Ont insida knä + bakercysta.

Fråga

Hej. Var på orienteringstävling och råkade landa med sträckt hö ben. Kände ganska omgående att det inte var bra. Fullföljde tävlingen men upptäckte senare på kvällen svullnad på baksidan (insida) knäveck samtidigt som jag känner lätt smärta insida knäskål. Har haft problem tidigare med knät men fick ordning på det efter lång habilitering där ortoped inte kunde säga exakt vad som var fel, dock lite lätt instabilitet i sidled. Vad är bäst att göra i detta läget, vila eller ska man försöka hålla igång på ngt sätt för ha cirkulation i benet. Det smärtar lite mer insida knä vid belastning t.ex när man går i trappor. Mvh Tommy

Svar

Utan att undersöka dej blir det en gissning: Förmodligen handlar det om en översträckning av någon av senfästena i området. Så länge du kan böja fullt ut i knäleden är själva leden inte misstänkt skadad. Om själva knät är svullet och det är svårt att böja (tecken på vätska eller hinder i knät) bör du söka för det.

Pröva med att belasta till smärtgräns men respektera smärtan om den ökar. Om besvären har tendens att minska närmaste tiden föreslår jag att du avvaktar. Är du osäker låter du någon undersöka knät (idrottsläkare, ortoped, knäökunnig husläkare) för en säkrare diagnos.

Ställ en fråga