Ont i höftregionen och skinka - muskelfästen.

Fråga

Jag har under ca 1,5 år haft en grym smärta som sitter på vänster sida ländryggen strax ovanför skinkan ( muskelfästet ) ? när jag sitter, ligger eller tar i för mycket tex roddmaskin.När jag halvligger kan jag få så ont så jag inte kan sova på en hel natt pga smärta men även strålningar ner i benet på baksidan ändra ner i foten och även frampå foten vissa ggr. Kan även stråla ut i ena sidan av blygdläppen. när jag ligger kan det göra så ont så jag inte kan sova och vaknar ofta. jag har varit till olika inrättningar och läkare men ingen lyckas få bort detta eller vet vad det är! det hjälper endast för stunden med smärtstillande. Om någon masserar på platsen för smärtan så har jag grymt ont i en vecka! den värsta värken kommer efteråt. Jag kan stå och gå ett tag men måste sätta mig eller vila inom en viss tid för smärtan kommer krypande. Vad har jag råkat ut för?

Svar

Det skulle vara intressant att få veta vad "de olika inrättningarna och läkarna" dragit som slutsatser av deras konsulation/undersökning. Det behövs som bakgrund till vad svaret blir på din fråga och vad man gör härnäst. Har MR/röntgen av ländrygg utförts? Behandlingsförsök? Utfall av dessa? Övriga fenomen såsom känselbortfall, muskulär svaghet? Frisk för övrigt? är exempel på frågor man behöver för att kunna gå vidare.

Antingen har man inte kommit fram till orsaken, eller så har man inte kunnat förmedla denna till dig på ett nöjbart sätt. Jag föreslår att du söker på nytt, hos läkare specialiserad på ortopedi med rygginriktning.

Ställ en fråga