Vadmuskler

Fråga


hej !
Jag är en 29 årig tjej, 165 cm, 49 kg. Jag springer regelbundet, ca en mil fyra gånger i veckan och tränar även en del friskis & svettis gympa och styrka.
jag har problem med mina vadmuskler som nästan fördubblats i storlek de senaste 10 åren, trots att jag inte gått upp i vikt. Problemet är egentligen inte deras storlek utan att det känns som om de inte får plats under huden. De är nästan omöjliga att stretcha ut trots att jag lägger ner massa tid på det. Istället är det som två stora knutar som sitter där bak på benen. Ibland har jag kramp i dem på natten.
Jag har också provat avslappnande salvor och att trycka på muskeln hårt (akupressur) men inget hjälper.
Vad göra? Jag har väldigt korta hälsenor dessutom, det är medfött.Jag springer med specialgjutna fotbäddar i skorna men det blir som sagt inte bättre för det.
Hälsningar Dina

Svar


Hej!
Problem med stela vader och nedsatt rörlighet borde kunna gå att åtgärna me stretching. Jag tror att du kanske bör söka rätt på någon som kan se över din stretchingmetod för att se om den går att förbättra. Det kan vara en sjukgymnast, kiropraktor, naprapat eller idrottsläkare, helst med egen erfarenhet av det du tränar. Om du inte lyckas hitt någon, skriv ett mail till oss så får du förslag på några som vi rekommenderar. Lycka till!

Ställ en fråga