Ont i foten

Fråga


Jag har under ett drygt år haft en s.k. hälsporre. Den är numera diagnosticerad via röntgen. Innan dess har det gjorts ultraljud på foten för att konstatera ev. muskelbristningar vilket jag ej hade, jag har fått cortisonspruta utan resultat, gjort formgjutna inlägg i två omgångar, bytt skor, fått s.k. fotskena för natten, är inne på den 3:e perioden av antiinflammatorisk medicin, har träffat 5 (!!!) ortopeder, har prövat akupunktur, men har fortfarande ont. Vad göra?!!
Jag vet i dagsläget inte om jag skall vara mest förtvivlad eller riktigt j-a förbannad över att inte ha fått någon hjälp.

Svar


Hej Jessica
Hälsporre är ibland besvärligt att bli av med, såsom du märkt. Det startar som en inflammation i senplattans infästning i hälbenet och utvecklas genom inlagring av bl a kalk om inflammationen får fortsätta. Om kortisoninjektioner inte hjälpt kan man tänka sig kirurgisk åtgärd. Du bör i första hand vända dej till den ortoped som du blivit remitterad till. Att träffa fleras olika doktorer brukar inte avhjälpa problemet, utan tvärt om. Ta kontakt med den som tagit hand om dej för en andra konsultation!
Lycka till!

Ställ en fråga