smärta under löpning.
Jag fick en lårkaka för 3 veckors sen och jag har vilat sen dess. Har fortfarande riktigt ont i låret. Vad ska jag göra?
Vad händer i muskeln när en lårkaka uppstår?
I juli 2009 cyklade jag downhill och ramlade av cykeln. Yttersidan av mittpartiet på låret slogs mot en stenbumling. Låret svullnade upp kraftigt och blev blått.
Hej, jag opererades för bakre korsbandsruptur (fotbollsskada) för tre månader sedan. Jag går hos sjukgymnast och tränar regelbundet. Efter ca 4 veckor efter operationen (detta är alltså två månader sedan) så började knät att låsa sig.
Tjena jag spelar fotboll och hade provträning för ett nytt lag för några dagar sedan. De involverade mycket rörelser med ljumsken etc.
Hej! Jag vred till mitt knä under ett fall och knät låste sig i uträtt läge, dvs jag kan inte böja knät pga smärta under knäskålen och stelhet i de inre ledbanden. Det gjordes en magnetröntgen men inga skador hittades.
Hej! Jag har upptäckt att det låter i mitt ena knä(vänster) när jag går uppför trappen i vårt hus, ganska tydligt, först trodde jag att det var något i fickan som prasslade. Jag har inte ont, kan dock ibland kännas stel.
om jag spänner min vänstra arm och sträcker ut den, låter det konstigt, det knäpper inte direkt utan låter mer rivande, det gör inte ont men känns lite. jag har varit hos en doktor och skolsyster men ingen av dem verkade veta vad det är.
Hej, Jag opererade korsbandet för 3,5 år sedan, då det inte har blivit bra tog jag nu kontakt med läkarn igen. Fick nu som svar bla att långdistanslöpning får man inte göra efter en korsbandoperation.
Min axel har hoppat ur led ett antal gånger men bara varit ute någon minut och sen hoppat tillbaka in igen. Nu gjorde den det igen när jag boxades och den hoppar alltid framåt. Gått ca 5 dagar och försökt hålla den så stilla som möjligt.
H
Hejsan... Jag är en tjej på 16 år, som håller på med två idrotter och går dessutom på idrottsprogramet i gymnasiet..
Hej, för fem år sedan så halkade jag till under en fotbollsträning och det knäppte till i knät, som sedan hastigt blev alldeles vätskefyllt.
Vad är Micro Fracturering för behandling och vilkn skada behandlas med den?
Jag har under många år tränat aktivt, ridit, simmat, gymmat mm. Jag älskar att gå ut och gå och vill börja löpa men jag kan inte springa. Så fort jag börjar springa låser sig foten helt och jag håller på att trilla.
För ungefär 5 veckor sedan spelade jag fotboll utan skor och gjorde illa min tå (närmast stortån) riktigt illa.
Hej, Mina knä knakar varje gång jag sätter mig, ställer mig upp, böjer mig, mm. Vad kan det bero på? Det gör inte ont, det låter ovanligt högt.
Hej. Jag opererade mitt korsband 2007.. Jag gjorde en bra rehablitering och imponerade med mina resultat. Jag tävlar i taekwon-do för landslaget och jag gjorde comeback efter 1 år.
Hej Vad kan man göra när ens 15,5 åriga flicka har fått diagnosen broskuppluppring under knåskålen ?
h
Hej! Under volleybollträning small det till i höger vad under ett upphopp. Det small verkligen. Det var en ljudlig smäll. Jag trodde att det var en senskada men på akuten sade dom att en muskel i vaden var av eller möjligen släppt i ett fäste.
H
Hur lång tid tar det innan man vågar belasta tungt efter en muskelbristning. Jag jobbar inom ambulanssjukvården. Jag är vältränad. Råkade ut för en ordentlig muskelbristning i "rump" muskeln i samband med ett mark lyft på ca 60kg.
Hejsan! Jag är en kille på 18 år nu och har vid flertal tillfällen råka ut för vad många kallar "muskelbristning", en svidande smärta som uppkommit på en punkt i en muskel efter stor belastning.
Under en matchsituation (fotboll) för 2 dagar sedan gjorde jag illa ljumsken. Det kändes som en rejäl sträckning. Det gjorde hyffsat ont och matchläkaren på plats gjorde en snabb undersökning och la is på.
Hej jag spelar fotboll och har slitit av en liten del av ett fäste i ljumsktrakten.Jag hade rejält ont dagen efter men det blev sedan bättre dag för dag och jag kände ingen smärta alls när jag gick eller joggade.
Hej,hur ska man låta sonen träna med inflamation i muskelfästet i armbågen. Han kör motocross på elitnivå och är rankad 5a i svergie och 23 i Vm han år nu 14 år.
Hej Jag springer regelbundet sedan många år tillbaka. För ca 1 månad sedan så körde jag ett ganska hårt intervallpass. Efter det så hade jag träningsvärk i insidan av låren.
Hej, Jag har åkt på en vad jag tror är muskelinflamation i vaden. Hela vaden ömmar när jag springer det har liksom smugit sig på vid löpträningen och det känns att något är fel när man masserar den. Hur lång tid tar det att läka?
Hej, jag sträckte mig i en muskel, i närheten av infraspinatus, för ett par månader sean. Trots det har jag kunnat träna vidare, bara jag värmt upp ordentligt och tagit det lugnt med vissa styrkeövningar.
Hej! Jag har en muskelinflammation i axeln som jag har dragits med i drygt två år! Jag misstänker att jag fått den genom att jag tränat på gym eller i jobbet där det är en hel del tunga lyft. Det är framför allt över axelhöjd det gör ont.
Hej! Jag är en tjej som tränar mycket pass, dans o styrketräning och för en vecka sen när jag tränade lite konditionsträning fick jag en plötslig intemsiv smärta som strålade längs nacke ner över skuldran o övre delen av rygg.
Hej. Jag har en diagnostiserad muskelinflamation i ryggen som vägrar ge med sig. Den är lokaliserad till muskelområdet på höger sida, mellan ryggrad och skulderblad.
Klev över en sladd ca 60 cm hög, det brände till på baksidan av låret och jag kunde knappt gå, knät vek sig. Har varit till läkare som gissade att det var en muskelruptur mest troligt partiell då han ej hittade någon knöl.
halkade våren 2005, hamnade på akademiska där det konstaterades att jag fått en muskelbristning. men jag har aldrig blivit bra har haft problem med att gå, svårt att lyfta och föra fram benet. var hos koropraktiker och han sa att muskeln var av.
hej !jag har precis kommit igång efter ett långt uppehåll med styrke träning jag har nu fått diagnosen:n/m. interosseniposterior syndrom.jag fick voltaren men fick ej så mycket mer info .
Hejsan. Det är så att jag går med nack- och ryggbesvär sedan många år tillbaka. Jag är idag 32 år gammal och spelat handboll sedan 9 års ålder.  Handbollen har jag ibland kombinerat med andra idrotter som fotboll.
Hej. det är så att jag spelar innebandy med gubbar ingång i v.
Efter två år med hälseneproblem, har jag smärta varje eftermiddag i vänster hålfot, känns som en bulle som är stum, svårt att gå och stå.
Jag har ramlat av en häst, och landade på v. axel. Ont i nyckelbensleden som fäster i bröstbebnet. Jag är röntgad, UA.
Min son på 15 år tränar innebandy 5 gånger per vecka. Han har sedan ett par veckor noterat att hans nyckelben vid den inre leden mot bröstkorgen hoppar ur sitt läge då han rör armarna i lägen liknande bänkpress. Vad beror detta på?
Hej Jag tränar konståkning och när jag ramlar gör jag det alltid på vänstra sidan eftersom rotationen är åt det hållet. Jag började få ont i inre nyckelbensfästet efter att alltid tagit emot mig med armbågen i fallen.
jag skulle vilja fråga dig angående mina idrottsskador.
Hej! Jag har i 1 ½ år haft problem med mitt högerknä. Det började med en lätt fotbollsskada som gick över efter tre dagar. Därefter skedde det igen men den gången fick jag gå till sjukhuset och spruta ut massa vätska från knät.
Hej Har spelat innebandy och plötsligt har jag fått ont bakom ena knät och uppåt. Nu har jag ont både vid stillasittande och i rörelse. har vilat i ca 5 veckor och trott att detta skulle hjälpa men ingen bättring.
Min son simmar ca 10 timmar i veckan och är 12 år. Har sedan ca 5 veckor haft ont i axeln vid belastning annars inget ont alls. Smärtan är värk mitt inne i axelpartiet och är ondast vid bröstsim men finns vid alla simsätten.
Jag spelar handboll och nu så har jag fått lite problem med min axel. Smärtan uppstod för en vecka sen ungefär. Det gör ont när jag passar och skjuter. Mest när jag har rak arm. Och när jag lyfter min arm så knakar det.
Hej, min pojk 11 år har sedan i april ont i benet när han tränar fotboll, det är främst vid skott han har ont, 1-2 dagar efter intensiv skottträning smärtar benet så han inte kan springa. Det är främst i jumsken men även baksida lår.
Min dotter är 10 år tränar simmning 4 ggr i veckan. Sista tiden har hon klagat över värk strax under fotknölen på insidan vänster fot. Vet inte att hon gjort något särskilt. Hon är en aktiv tjej som sällan sitter stilla men detta gör ont.
Hej är en 16 årig tjej som spelar innebandy och fotboll. Jag spelade innebandy för två dagar sedan och kände dagen efter hur fruktansvärt ont jag hade i vänstra framsidan av låret, mitt på låret, är också öm om man rör det.
För ett halvår sedan, i samband med ett träningspass när jag gjorde knäböj med vikt på axlarna, uppstod smärta. Det kändes som att en kniv skar rätt in i knät.
Hej, min son Johan 12 år, tränar handboll och innebandy flera dagar i veckan. Efter varje träning har han ont "inuti" vänster häl. Smärtan uppkommer när han lyfter upp hälen vid gång eller löpning.
Tjenare! Nu är det såhär att jag spelar fotboll 4 dagar i veckan och har nu senaste 2 veckor haft ont i vänster hälsena. Det hela började dagen efter en match jag spelade.
Hej är en gammal fotbollsmålvakt fortfarande aktiv som i senvinter tidig vår fick ont i höger skinka(slog i svanskotan i janfeb fick ont där i 3v) ..
hej jag löptränar och cyklar mtb och har sen en tid tilbaka fått ont i den inre fot knölen på vänster fot smärtan kommer efter ngr kilometer löpning och sitter i hela dagen efter vad kan det vara och vad ska jag göra åt det ?
Hej! Jag har ont i den inre fotknölen på vänster fot. Jag undrar varför jag har ont och isåfall vad det är. Jag går på artistisk gymnastik och tränar mycket. Det gör ont om jag trycker på den och om jag gör knäböj. jag har också ont i hälsenan.
jag skulle nog säga att jag har en liknande skada som denna. det var för mer än 4 månader sedan jag skadade mig på fotbollsträningen.
För 7 månader sen fick jag en boll på tåna så min fot vred sig utåt och efter det så har jag fått ont på insidan av foten när jag ska skjuta en boll eller om jag tar i mot en boll för långt fram vid tåna.
Får ofta ont i vänster knä efter 30 min lätt promenad. Är van att gå eller jogga ca 40 min till 2 timmar 3 ggr i veckan. Det onda går bort omedelbart när jag stannar eller sätter mig.
jo har en fråga om mitt högra knä . när man sitter en längre stund med benet i vinkel tex. kör bil så så efter en timme så får jag en nästan förlamande smärta . det är som att det är nåt under knäskålen vad kan det vara?
Hej! Min son är tennisspelare på elitnivå och har nu fått mycket ont i sitt knä. Han ha haft problem för några år sedan men har under detta året vuxit väldigt mycket. Han har nu fått akut ont när han böjer på sitt knä.
Jag tävlingsimmar och har simmat i cirka 3-4 år. Har fått ont i knät ovanför och under knäskålen ibland även insidan av knät. Var tidigare bara när jag simmade bröstsim jag fick ont men får de nu även när jag simmar alla simsätt.
Jag är en 23 årig tjej som tränat basket från 6-16 års ålder. Därefter har jag haft en lång paus och nyligen börjat styrketräna sedan 2 mån tillbaka. Jag styrketränar hela ben samt mag-rumpmuskler.
Jag får ont i ena knät när jag springer. Svårt att ange exakt var i knät. Det syns inga blåmärken eller svullnader alls och smärtan uppkommer efter några kilometers löpning. Kan känna viss smärta dagen efter passet, men sedan går det över.
Jag har sedan en tid tillbaka fått väldigt ont i mina höfter och knän vid längre promenader, oftast då mest på höger sida. Jag har även knäppande ljud från både höft och knän relativt ofta, även det mer på höger.
Hejsan! Jag har ont i mitt knä vid gång, det sträcker på insidan och baksidan, känns som att senor/hud inte räcker till. Har ej ont vid löpning, skate, klassiskt, cykel eller rodd. Känner även av foten på samma ben vid pronation.
jag har jätte ont på mitt knä och jag spelar volleyboll 7 gr i veckan och tränade ingenting på sommar lovet , utan för att jag tränar så mycket är bara för att jag går volleyboll gymnasium i Säter på dahlandergymnasiet .
Hej, År 2002op jag bort höger knäskål på grund av att jag ramlat av en häst. Har sdean dess ont iknäet det viker sig utan att man har kontroll över detta.Kan man göra en knäplastik op?
Hej! Jag tränar fotboll regelbundet några dagar i veckan. Men jag var borta fyra veckor i höstas pga av sjukdom. När jag kom tillbaka och hade tränat en träning, så började det knäppa rejält i knäet, vid trappuppgång och utfallssteg osv..
Kvinna, 30 år, kanske 5kg extravikt. Stillasittande arbete. Har tidigare fått ont i vänster knä vid jogging, högst troligt pga arbete som inneburit mycket " kliva in/kliva ut ur bil".
Båda mina knän är svullna, samt att det låter som att jag har grus i knäna när jag böjer på dom. Har börjat få ont vid längre promenader och när jag går i trappor. Har hört att det kan bero på för lite ledvätska.
Vår son 11 år tränar tennis 3 dgr i veckan och fys 2 dgr i veckan. Fick en kraftig förkylning med halsfluss o feber o var då från träning i 12 dgr. Började träna som vanligt sedan.
Hej! Jag har en grabb på 12 år ( 13 i oktober ) som de senaste gångerna han tränat ( sprungit, tennis ) fått ont i utsidorna av båda knäna ( dock mer i ena ).
Hej! Jag är en tjej på 13 vårar och jag har mycket ont i mina knän. Jag får väldigt lätt ont i mina knän när jag till exempel gör knäböj, går i trappor, när jag går, joggar och springer. Jag går i konståkning och tränar 6 gånger i veckan.
Jag är en dansare och har ont i båda knäna och har översträckta knän. Jag tror knäna är Schlatters sjukdom. Ska jag bara träna som vanligt eller vila?
Jag har en ordentlig hålfot som gör att min knän vrids in i allt jag gör. För ett tag sedan började jag träna cross fit och i början hade jag väldiga problem med att komma ner i och vara stabil i en knäböj.
Hej! Jag spelar en del innebandy på fritiden, efter ett pass fick jag lite problem med mitt höra knä. Det kändes som det var något som klämdes när jag böjde det. Det gjorde inte ont och jag vilade från innebandyn.
Hej! För två veckor sedan skadade jag mitt högra knä i samband med en handbollsmatch. Jag kastade mig in för att skjuta, när jag landade kände jag en otrolig smärta i mitt knä.
Är 12 år tränade ca 7-8h 2012-2013. I år tränar jag bara runt 4-6h. Blev för mycket med skolan så drog ner på det... Större delen är fotboll. Jag pratar nu till större delen om mitt högra knä.
Har haft ont i knäet i ca 2,5 månader.
Hej Har en kille på 14 år som spelar mycket fotboll får ont på insidan av knät det kommer och går när han har blivit varm går det över tacksam för svar MVH Thomas.
Hej! Vi var och simmade med klassen i ett badhus på idrotten för ca. 2 veckor sedan. Då skulle jag kråla, och då helt plötsligt värkte det till i knät. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen.
efter en viss vridning av benet och knäleden har jag fått ont i knävecket och det gör ont när jag ska gå efter att ha suttit en stund. Jag kan inte böja knäet helt, då gör det ont. Knäet har blivit lite större än det andra.
hej! har hållt uppe med träning ett par månader. började löpa för 3 veckor sen, har löpt två 5 km pass. Fick väldigt ont i ljumskar och i låren. Då tänkte jag att det var träningsvärk.
Hej! Jag heter Alexandra och jag är 31 år. Jag har haft ont i ljumskarna i drygt en månad nu.
Jag har sedan några månader ont i ljunske och ben på vänster sida. Höften är rtg och det visar inget. Jag fick Voltaren och har fått akupunktur.
Hej när jag har tränat någonting där det ingår att man springer, dvs fotboll, löpning basket osv så vaknar jag upp dagens efter med ont i låren. om jag trycker längs framsida lår är jag helt öm. det är inte träningsvärk.
Fick efter en promenad ont bak i lårmuskeln. Det lindrar när jag står upp. Det är värst när jag försöker att sitta. Är väldigt öm. Har svårt att gå och att gå i trappor går inte.
Hej! jag tränade tunga knäböj för 2 veckor sedan passet kändes bra men efteråt började jag få ont i ryggslutet. smärtan är ganska hög men endå så att jag kan röra mig.
Hej. Jag spelar innebandy och fotboll och fick redan förra säsongen ont i just nedredelen av ryggen. Det känns som en muskelknut när man trycker på området där det gör ont.
Jag spelade fotboll för 2 somrar sedan och skulle hoppa upp och ta ned en boll då jag landade snett och det small till i knäet. Hade väldigt ont i nån vecka och kunde inte sträcka ut eller böja ihop knäet ordentligt.
Hej, Jag är 20 år och jobbar som soldat. Jag har för ca 2 veckor sen fått ont i en punkt över ena vadmuskeln. Smärtan sitter ganska djupt. Jag har burit tungt och gått mycket under min tid som soldat.
Var och tränade på gymmet igår och när jag gjorde rodd i kabelmasin, med tunga vikter, så smärtade det till i rygg/nacke. Kändes som nackspärr under kvällen men när jag vaknade i morse hade jag en stor ömmande knöl mellan axel och nacke.
Hej! Jag har alltid haft ont i knäna när jag springer, trots mycket bra skor och mjukt underlag.
Hej har haft ont i ländryggen i snart ett år. Detta skedde efter flera slarviga pass med tunga knäböj där jag svankade för mycket. Har ont i ländryggen och ner i skinkan. Smärtan kommer och går ibland värker det jättemycket.
Jag har en son på 12 år som har ont i inre senan bakom knät. Han har vilat i 2 veckor men det blir inte bättre. Han idrottar mycket,och det var på fotbollen det började. Jag undrar vilken behandling som finns att tillgå.
Har sen i somras rejält ont imusklefästet i vänstra sittknölen. Kan inte sitta mer än minuter innan värk. Promenerar och går ca 1 tim varje dag- har långa ben och tar långa steg.I övrigt ingen spec, idrott utom längdskidor nu i vinter.
Hej, jag är en tjej på 15 år och lite då och då kan jag få ont i övre delen av min skuldra. Detta har pågått i några månader nu och jag ha börjat få ont oftare och oftare. Jag får ont när jag trycker på ett visst ställe.
Hej! Har sedan strax december -10 börjat få ont i framförallt stotåleden höger fot,kan i bland känna lite i övriga tårs leder höger också. Åkte en hel del klassisk skidåkning och det var då besvären började.
Hej jag är en pojke vid 15 års åldern och undrar varför jag har så J'''A ont i stortån ! Jag får ont vid minsta rörelse av stortån spelar ingen roll upp elr ner .
Hej, jag har problem med min svank (ländrygg??) tex vid löpning, badminton eller något så enkelt som att steppa i maskin ger mig smärtor, det känns inte i musklerna..
Hej! Efter att ha kört en övning på gymmet där jag gick med ett gummiband vid knäna ståendes i 90 grader och gick åt sidan dvs samtidigt som knäna pressade ut gummibandet, svårt att förklara men hoppas du förstår iaf.
Hej jag heter SEbastian och jag tränar mycket fotboll. igår på min träning så kände jag att jag började få värk i sidan av min vad. jag upplevde ingen snabb smärt utan det tog ett tag innan smärtan kom.
Hej ! Har hållit på med cykel i ca 15 år utan några vadproblem men har nu fått ont i vänster vad av cyklingen 2 gånger på kort tid efter 1 gången höll jag upp ca 1.
Hej! Jag är en tjej på 20 år som tränar rätt mycket på gym, blir ungeför 6-7 dagar i veckan. Tränade ben för tre dagar sen och har sen dess haft lite träningsvärk. Igårkväll fick jag lite ondare i ena vaden och idag har jag haft väldigt ont.
Hej Jag får ont i vaderna efter en kort promenad, tänkte börja löpträna men det gör för ont. Det känns som kramp från en bit under knät och ner till foten. Spränger om jag fortsätter att gå. Jag är lite överviktig och otränad är det därför?
hej! jag är släggkastare och tränar 5-6ggr i veckan då jag körlyftning, allmän styrka osv uppbyggnadsträningen började nyligen och nu har jag löpning inlagd som träning två gånger i veckan, men jag kan inte ensjogga!
Hej! Jag är en tjej på 20 år och har i hela mitt liv på något vis sportat. har tävlat och tränat längdskidor och spelat fotboll och basket. Efter nått år av skador i mina knän och revbenen fram så velade jag inte träna längre.
Hej jag har spelat fotboll sedan jag fyllde 6 år. Men nu på senare år så har jag börjat få så ont i vaderna samt sidan av smalbenet när jag spelar fotboll och planen är för hård.
Hej, jag har aldrig tidigare haft problem med mina vrister. För ca 6 månader sedan vandrade hustrun och jag något längre ( ca 3 timmar) än normalt och dessutom efter en period med något mindre vandring.
Hej! Jag har under ca 2 års tid haft ont i vänster baksida ben och skinka. Förr gjorde det ont bara när jag sprang eller gjorde vissa rörelser, men nu gör det ont hela tiden.
Hej ja fick en otrolig smärta i knät i maj i år efter va ja tror är överansträngning! gjorde ont när ja gick i trappor och kunde absolut inte springa nått.
Hej. Jag började i höstas att träna mer högintensiv träning, hade tränat regelbundet i ungefär ett år då men mest pass där jag enbart tränade med kroppen. Innan dess tränade jag Max 1 gång/vecka.
Hej! Jag har ett problem som började för 9 månader sedan, spelade fotboll och fick en hård smäll mot svanskotan. Fortsatte spela (dumt) och fick ytterligare en rejäl smäll, i dagsläget gör svanskotan fortfarande ont.
Hej! Jag är en 62-årig otränad man som väger 78 kilo. Fick för ca 10 år sedan en tryckskada på knäets insida och hade därefter problem med brännande smärta på knäets insida, en bit ner redan efter 5 minuters promenad.
Hej.För två år sen så halka jag på en is fläck ute. Fick en jets smäll mot knät. Efter kunde jag inte böja knät eller att det gjorde ont när jag gick. Var till sjukgymnast men hjälpte inte. Har ont än i knät och låser sig till och från.
Hej för nåra år sen så stuka jag min fot och jag hörde hur det small till i foten. Och ända sen det hände har det var svullet vid den yttre fotknölen och gör väldigt ont vid knölen. Och värk.
Hej! Jag spelade inomhusfotboll för ungefär sex veckor sedan, och vid ett skott-tillfälle fick jag plötslig smärta precis ovanför höger knä.
Hej! Jag sprang stockholm marathon i förrgår och allt kändes ok, lagom stel efteråt. Dagen efter började det dock att göra grymt ont på ovansida höger fot (kände inget alls av detta under loppet), lite längre upp, ovanför mitten av foten.
Hej! Jag var med om en liten ridolycka... Nu har jag en knöl på ovansidan foten som gör ont när jag går och/eller rör den!Placeringen är 5 cm ifrån slutet på stortån!
Min son som är 15 år och som tränar fotboll på elitnivå har fått smärtor på insidan av benet ca 5 cm över fotknölen. Han har ont när han belastar foten men inte när han sitter still eller vrider på foten.
Jag åkte halvvasan för drygt två veckor sedan, och har sedan dess haft ont på ovansidan av vänster fot. Smärtan sitter ganska högt upp på foten, ungefär i höjd med den undre sidan av fotknölarna.
Jag har nu haft ont på ovansidan av foten nu i 3 dagar nu. Om man trycker lätt på ovansidan så gör det ont. Den är även svullen. Det gör ont när jag går i trappor både upp och ner, även när jag belastar den. I helgen spelade jag 2 basketmatcher.
Jag spelqar fotboll och har haft ont runt höften i några dagar efter ouppvärmd skott-träning och simmning. Det gör ont när jag ska göra rusher samt sparka till bollen. Men det går ganska bra att jogga lätt.Har du någon aning om vad detta kan vara?
Hej! Jag är en tjej på 16 år som tränar friidrott flitigt. Grenen i störst fokus är höjdhopp men jag klarar knappt av att tävla för tillfället då jag fått ont runt den inre fotknölen på upphoppsfoten.
Hej! Jag har sedan innan jul haft ont i trampdynan när jag står på tå, höger fot. Den tå som sitter bredvid stortån har en öm punkt vid tryck med fingret, på ovansidan av foten/tån. Ömma punkten sitter mer på foten fast gränsar till tån.
hej undrar vad jag fått för typ av skada. sprang stockholm marathon .har sprungit ca 30km sedan dess, vaknade härom natten och hade så ont under höger skinka och har fortfarende problem med det,svårt att sitta ,gå lyfta benet.
Hej! Tränar kampsport och har fått smällar på min vänstra sida. Det är precis under revbenet. Trodde först revbenet gått av då det är en liten svullnad på revbenet.
Hej ! Opererade min axel 21 dec 2011 pga av att den hoppat ur led 2 ggr .
Ramlade i en buss på en resa och vred hö knä. Har sedan dess haft en känsla av att det hänt något, knäet har kännts instabilt, har ont p natten då jag ligger på sidan och har knäna mot varandra.
Hej Jag har till och från haft problem med mitt högra knä, och jag har en hel del olika symtom känns det som. Jag spelar fotboll, är målvakt, så jag använder ju knäna en hel del.
Hej! Jag har ont i höger knä. Smärtan kommer vid belastning på böjt ben, men också om jag t.ex. ligger på rygg och lyfter benet böjt. Löpning fungerar bra, men inte cykling på tung växel eller gång i trappor.
Jag Skadade min axel för 13 månader sen när jag styrketränade. Hade mycket ont på framsidan axeln och under acromion. Först fick jag diagnosen impingement, och bicepstendinit. Fick kortisoninj.
Hej! Har en inflammation i periformis sedan drygt 3,5 år. Har prövat träning utan stötande belastning liksom cykling - vilket fungerat bra för mig. Styrketränar, cyklar, gympar etc utan större problem, men löpning förvärrar värken mycket.
Hej! Jag är 21 år gammal och har sedan 4 år tillbaka problem med mina knän.
Hej Jag är en 25 årig tjej med knäproblem. För 7 år sedan (april 2007) slet jag av under en fotbollsmatch, opererades hösten samma år. Började med rehab så fort jag fick och allt såg helt okej ut till en början.
Hej! Tack för en bra sida! Är en 28 årig kille med en gammal hockeyskada. Vred knät på isen för ca 10 år sedan och opererade det. Då syddes menisken tillbaka för den hade "släppt".
hej! jag har i nära 2 år varit väldigt aktiv inom idrott, jag tränar på gym. Jag springer för det mesta, men sedan 3-4 månader sedan har jag börjat få besvär med mina ben.
Hej! För cirka tre år sedan fick jag ont i bröstet av okänd orsak. Smärtan var belägen strax till höger och provocerades av rörelse med högerarmen. När det var som värst gjorde det riktigt ont att bara lyfta några kilo i vissa vinklar.
Hej, Under senaste 1år och 10 månaders tid har jag haft problem med min högra fot.
Hejsan, jag har nu i ca två månader haft problem med mitt ena knä, det svullnar upp i knävecket men lägger sig sedan efter en dag. Symtomen uppkommer ofta när jag gått en tid i platta converse tex.
Hej! För ca 1,5 år sedan började jag aktivt träna och tävla i bowling. Efter några månader (och även nu) började jag få väldigt ont i vänster knä och utsida lår när jag böjer knät under spelets gång, oftast värker det i flera timmar efteråt.
När jag sitter på en stol och har benen i 90 grader samt lyfter upp mitt vänstra ben och lägger det på det högra så kan jag få en kramp som gör att benet automatiskt dras bakåt. Jag måste då SNABBT ta tag i benet och föra det framåt.
Hej. Har sedan flera år tillbaka problem med smärta i knäveck och överkant på vaden. Cyklar ca 1200 mil per år. Problemen blir värre när jag byter till vintercykeln (CX cykel).
Hej! jag är en kille som har idrottat väldigt länge..började på boxning och körde i elit nivå men slutat sedan på grund av skaddor...nu på senare tid har jag börjat med styrketräning och hållt igång i 2 år...
Hej En fundering ? Min flicka på 15 år har haft problem med knäskåle som hoppat ur led pga skålarna är grunda. I aug gjordes en lateral reales sjukgymn beordrade mycket knänaböj med vikter och benpress.
Hejsan. För ca två veckor sedan spelade jag en fotbollsmatch och fick då en smäll på högerbenets utsida, ca 10 cm nedanför knät. Jag fick då genast kliva av matchen och hade sedan stora smärtor på benets utsida.
Har löptränat några år, och efter senaste skobytet, troligen med för hård snörning (ren gissning), fått ont, och nu även ett blåmärke, mitt på ena framfoten. Stort som en femkrona, precis i övergågnen mellan tårna och min rätt höga vrist.
Skadat mig i ett axelfäste tror jag, sitter strax nedanför axeln ner på biceps ,gör ont i alla lägen och rörelser, "knäpper" tilloxå vid vissa rörelser. tror att det kom av kettlebell övning. Kan rotatorkuff träning hjälpa? Eller vad ska jag göra?
Hejsan, Undrar ifall det finns ngn bra rehab metod för chondromalaci?
Hej jag är kille och 26 år. Spelar bla handboll till vardags och fick en ganska kraftig ligamentsskada i höger axel för ca 5 veckor sedan under en handbollsmatch.
Hej Sebastian här, söker tips och tricks angående rehab på axel.För ca 12 år sedan togs min ena AC-LED bort, försöker sedan dess komma tillbaka till seriös styrketräning och skulpturen. Tacksam för svar.
14 årig forbollskille som har fått diagnosen om större risk för att patella kan åka ur i led. Vilken typ av träning kan hjälpa till att stabilisera knät?
I en MRT rönten har konstaterats en "snedgående totalruptur genom bakhornet av mediala menisken". Ortopeden har erbjudit mig en partiell artroskopi.
Hej! Har via MR fått diagnosen längsgående ruptur i peroneus senan. Är drygt 40 år och vanligtvis mycket aktiv (löpning, tennis, gympa, skidor både plattförs och utförs, skridskor, osv), och är nu begränsad p.g.a. smärta.
Har sedan 10 år haft ont i nacke, axlar och skulderblad efter en bilolycka. Klassad som whiplash-skada. Har sprungit hos läkare,sjukgymnaster m.m men är periodvis jättedålig, har spänningshuvudvärk varje dag.
Hej. Är 24 år och arbetar på min fritid som instruktör i spinning, aerobics och bodypump. Tränar dessutom på gym, samt går gärna sk. powerwalks.
Varje gång när jag böjer mig tillbaka efter att ha varit framåtböjd Tex. Vid städning så knakar det i ryggradens länddel. Jag tränar på gym trots att det knakar hela tiden. Knakar som en serie vid vridning., är det skadligt positivt att träna?
Jag går just nu till en sjukgymnast och blir behandlad för min onda rygg.
Hej jag har ont i ryggen. Vet inte exakt vad detta beror på men smärtan sitter i korsryggen ungefär mellan skulderbladen. Jag spelar ishockey och smärtan är som värst efter ett träningspass.
Har en dotter 14 år som tränar mycket fotboll och i höstas fick honproblem med ryggen? När hon kör för fullt så blir det en knipande smärta i ena sidan vid nedre delen av ryggen .
Hej! Jag har sedan en tid börjat få ont i ryggen ofta. Tex när jag har städat.Men även när jag inte gjort nåt speciellt. Jag är bara 22 år så det kan inte vara en "ålderskrämpa".
Hej Jag regelbundet både styrketränat i 8år och har oxå löpt mycket. Jag skulle kommaigång efter ett litet upphåll med styrketräningen. Körde rodd(med wirevikter) och otroligt ont i nedre ryggen. Det känns som man "trycker in en knivont".
Hej, har haft ont i ett knä och smärta vid trappgång och när jag sträcker benet rakt. Nu är det bra igen eftersom jag dragit in på promenader och motionscykel. Det blir inte svullet men jag känner av smärta lite då och då men sen går det oftast över.
Min son är 13 år och tränar innebandy och fotboll. Napprapat konstaterade sclatter då han haft problem med sitt knä en tid. Givetvis undrade jag om han skulle vila och om det var farligt att fortsätta träna.
Hej! Min 13-åring, som växte mer än 20cm, på två år har tidigare konstaterats ha schlatter diagnosen ställdes av en ortoped. Det känns som om schlattern är ok, men då kommer nya problem.
Hej, när jag var ung blev jag dianosticerad med schlatter knä, men jag hade aldrig riktigt ont. Det var snarare ömt i bulan nedanför knäet men det hindrade aldrig mig i mina fysiska aktiviteter.
Hej, jag misstänker att jag haft schlatter knä i ca 8 år, jag är nu 23 år och börjar tröttna på smärtan i knät. Finns det något jag kan göra för att kunna bli av med det när jag haft det så länge?
Hej igen! David vår grabb som är 17,5 år och senpubertetare tränar mycket fys och hockey. Han har tidigare haft lite smärta nedanför knäna, i ljumskar, höfter mm. Men han har nu fått en akut smärta under höger knä. Kan det vara schlatter?
Hej jag har haft schlatter nu i 2 år och läkeren har inte velat ge mig någon sorts behandling. Jag spelar fotboll och har läst i ett av dina svar om att man ska belasta benen men hur, och med hur mycket ???
Hej, jag är en tjej på 18 år som har varit mycket fysiskt aktiv ända sedan jag var 6 år. Jag har aldrig haft problem med knäna eller dylikt, men för några veckor sedan fick jag känningar precis under min högra knäskål under en fotbollsträning.
Hej, Peter berglund 17 år. Jag är aktiv och spelar fotboll. Varje gång jag skjuter med höger fot så tar det ont i vänster fot på insidan. Strax under fotknölen på en sena känns det som. Jag blev svullen och det blev ett ganska stort blåmärke.
hej! jag har opererat mitt korsband för ungefär 14 månader sen. då tog dem ju en sena baksida lår, ungefär insida knä. och nu när jag har börjat spela fotboll ordentligt igen hoppar senorna jag har där(insida knä) över varandra.
Hej Jag undrar om det är infraspenatus som är den vanligaste muskeln som det kan bli skador i för simmare?
Hej! Jag är en 18-årig tjej som simmat fram till för två år sedan. En av anledningarna till att jag slutade var för att jag fick väldigt ont i min högra axel, vet inte hur jag ska förklara var jag har ont, men framsidan av axeln, under knölen.
Jag spelar fotboll. En dag var jag ute och värmde upp ordentligt och körde på skottövningar(frisparkar osv). Efter en stund sköt jag ett skott och det högg till i framsida lår (adduktor).
HEJ JAG HAR EN FLICKA PÅ 12 ÅR GAMMAL HON SIMMA UNIFER 10 TIMMAR I VECKA , INAN JUL HON FICK EN SKADA I BAK AXLEN HON HAR ONT NÄR HON SIMMA FJÄRIL OCH BRÖST SIM .
Hej! Jag har vid 46 års ålder börjat simma i klubb, kör 3 pass per vecka på drygt 1 tim har gjort detta i 2 år. Speciellt efter längre crawl pass känner jag ömhet i knölen vid nyckelbensleden/AC-leden.
Hej. För ett år sedan skadade jag min fot under en thaiboxningsträning. Jag sparkade mot min motståndare i full kraft och träffade med min mellanfot(ovansidan i mitten av foten ungefär) rakt in i hans spetsiga armbåge.
Min son sträckte ut sitt yttre ledband för 9 v sedan .nu fick han ok att skadan var läkt av hans sjukgymnast och började träna , men när han skulle vända utåt med sträckt ben så kände han att det gjorde ont och vacklade till .
Jag skadade mitt knä vid skidåkning, jag hamnade snett och vred till knät. Skidan utlöste inte så sätt fortfarande fast under snedvridningen.
Hej! jag tävlingsdansar och pressar därför mina muskler och senor hårt för att hålla mig vig samt bli vigare. På senaste träningen pressade jag i spagat och helt plötsligt så "knäppte" det till på insida lår (främre benet i spagaten).
För några dagar sedna spelade jag fotbollsmatch och fick då en rejäl smäll på yttersidan av högra vaden. Två personer kom med fart och föll taktlver benet och smärtan var outhärdlig.
Jag har utfört en magnetröntgen där det finns en liten inslaget fragment hos menisken.
Hejsan! Jag är en femton årig tjej som har skadat högra knät sedan 8 månader tillbaka när jag hade en fotbollsträning. Mitt främre korsband är troligen av enligt sjukgymnasterna.
Hej!! Jag har problem med en axel som hoppar urled och ett knä som har vart uppsvällt i 2 månader men jag har haft ont i knät över 4 år, men nu gör det bara ondare och ondare..
Hej, jag önskar få råd och tips ang en nyligen skada från skidåkning. Höger knä med ledband och korsband av. Rekommenderas operation? Är det bråttom efter skada? Skedde 13 april.
Hej Jag opererade bort menisk på höger knä/ höger sida när jag va 13år (33år nu) samt stiftade ihop en benbit som satt lös. Har idrottat sedan jag var liten men nu kör jag bara egen träning i blandade former i kondition/styrka.
Min son är 17 år och har haft shlatter i sitt knä i flera år och han har ont ofta.Kan man operera bort detta? och hur går det till?
hur känns det när man har slatter i knät och vad är det som är fel när man har slatter? vad kan man göra åt detta?
Hej! Har en handbollspelande liten dotter 9år normal längd och ca 27kg!!! Som har ont i vänster knä(lite diffust var exakt)troligtvis framsida? Allmänläkare misstänker slatter och hon har röntkats!
Har fått slemsäckinflamation bakom knäet har fått ibumetin i 10 dagar räcker det att bli bra började äta tabletter igår försökte gå 3 km gick inte när känns det bättre.
Jag har fått slemsäcksinflammation i mitt ena knä och nu tror jag att jag har fått det i fötterna också.Vätskefyllda svullnader runt anklarna. Vad kan det bero på?
Jag fick veta att jag har en slemsäcksinflammation i knät, jag vilade i en vecka helt utan att göra något. Och har nu börjat lugnt igen, men känner ändå en liten brännande känsla i knät.
Hej! Har precis börjat att för första gången förbereda mig för att cykla lopp. Har cyklat några gånger utan problem men nu skulle jag belasta lite mer tänkte jag och cyklade på ordentligt.
Om man har slagit i knät i hårt underlag, typ mitt på knäskålen, fast smärtan är lokaliserad på baksidan, vad skulle det kunna vara då som spökar?
Jag slet av främre korsbandet i somras och i höstas gjorde jag en artroskopi för "hyvling" för att ta bort det gamla då det låg dåligt och irriterade leden. På uppvaket gick något fel och det sprutade ut blod ur ena portalen med väldig kraft.
Hej! Jag har sedan två år tillbaka haft problem med mitt högerlårs baksida. Det började när jag skulle lyfta upp en kompis som låg på golvet. Det knäppte till in mot rumpan, men det gjorde inte så ont.
Sedan hösten, av och till, smärta i utsida vaden. Känns som benhinneinflammation. Smärtan har under vintern och f f utökats och går ibland ned i foten, men framförallt upp i skinkan och höften.
Hej! Har efter ett innebandy pass fått väldigt ont i foten. Kändes som om något brast i foten då jag skulle ta spjärn. Området där det smärtar som mest är mellan hälsenan och fotknölen, baksida fotknöl skulle man kunna säga.
Hej jag har haft ont när jag tränar med skor i fotvalvet. Det är en brinnande stark smärta som går över till kramp. När jag slutat träna med skor gick det över. Jag tränar för övrigt capoiera då är man barfota och då har jag inte problem.
Hejsan, Jag har tidigare varit flitig att träna men även tidigare plågats med de problem som nu åter igen dykt upp vid en kraftig ökning av träning.
Hej, jag är 21 år gammal och jag har haft problem med höften. Det började att jag hade ont i höger svanskota, sedan vänster, sedan kom det ner till höger skinka, sedan vänster, smärtan ligger liksom i mitten av skinkan och gör fruktansvärt ont.
Hej! Sedan 14 års ålder har jag haft problem med mitt knä. Det har kännts som om det har hoppat ur led, och detta har skett flera gånger per år tills jag var 19 då det var synligt ur led.
Mitt högra knä knäpper när jag böjer det och i samma knä kan jag få ont när jag sitter i tex en bil där jag inte kan sträcka ut benet. Smärtan kommer successivt och efter ett tag gör det så ont att jag måste räta ut benet.
Hej, Jag har smärta i knävecket när jag viker ihop benet (stretcha framsida lår ståendes gör väldigt ont) Knät är ej ostabilt eller låsningsbenäget. Skadan uppkom i samband med innebandy och en snabb riktningsförändring.
Jag löptränar regelbundet, cirka 7 mil i veckan och passen varierar mellan långa (2-3 mil) och snabba t ex intervaller samt ett par återhämtningspass.
Rätt som det är får jag ont på framsidan under knäna. Oftast både benen. Värst när jag går nerför trappor och tror det har samband med spring i trappor. Är inget fysfenomen men heller ingen soffpotatis. Vad är det och vad kan jag göra åt det.
Hej! Jag har under 2 veckor haft problem med en ilande smärta på höger sida svank (skrattgropen) och framsida lår precis ovanför knäet. I början var det mest i svanken, men nu är smärtan i låret mer påtaglig.
Hej Mitt barnbarn (1997) tränar aktivt och intensivt. Anses "lovande" inom fotboll och är medlem i ett lag med -96or. Hans tränare har tittat på honom och föreslagit träningsprogram som han följt noga.
Har blivit trampad vid match,på vänster fot.Efter 2 veckor är jag ännu svullen på vristen och har ont i stortåled när jag skjuter ifrån vid gångsteg.Kan inte heller göra tåhävning,ingen lyftkraft.Vad ska jag göra??
För cirka en vecka sedan tränade jag ett hårt bicepspass. Det slutade med att jag nästa dag märkte att jag hade en brännande/elektrisk smärta i underarmen nära armbågen. Denna smärta kommer enbart när jag sträcker ut handen i en viss position, t.e.
I samband med ett träningspass på gympa fick jag akut smärta i vaden. Trodde att det var en vanlig sträckning och har masserat och vilat. Jag kan stå, cykla och t.o.m.
Hej! Jag fick en smäll på en fotbollsmatch den 15 augusti där mitt högra knä fick sig en törn. Jag besökte efter ca 1 månad en sjukgymnast som inte hittade något fel då han tyckte att jag var väldigt stabil i lederna runt knät.
Hej! Var ute å sprang milen med 5 kilos vikter på ryggen för tre veckor sedan. Dagen efter körde jag marschträning på ca en timma.
Min son (10 år) har i fyra veckor haft ont på baksidan av låret och i knät (vid belastning och tryck). Magnetröntgen är normal och ingen lyckas komma på vad detta är.
Hej. Sen 2 veckor tillbaka så har jag känt smärta i min högra axel. svårt att förklara hur smärtan känns men ungefär som om det skulle vara något som skär/kläms inne i axeln.
Jag har under en haft smärta precis ovanför knäskålen på högerbenet. Lite till höger på knäe, där lårmuskeln fäster. Smärtan uppkommer då jag spänner lårmuskeln fullt, eller efter ett träningspass (löpning osv.
Hej! Jag har nu i 7 år haft problem med mina knän. Det började när jag gick i 5:an då jag spelade fotboll. Smärtan sitter runt och nedanför knäskålen och jag har fått mycket låsningar då det gör jätteont, och jag inte kan sträcka ut benet.
När jag sitter ner med benen sträckta kan jag ej luta mig framåt utan att det "rister" i ländryggen ungefär där det bildas en liten grop nästan så jag skriker av smärta.
Hejsan, Jag elitsatsar på triathlon, är 20 år. Jag har fått ont i min högra höft på utsidan när jag går/springer/cyklar. Men även när jag sitter på stol får jag även ont ibland. Kan det röra sig om bristning vid muskelfäste?
Hej! Jag är en 21årig tjej som sedan flera år tillbaka innebandy.
Jag tränar brottning på högnivå och helt plötsligt har jag fått smärta i mitt vänstra knä det hugger till och jag får sätta mig ner!
H
Hej För ett halvår sedan gjorde jag en titthålsoperation. Det var en spricka i minisk som de åtgärdade och även spricka i brosket som de sa att de inte kan göra något åt. Det ska självläka med rätt träning, jag går hos sjukgymnast.
Hej Sedan två år träningssimnar jag, sista året flera gånger i veckan i en träningsgrupp. Sedan tre månader har jag en stark brännande smärta på stortåns ovansida. Den kommer direkt vid frisim och omöjliggör i princip träning.
Hej. Jag blir sedan en tid stel i en häl efter träning (löpning), framför allt på mornarna. Jag har då svårt att gå nerför trappor eftersom jag saknar dämpning. Det gör egentligen inte ont, men är stelt.
Hej! Har sedan ett par år varit stel i enbart höger lårmuskel, är även stel i höger höft. Kan stelheten i höften orsaka stelheten och svagheten i lårmuskeln?
Hej. Har opererat korsbandet och lagat menisken för snart 5 månaders sen. Hade stora problem med sträckningen i början och fick genomgå en till operation då man blir sövd och dom bryter upp sträckningen. Det är snart 2 månader sen.
Hej, Jag har sedan 7(!) år problem med höger axel. Har fått en mängd olika övningar att göra, stretchövningar, övningar för att stärka muskulaturen mellan skuldrorna osv men inget hjälper.
Sonen fick en moppe över foten. Inget brutet enl röntgen. Svullen efter. Nu ser tån ut som en typisk Hallux Valgus. Men han har ju aldrig haft det. Idrottandet har nu blivit lidandes. Har gått 9 mån och han har fortfarande problem vid vanlig gång.
Hej. Jag är 30 år. För ungefär ett halvår sedan fick jag ont i låret efter att ha spelat tennis (vilket jag gör regelbundet). Smärtan kom liksom smygande och inte plötsligt.
För ca.5 månader sedan fick jag plötsligt väldigt ont i min fot (båtbenet) efter en fotbollsmatch. Som fotbollsspelare är jag van vid att få smällar och att smärta går över efter ett par dagar men denna smärta gick inte över.
Hej! Igår under under min fotbollsträning när jag sträckte mig efter en boll så drog det till rejält i ljumsken. Jag fick gå av direkt och kan två dagar efter inte röra vänsterbenet utan att få ont.
Hej. Har spelat fotboll hela mitt liv och nu börjar skadorna komma ikapp mig. Har haft ont högt upp i baksidan av låret precis vid sätes muskeln. känns som det sitter mycket långt in.
Jag är 22 år och har tränat kondition aktivt i två år med gymnastik, spinning och simning. Blev sjuk med feber och förkylning för ett par veckor sedan och tog då en paus från tråningen. Började simma igen när jag kännt mig frisk i en vecka.
Hej, för åtta år sen sträckte jag mig på insidan av mitt høgra lår. Jag har dansat sen jag var pytte liten och detta hände under en danslektion. Skadan har aldrig gått bort helt, utan den har kommit tillbaka många gånger när jag har dansat.
Jag sträckte insidan av mitt högra lår för 1 år och 2 månader sedan när jag utförde en spark på min thaiboxningsträning. Jag vilade i flera månader och rörde på mig knappt tills jag provade börja träna igen lite lugnt.
min 19 årig dotter har sträckt sig riktigt ordentligt då hon skulle gå ner i spagat vid en dansträning. Hon har nu smärtor från gluteusmuskeln o ner i hela benets baksida o svårt att stå på benet.
Hej! I måndags fick jag en bristning/sträckning i högra baksidan utav låret. Jag har vilat i 48h & kan gå hyfsat normalt, dock små smärtor ibland. Nu till min fråga!
Tjo, nu i somras så stukade jag foten rätt kraftigt, jag röntgade den och har följt ett träningsschema som jag fick.
Hej! Min dotter stukade sin fot (utsida) rejält under en fotbollsmatch för 4 månader sedan. Hon vilade helt från träning i ca 1 månad och körde rörlighetsträning (balansplatta, tåhäv, stå på ett ben m.m).
Hej! Under en thaiboxnings-sparring skulle jag blockera en spark och lyfte därför benet för att möta sparken på skenbenet. Motståndaren sparkade dock väldigt lågt och träffade mig rakt på stortån som svullnade upp och blev öm.
stukade foten för ett par dagar sen, har gjort det ett antal gånger innan, det är ingen lätt stukning. Jag kan knappt stödja på foten och ibland gör det oerhört ont i vissa vinklar.
F
Jag är en man som sysslar med tävlingsdans.Har sedan juni 2010 haft en svullen fot runt fotknölen som tyvärr inte blivit bättre. Det svullnar mer när jag belastar foten och mindre vid vila men helt bra blir det aldrig.
Hej . Såg eran sida om olika knäskador passar på att fråga . Jag är en tjej som springer på löpband 3 -5 ggr i veckan en tid var det 6 ggr i veckan för ca 8 v sen . Jag är bara en vanlig motionär som ser träningen som en del av mitt liv .
När min dotter är på träningsläger med bordtennis laget då det är extra tuff träning, samt vid mycket matcher svullnar en sena på undersidan av foten. som går under hålfoten så hon får svårt att stödja på foten pga smärtan.
Hej! För en månad sedan började jag få ont i leden i tån (den bredvid lilltån) Jag har alltid tränat regelbundet men ökade träningen lite och fick då problem med tån. Det gjorde ont i leden varje morgon och kväll.
HEJ 1999 I December fick jag problem med höger knä,bla. svårt att gå i trappor,läkaren tömde knät på vätska,men jag blev inte bra.
Sen 6v svullet höger knä,knakar,stelt,inte direkt smärtor.Fick Diklofenak Melan 50g,ingen förbättring,efter denna tid,förutom att jag blev sänkt av medicinen.Knät blev även röntgat på vanligt vis,lätt förslitning.Ska jag göra en data röntgen?
Det är nu 5 veckor sen mitt knä hoppade ur led. Knät är fortfarande svullet och varje gång jag får ner svullnaden med att linda knät och ha det i högläge så gör det ont under knäskålen medans och efteråt.
Hej Dr Leijonwall, För 1 1/2 vecka sedan tränade jag och min vän kampsport utan skydd och någonstans i machoandan började vi dumt nog att ta i hårdare. Efter några sparkar mot mitt lår stumnade det rejält, varpå jag var tvungen att sluta.
Jag spelade mycket fotboll när jag var yngre, men slutade efter många år pga problem med mina knän.
Hejsan! Jag har spelade fotboll förra veckan fre,lör.sön och det va väldigt intensivt. På fredagen spelade jag 4 matcher, (20 minuters) på kobnstgräs. på lördagen blev det 90 minuter ute i minus 15 på konstgräs. Samt två matcher på söndagen 2 ggr 20.
Hej, Jag tränar ca 4-5 dagar i veckan. Blandar veckan med bodypump, dans och löpning.jag började denna träning i februari i år, men på senare tid har jag fått problem med mitt högra knä.
För två år sedan stod jag mycket på huk i samband med att vi byggde hus. Jag har vid tre tillfällen därefter försökt jogga. Det går bra, men efter några dagar får jag svårt att böja hö knä och det känns stelt. Marginellt synlig svullnad.
Jag heter Erland och sysslar med tävlingsdans, besökte dig för svullnad kring inre fotknölen och problem med Tibialis posterior. Jag fick sedan ett gymnastikprogram som jag nu arbetar med var 4e dag.
Jag har opererat korsbandet tidigare i vänster knä och därefter även gjort en titthål pga diffus smärtkänsla rakt i in vid ledspringan vänster om knässkålen på vänster knä. Allt såg bra ut. Inga skador på menisk eller korsband.
Som varande inbiten golfare har jag fått ett besvärande problem efter ett fall på isen. Jag har fått en låsning uppe i ländryggen som gör att jag har svårt att räta ut höger ben när jag går och står Att jogga går bättre.
Hej, jag var på orienteringstävling i helgen och började få känningar i vänster ben i hela vaden. Tänkte inte så mycket på det då men efteråt gjorde det jätteont och det gör det fortfarande.
Hej, har drabbats av diagnosen ovan i min under arm efter en 5-mils tävling i längdskidåkning. Har behandlats med Heparin inj i 4 dagar samt Diklofenac samt voltaren gel.Samt en gips skena för total avlastning av musklerna.Det har inte hjälpt ännu.
ä
Hej! Efter en fotbollssmatch jag spelade så började mitt knä kännas ostabil och svag. Jag inte ont men det irriterar mig när jag går och min fot går utåt när min fot är bakom min rygg.
Hej! Jag trampade snett i förrgår, eller rättare sagt hoppade och kom snett med foten så tyngden kom på utsidan av foten. Då gjorde de inte så ont och jag fortsatte träna som vanligt och kände ingenting alls.
Halkade och fick smärta i knä. Menisken hade vikt sig samt skadats, gav problem med smärta och låsningar. Opererades och menisken syddes fast gick fixerad i 6 veckor. Tyvärr lyckades inte operationen. Har nu fått ta bortser mesta av menisken.
Hej Jag har jättestora problem med mina knän. Jag har alltid tränat jättemycket. Har hållt på med det mesta som styrketräning, motocross, skidåkning och golf. En del på elitnivå.
Är 50+ och är brevbärare.Har haft trauma på båda mina knän en för 20 år sen och en för tre år sen.
Hej! I mitten av mars i år så töjde jag ut mitt inre ledband på ena knät när jag åkte snowboard. Jag fick mycket ont och gick till en läkare för att kontrollera skadan.
Hej, För ca 7v sedan stukade jag foten rejält. Gjort MR så sent som för en dryg vecka sedan som visade följande: Complete tears of the anterior talofibular and the calcaneofibular ligaments. Partial tear of the deep deltoid ligament.
landsvägscyklist med trolig inflamation i muskelfästen i båda knäna. Min fråg är hur att åtgärda detta många gånger mycket smärtsamma skada mvh claes.
Våra klasser i år 9 på våran skola hade en innebandy match mellan varandra. Då var det så att min kompis fick en tackling från vänster sida och sedan klämdes han med en kortare tjej på höger sida samtidigt.
jag har haft besvär mina knän i ett år nu börja plötsligt med svulnad det var som nålstick halta i nogra veckor har inte kunnat träna som jag vill, inte springa eller simma bröstsimm däremot crawl.
Hej! Har ett ganska akut problem. Min dotter som är 14 år stukade sin fot den 1 okt. Den 23 okt ska hon till Österrike på en veckas träningsläger. De ska träna banträning i 6 dagar.
Min son har fått droppfinger (vä.lillfinger). Enl dsk.läk ska han inte träna volleyboll alls! Känns inte bra eftersom det är både matcher och volleybolläger i Falköping under april.(Börjar volleybollgymnasium i höst.
Hej, jag har den senaste tiden tränat 2 pass om dagen. Både styrketräning samt kampsporten taekwondo. Fick snabbt problem med kullederna i höften och är superstel i hela höft och rumppartiet. Jag stretchar varje dag.
Hej Jag är en 50-årig kvinna som kör mycket mountainbike. Har sedan några år börjat få mer och mer ont i mina handleder. Speciellt den högra. Det är en skärande smärta som känns när man böjer handleden ut i ytterläge. Har tex.
Hejsan! Jag är en 22-årig tjej, handbollsspelare.
Vid match fick jag en boll som gjorde att tummen fick ta smällen. Tummen svullnade upp kraftig och värkte men jag trodde att det bara var en stukning som skulle ge sig.
Hej! Jag har skadat mitt högra knä och min läkare säger att det troligtvis endast handlar om att jag sträckt ut korsbandet i knät. Det har gått två veckor nu och knät böjer sig fortfarande åt fel håll ibland.
Hej! Jag har en 13 årig dotter som har problem med sitt/sina knän. Hon spelar fotboll och hon är tvungen att använda stödförband, hon får låsningar i knät ibland samt att det smärtar.
Hej! jag är en kvinna 30år som i våras tog lite för långa promenader i djupsnö lite för snabbt. Hyfsat otränad gav jag mig ut på några timmars promenad i djupsnö varje dag(snörik vinter&ej plogade vägar!)frös gjorde jag också..
Hej! Jag är en kille som aktivt tränar på gym och spelar fotboll. Jag går på gymmet ca fem gånger i veckan och just nu är det uppehåll i fotbollen.
Jag är kvinna, 26 år gammal och spelar fotboll. Under en match på konstgräs för några veckor sedan skadade jag knät. Jag upplevde ett dovt "kluck" och fick ont då jag skulle göra en riktningsförflyttning och hade tyngden på knät.
Jag har sedan årsskiftet haft problem med vad/hälsena, främst vid tennis. Kör excentrisk träning och försöker bibehålla rörlighet och styrka.
Hej. Jag är en tjej på 16 år och har en idrottsskada i mitt vänstra knä. jag har spelat fotboll men vet inte vad som hände. Har haft besvär i 2 år. Har besökt läkare och gjort vanlig och en MR röntgen. Men det visas inget.
Hejsan! Utövade body attack(lesmills, gissar att ni vet vad det är), och kunde plötsligt inte stödja på vänster ben, det gör skitont och ömmar när jag rör vid det och när jag stödjer.
Hej! JAg har idrottat hela mitt liv. Spelat handboll på elitnivå och tränat hårt med både löpning, hopp och styrka. Nu har jag slutat med handbollen och springer istället. Kör intervallpass två gånger i veckan och lånpass på helgen.
Hej Jag är en frisk kvinna i 45-års åldern som alltid motionerat och är normalviktig, ej rökt någonsin. Jag har pga tidigare meninsskada i tonåren fått artros i ett knä som nu fått en ny led för 1 år sedan utan komplikationer.
Idag när jag tränade på min wii fit platta small det till i vadmuskeln. Har svårt att gå men i viloläge känns inget. Bör jag uppsöka läkare eller läker skadan av sig själv?
Hej! Har nu i två år tränat nästan dagligen. Går stavgång till och från jobbet varje dag, gymmar, dansar,joggar, simmar mm. Är dålig på att strecha. Nu i sommar när jag spelat tennis har jag fått en muskelbristning i höger vad och ont i hälsenorna.
Hej! Jag har en fundering angående (knä)/vadmuskelproblem. För ca. 2 månader sedan gjorde jag illa mig i samband med ett träningspass: sprang och "fastnade" med foten i golvet och fick en inåt rotation i knät.
Jag fick en smäll eller bristning på vaden vid en match i mitten på andra perioden, efter 4 dagar så hoppar jag på kryckor än, är inte så mycket svullen,men öm.
Hej, jag fick en vadmuskelruptur i juni, riktigt illa, gick på kryckor och behandling och rehabträning hos sjukgymnast. Då jag inte tyckte jag var lika bra som innan kontaktade jag ortoped i sept men det var bara att träna och vänta.
Har en dotter som är 25 år och bor/arbetar på ett gym i London. Har utbildat sig där till personlig tränare. Hon kör klasser i spinning och body combat ca 6 ggr/vecka.
Efter att ha haft ett uppehåll på ca 1 år så gav jag mig ut i spåret och sprang. Dagen efter hade jag som kramp i vaden.
Hej Jag är 20 år och spelar innebandy på elitnivå. Sedan många år tillbaka kraftiga smärtor i vaderna vid ansträngning. Slutar direkt jag vilar. Utredd med MR som inte visar något fel på artärerna i knä. Operarat för kompartment utan förbättring.
Jag har blivit opererad i vä knä för 2 mån sedan,doktorn har "rensat", jag hade en trasig menisk. Jag har tränat och gått så mycket som jag kan och använder TNS ovanför knäet som min sjukgymnast instruerat mig att göra.
Hej!! Jag är en tjej på 17 år som älskar sport! Jag är elitkanotist och vanligtvis tränar jag 10 gånger i veckan. På sommaren blir det bara paddling och löpning och på vintern är det mycket skidåkning, gym och simning.
Jag är en 40-årig man som har sprungit mycket, åkt längdskidor och cyklat. Jag har tvingats sluta eftersom jag har fått ont i höften. Jag har förstått att det handlar om "snapping hip".
Har haft ont i armbågen ca 2 mån. Smärtan strålar ner i underarmen. Det gör mest ont i sträckt läge. Även vid lyft även lätta lyft. Jag undrar vilka övningar är bra. Har idag börjat använda ett spec förband som jag köpt på apoteket.
Hejsan! För drygt tre månader sedan så skadade jag mitt knä under en fotbollsträning. Mitt främre korsband är delvis av och jag har två skador en på den laterala och en på den mediala menisken.
Har sedan 2 veckor ont i vänstra vristen.Värker från kulan och upp emot innsidan av underbenet.är aven svullen.Har behandlat mrd Zon men det har inte hjälpt.
Jag har haft ont i vänstra skinkan i snart 1 år nu. Har varit hos en kiropraktor men han kunde inte hitta felet, han ville skicka mig till magnetröntgen (har ej varit där än).
Hej jag prövade denna veckan squash för första gången i mitt liv. Har förut spelat badminton väldigt mycket utan problem, men efter squashen har jag fått en värk som sitter inuti höger axel?
Hej. jo de e så att jag har varit aktiv inom motocross i 10 år fram tills 2008 och skadade foten det sist året jag körde.
hej! jag är målvakt och spelar fotboll på div 1 nivå. och har haft problem med min höft/rygg i ett par år. det är svårt att förklara var problemet sitter. och min sjukgymnast har ej lyckats lösa problemet.
Hej I juni gjorde jag illa menisken i vänster knä,Mick diagnosen spricka i menisken. Har vilat 10 veckor och tagit upp träningen igen. Försöker köra styrka, löpning och cykel men får ont i höger knä, mer som långvarig värk.
Jag är en vältränad skidåkare och kör mycket rullskidor, styrketräning och längdskidor.
Hej!
hej har en dotter på 16 år som spelar fotboll hon har haft problem med vaderna i 2 år värken kommer när hon anstränger sig men vilar hon en stund så släpper det.
j
Jag opererade min inre menisk för lite mer än ett år sedan. Hade även en bakercysta som de provade att suga ut flera gånger men återkommer.
Hej Doktor Dan. På en innebandymatch den 6 februari fick jag en tackling bakifrån (närmare bestämt högra armvecket). Jag höll ut armen 90 grader när tacklingen träffade och föll till marken.
Min dotter har ramlat av en häst. Efter röntgen skickades vi hem då det inte var något brutet. Nu fick vi telefonsamtal att det finns vätska i knät. Vad betyder det? Vad bör vi göra? Hon haltar och har ont.
Hej. Min dotter på 11år hoppade från en plint och landade på en tjock madrass med rakt ben och knät vek sig. Hon kunde inte räta på knät och hade jätteont.
Hej, för två veckor sen spelade jag en fotbollsmatch där jag vred knät och hörde en kraftig smäll. Jag har fått vätska i knät och undrar vad som händer om jag inte söker hjälp hos en doktor för att rensa vätskan ur knät? Lär knät bli läkt?
Hej jag fick vätska knät för några dagar sedan.jag kan gå hur bra som helst men jag kan inte springa så bra för att det gör svinont I knät.jag har tränat hela veckan med brottning och känt smärta.
Jag har problem med smärta vid den yttre fotknölen. Smärtan har ökat gradvis under flera veckor och jag känner smärta även när jag går (speciellt upp och ner för trappor).
Hej jag är 37 år, och har tränat cykling i ca 7 år, började löpträna mer och mer för ca 3 år sen. Dom senaste 2 åren har jag dragit på mig inflammationer i knä till och från. Dom verkar komma oftare och oftare ju fler gånger jag får dom.
Spelat volleyboll i många år men blev tvungen att sluta då jag fått för ont i mitt vänsterknä. Har gjort tre titthålsoperationer och röntgat ett antal gånger men har inte visat något.
Hej, har haft mycket problem med smalbenet. Jag går på Thaiboxning 2 gånger i veckan och gymmar 3 gånger. Under thaiboxningen har man inga som helst skor utan är barfota, och för mig som pronerar är det här nog inte ultimat.
Hej. Spelade fotboll, vred väldigt lätt till knät, spelade vidare utan minsta problem. Efteråt stelnade knät lite, blev lite blått på insidan, lite svullet och rätt ömt.
Hej! Min hälsena är väldigt öm och stel. Som värst är det på morgonen då jag precis vaknat (kan ej gå normalt ner för trappen). Stelheten släpper lite efterhand som kroppen kommer igång.
Jag trampade snett för ca 5 år sedan. Det brast kors och tvärs över hela foten.Någon klinisk undersökning eller röntgen blev aldrig gjord. Foten var ok efter ca ett halvår.Nu har jag fått ont igen, sedan ca 6v. Foten är "överansträngd".
Hej, Jag är 44 år och var för en vecka sedan på 2 veckors semester söderut. Har lagt på mig några kg under vintern, så jag tänkte vara duktig.... Upp tidigt på morgonen för en snabb golfrunda (3 timmar) i mkt kuperad terräng.
Hej!Jag är en 50-årig kvinna som är aktiv genom att cykla och promenera mycket. Har dessutom ett mycket rörligt arbete på en förskola där vi bla har barn med rörelsehinder.
Mitt ena knä är överrörligt och har hoppat ur led helt för 4 år sedan och varit "uppe på kanten" några gånger utan att gå ur led helt. Senaste gången detta hände var 6månader sedan. Jag har ett knäskydd (atros?) som jag använder när jag löptränar.
Jag är dansare och då anses det eftersträvansvärt med översträckta knän i vissa positioner. Är detta något som går att stretcha sig till eller är begränsningen medfödd?
Hej! Jag har i cirka ett år haft problem med min högra stortå-led. Den smärtar vid avstamp och brukar knaka lätt en 3 gånger per dag när jag går vanligt, dessutom har den förlorat rörlighet.
Hej! Min 16-åring trampade i en håla på en fotbollsmatch och översträckte knäet. Han kan gå på det men har ont (ingen svullnad). Hur ska han träna för att undvika detta framöver?
Hej! Jag har en 15årig dotter som elitsatsar i truppgymnastik. För ca. 1,5-2,5 månader sedan översträckte hon sitt knä då hon landade fel i ett hopp. Ingen svullnad, men hon fick väldigt ont när hon böjde och sträckte ut knät.
Hejsan, Min 10-åriga dotter är tävlingsgymnast och har nyligen gjort en rätt ordentlig "översträckning" i ena knäleden, när hon landade efter ett hopp. Smärta under hela knäskålen vid beröring och fullt sträckt/böjt ben.

Ställ en fråga