Rehabilitering

Frågor

Under de senaste 5 åren har jag besvärats av återkommande skadeproblem.
Hej! Har en 11-årig pojke som spelar hockey. Han är 173 cm lång och har växt mycket, under hela skoltiden. Han har fått besvär med ryggen. Det sitter i ländryggen, en liten bit några cm vid sidan om ryggraden på hö sida.
Hej! Vår 13-åring tränar i vanliga fall fäktning 4-5 gånger i veckan. Nu har han fått diagnosen osteokondrit av ortoped. Vad kan vi göra för att stötta och underlätta läkning?
Hej! Jag är en 19-årig tjej som går sista året på Idrottsprogrammet med inriktning fotboll. För två år sen blev mina ljumsksmärtor så allvarliga att min rehabtränare sa att jag var tvungen att sluta med fotbollen och all träning.
Hej, Jag blev diganoserad 2 gradens ledbansskada på inre knä för ca 1 år sen. Dessutom hitta dom även en mindre "fraktur" samt en menisk skada vid ML röntgen.
Hej! Jag är en 19 årig tjej som spelar fotboll. Slet av vänstra främre korsbandet 2011, opererade det med hamstringsgraft, och slet av det igen 2012.
Hej Jag läste en insändare sedan tidigare och såg att du hade svarat på behandling gällande muskelbristning med hematom. Du rekommenderade ASA lkm så nära inpå skadetillfället som möjligt..
Hejsan. Fick armbågen ur led för 1 och halv månad sedan. Röntgenbilderna visade inga frakturer och jag har de senaste veckorna börjat känna mig starkare i armen. Försökt mig på vissa träningsövningar för att förstärka armen.
Hej Tant snart 50. Ramlade förra söndagen och skadad knät, det var instabilt och svullnade så åkte till akuten. Gjorde vanlig röntgen och fick kryckor och rådet att följa upp om det var en korsbandsskada vilket läkaren ej kunde avgöra.
Hej min dotter är 12 år, truppgymnast på elitnivå....hon drabbades i våras av en sk avulsionsfraktur i hamstringfästet uppe vid höften, hon har tränat 1 gång sedan 1 augusti, dvs ca 2,5 månad sedan...
Hej jag är en kille, 17 år och tränar breakdance 5x2h i veckan. Senaste året har det dock bara blivit 3x2h och jag tycker det är jätte tråkigt. Allt börja med att när jag va 15 bröt jag under armen på vänster sida. Dem läkte o allt va bra.
Hej , har lite frågor angående axelskador på grund av att jag haft det ett väldigt bra tag (8 månader) JAg är en väldigt aktiv kille på 20 år som tränar boxning och styrketräning men la av med allt efter jag fick ont i höger axel till o börja med .
Hej ! Det är så att jag har problem med en axel som gärna vill hoppa ur led när jag kör Motocross men även när jag gör andra saker så som snabba utåtrotationer. Jag körde motocross i helgen och min axel gick ur led igen..
hej jag är 15 år och min axel hoppade ur led för några dagar sedan när jag körde motocross. jag undrar när jag kan börja med stretching/rehabträning för den och ungefär hur länge det tar innan man blir bra.
Hej! Jag föll under en tur på långfärdsskridskor. Det var på intet sätt något våldsamt fall, jag tog emot mig med armarna, reste mig och fortsatte. Efter ett par timmar började smärtan komma. Natten blev förfärlig.
Hej, Jag har tyvärr gått och dragit på mig en överansträngning i vänster axel. Jag har planerat in klassikern, med vasaloppet som start. Jag har åkt väldigt lite längdskidor tidigare i mitt liv och startade med rullskidor i oktober.
Hej! Jag är en kille på 16 år, och har hållt på med gymnastik hela mitt liv till nån gång i september förra året när jag sträckte ljumsken som utvecklades till symfysit.
Hej Min dotter på 12 år tränar gymnastik på rätt hög nivå. Under ett barrpass fick hon ont i en axel, men inte så pass att hon slutade utan fortsatte träna det som var kvar.
Hej. Jag är en kille som från början hamnade fel i löpträningen. Som 17åring började jag efter många år av fotbollsutövande träna långlöpning.
Hej! jag fick en rejäl smäll på låret vid en fotbollsträning för 2 veckor sedan, jag var jätteöm och hade problem att gå och böjja pp benet. det var svullet och stelt och gjorde ont.
är det möjligt att operera bicepsmuskel som har gått av i nedre fästet efter 2år ?
Hej, 2000 opererade jag stora diskbr på L4, L3 och S1. 2011 fick jag besvär med bortdomnade ben och fötter och det konstaterades diskbr även på L5. Den lät sig läkas på ett år. Nu har jag vid 47 års ålder och lätt överviktig börjat springa spåret.
Hej! Jag fick efter en operation en blodpropp i benet, har nu gått på Xarelto i ca 2 veckor och väntar fortfarande på remiss till vidare uppföljning och behandling av proppen. Det jag nu undrar är om jag kan börja träna lite smått igen?
Hej, jag har fått droppfinger på långfingret. Får inte fortsätta träna volleyboll förstås nu men hur är det med gymmet. Jag har marklyft i mitt program och det var inte så skönt att göra med skenan på -men kan det vara farligt för läkningen?
Hej, jag är 15 år och spelar handboll. Jag blev i veckan utsatt för ett droppfinger. Jag har gått till läkaren men inte fått ett tydligt svar. Det jag vet är hur långe skenan ska sitta osv.
Har för ca 3 månader sen fått nytt korsband. OP & vatten rehab har gått bra och fick för ca 2 månader sedan gå in i gymmet. Muskulaturen har ökat och allt har känts bra fram tills jag skulle göra första test hos sjukgymnasten för ca 1 ½ vecka sedan.
6ejsan, Jag är en föredetta handbollsmålvakt men har nu slutat med det pga skada. För ca 3 år sedan var det första/upprepade trauma, översträckning i armbågen. Jag gick till flera olika sjukgymnaster men fick olika svar.
Hej Dan! Jag bor i Los Angeles, har just fyllt 40 och har lidit av det ena led- och muskelproblemet efter det andra sedan 2007. Det borjade med smartor i bada knan.
Hej! Jag har en fråga som jag är nyfiken på. Sysslade tidigare med elitidrott,men drabbades för några år sedan av en perimyocardit. Ganska dramatiskt förlopp,med inläggning på HIA,och flera episoder av ventrikeltakykardi.
Den 27:e juli besökte jag er angående smärta i muskelfästena vid sittknölarna i rumpan. Ni konstaterade att jag var mycket stram i framförallt baksida lår. Jag ordinerades noggran stretching och fortsatt träning (löpning).
Hej Jag heter Elisabeth och är elev på en dansskola i Tyskland.
Hej! Ska försöka göra det kortfattat, med historik och frågor.
Jag har fått ett droppfinger, nu har jag använt en skena i 6 veckor men när jag tar av skenan är fingret överböjt åt andra hållet. Är detta någon fara eller ska jag bara låta der vara?
Hej! Skrev till idrottsdoktorn.se för några veckor sedan och rådfrågade om smärta på insida knä (Se även rubriken "Smärta insida knä" för bakgrundsfakta).
Hejsan! Jag är en kille på 30 år som har spelat fotboll i hela mitt liv. Jag har tränat väldigt flitigt sedan jag var 7 år och aldrig varit skadad då jag spelat på hög nivå och träning och stretching alltid varit proffsigt upplagt.
Hej jag fick mitt sken och vadben av slaget i mars detta året allt gick bra och jag började gå på rehab.
Min 10åriga dotter friidrottar och är duktig i löpning på medeldistanser. Hon har nu "stukat" högra foten vid 3 tillfällen där hon vid utsidan och vid ankeln blivit blå med svullnad och smärta som följd.
Hej Dan.. Min son råkade få en fraktur på mellanfotsbenet som leder till lilltån för ca: 8,5 vecka sedan, efter att ha landat snett när han spelade fotboll.
Jag är skivstångsledare på Friskis & Svettis men har ett uppehåll denna termin. För att hålla mig igång tränar jag på gym en gång i veckan.
Hej. Började med att jag fick ont i låret när jag sköt en fotboll för över ett år sedan. Har sedan kommit tillbaka flera gånger och kunnat spela några månader men när jag sen skjuter hårt igen så slår jag upp låret. Kan göra allting utom att skjuta.
Hej Jag sträckte framsida lår under en fotbollsmatch (bristning?) och var lite för snabb med att träna igen, så jag slog upp skadan. Körde sedan rehab men fick ont igen.
Hejsan! Jag är en 23 årig tjej som nu läser min 6-termin på sjukgymnastutbildningen. För 2 år sedan var jag med i en olycka och fick en traumatisk skada på knäskålen. 2 artoskopier är gjorda som verifierar en skada på patellas ledyta.
Hej! Jag har nyligen avslutat min karriär som fotbollsspelare på elitivå, då jag tränade ca 5 gånger i veckan. Nu har jag gått ner rejält i träning och tränar 1-3 gånger i veckan.
Hej!
Hej! Med högsommarvärmen och fotboll i hettan så kom så även skadan. Jag spelade fotboll barfota, och efter ett antal hårda höjdbollar med högerfoten, så känner jag att det börjar ömma på ovansida av foten.
Hej, Jag har tränat i hela mitt liv, just nu gör jag en målmedveten sattsning i min sport och tränar ca 8h/veckan. Jag simmar, springer och styrketränar.
Jag är en tjej på 13 år och tränar gymnastik 4 gånger i veckan och i det senaste halv året har jag haft problem med min hälsenor. När jag går upp på morgonen har jag väldigt ont i hälsenorna men inget i hälen.
Kan du rekomendera ngn idrottsläkare runt kalmar med omnejd. Har sökt i förbannelse på nätet utan att hitta ngn... Flyttar mig gärna men sthlm är väl långt bort. Hade varit grymt tacksam för svar. Har gått ett halvår nu.
H
Hej, jag är en tjej som är född -96 och spelar handboll. Jag stukade min fot i februari förra året. Strax innan ett lov, så vilade från handbollen i nästan två veckor. Hade en blödning på utsidan av foten.
Hej, varit sängliggande i Twar i 1 år. Jag orkade knappt gå ur sängen. Efter att ha varit bakteriefri i 1/2 år har jag vågat mig till gymmet. Kör där endast 30 min gång på lutande löpband.
Hej Min son har brutit sin tumme , ett enkelt och rakt brott ovanför nedre leden. Han fick det vid ett simhopp dyk när han slog ihop händerna. Han ska preliminärt vara gipsad i 2 veckor. Därefter ska han börja träna upp tummen igen men hur?
Hej! Jag spelar fotboll på relativt låg nivå och tränar ca 4 ggr /vecka. Ja får vid träning ett slags håll å det spelar ingen roll vad ja gör, har prövat allt ifrån streching till medicinering till å andas rätt äta olika inte dricka osv.
Har börjat köra mountainbike och tränar det hårt, vilket resulterade i att kroppen på sista tävligen för året inte fungerade alls utan pulsen rusade vid minsta ansträngning jämfört med hur pulsen vart tidigare under året.
Hej Dr Leijonwall! Jag gick gipsad för en spricka i hälen efter en hockeyincident för ca. 4 månader sen, körde ordentlig rehab efter det i ca. 5 veckor men nu när jag börjat spela hockey igen så får jag ont i hälen ca.
I samband med backträning med "sprättgång" (barmarkträning för längdskidåkning) råkade jag ut för skada på insida fotknölarna (båda fötterna). I akut skadeläge (>1 år sedan)var det mycket svårt att gå normalt.
jag är 13 år och tränar gymnastik för några dagar sen hoppade jag ganska hårt in i en plint och slog i mitt höftben, inga blåmärken men en lite hård svullnad.
Jag tog gipset för 4 dagar sedan efter att varit gipsad i 6 veckor, i mitten av dec syddes två av mina ledband ihop i högerfot.
Hej! Sedan två år tillbaka har jag från och till haft känning i vänster knä i samband med träning. Till en början utlöstes den direkt av löpning. Smärtan stegrades från att kännas lite efteråt till att hålla i sig i månader.
Hej. Jag streckte min ljumske under fotbollsträning oktober 2012. Streckningen gick över efter två veckors vila och var borta några månader men återkom i januari på grund av överansträngning.
Hej! Jag är en tjej på 22 år som under säkert 6 år fått inflammationerna, eller vad det nu kan vara, i axeln ( ibland båda) så fort jag anstränger dem.
Hej! Jag har en inflammation i höger arm/nacke/skuldra efter för intensivt basspel. Det började för några månader sedan men en överansträngninng som kom tillbaka när jag spelade men nu gör det ont hela tide. När jag skriver, diksar etc.
Hej Jag är en fotbollsspelare som tränar aktivt 1 till 2 gånger om dagen och för ungerfär sex månader sedan började jag få ont i ljumsken. Men jag fortsatte att träna och ignorerade smärtan tills den spred sig mellan höftbenskamen och korsbenet.
hej! det är så att jag är fotbollsspelare och har åkt på en inflammation i symfysen och har haft smärta nu i dryga 6 månader. min fråga är har ni erfarenhet av detta, isåfall vad behöver man göra för o få väck smärtan så fort som möjligt.
Har fått utskrivet inflammationsdämpande tabletter relaterat till "ischis" L5, S1, som inte blivit bättre på 2 månader trots bra sjukgymnastik och efterföljelse på alla övningar och träningar. MR och slätröntgen ska göras.
Hej! Jag är en 18 årig kille som sysslar med fotboll! I mitten av januari så var jag på gymmet och fick väldigt ont i knät efter att jag utövat squat med tung belastning.
hej doktor Leijonwall Min dotter är elitsatsande ungdom i löpning och längdskidåkning. Hon tillhör nationell elit i bägge grenarna och fram till försommmaren i år har träning och tävling utvecklats enligt förväntan.
Hejsan! Jag bröt foten under en innebandymatch i Mars, jag fick operera fotleden med insättning av platta och 5 skruvar. Nu 8 måader efter skadan så har jag lagit ur plattan och skruvarna efter mycket besvär.
Hej! Jag har via brev efter MR fått följande diagnos av mitt vänsterknä: Bristning av bakre korsbandet. Bristningen verkar sitta mitt på korsbandet och inte i fästena. Inre sidoledbandet också skadat.
Tjenare! Fick ont i mitt knä för1,5 år sedan då jag spelade fotboll.
Jag opererade inre menisken i höger knä 17/4. Min favoritmotion är att jogga 5-10 km några ggr i veckan. Kan jag återuppta träningen nu och behöver jag tänka på underlaget?
Jag har gjort bypass och tagit en åder från benet.Jag har de senaste 25åren tränat styrke och sprungit.Men nu äter jag ju blodtryck ,hjärttablett ,fett och mag. tablett.plus en betablockerare 25mg på kvällen.
Hej! Jag stukade min fotled, utsidan, för cirka en vecka sedan. Min fotbollstränare lindade foten riktigt bra så den svullnade aldrig upp. Dock gjorde det jätte ont så jag åkte in och röntkade men det var inget benbrott.
Tänkte höra med er om ni har någon aning om vad som sker med mina knän just nu! Kan börja med lite info, är 17 år och spelar fotboll. Har spelat sedan unga år och innan skadan kom i Maj, Juni någon gång så tog jag ungefär 1-2 löppass per vecka.
Hej!
Hej är en (före detta?) joggar/löpare på amatörnivå. Har knäbesvär och har varit på MRT.
Hej. Jag är 17 år och jag tränar truppgymnastik på en ganska hög nivå. För ungefär två månader sen skadade jag knät då knäskålen hoppade ur led i en landning.
Hej jag är 50 år åkte skidor i alperna för ett par månader sedan. Det var rätt opistat vilket slet hårt på knäna. Fick ont insidan av knäna. Väl hemma tränar men det släpper inte. Hoppar mellan båda knäna ibland bättre så blir det sämre igen.
Jag heter Anette Bergström. Om man har fått remiss svar på en magnetröntgen då det står mindre trabekelfrakturer. Nu har jag gått me smärta sen 8veckor tillbaka. funderar på vart man ska vända sig om man inte är nöjd hur man ska gå till väga??
Hej Förra hösten gjorde jag ett hopp i luften och landade på båda knäna i asfalten. bägge knäna domnade av kunde inte böja knäna pga smärtan.Värst var höger knä. Har varit inne på " vanlig " röntgen och det visade inget.
Hej, för 1,5 månad sedan drog jag av främre korsband i en rugbymatch och fick en spricka i ena menisken. Har påbörjat rehab 3 veckor efter skadetillfället.
Hej! Hoppas du kan svara mig även fast det finns många frågor angående knä. Jag hittade ingen med liknande problem, därför ville jag få ett specifikt svar på mitt problem.
Hej! Jag jag är en 23 årig kvinna. Jag har haft knäproblem i nästan 1 år. Det började på hösten 2010 då jag under en löptur fick lite känningar i vänstra knä.
Hej. Nu har jag tampats med knäsmärtor i flera månader. Är cyklist och lider otroligt av detta då jag inte kan träna som jag ska. Men värst av allt är att jag har ont dygnet runt. Dock trappas smärtan ner när jag blir varm och får röra mig lätt.
Hej! Jag var med i en skidolycka och trillade hårt på mitt högra knä. Varit hos ortopeden och det visade sig vara ligamentet och menisken som var skadad. Jag har väldigt ont dygnet runt vad jag än gör.
Jag fick en knäskada när jag ramlade i slalombacken för snart två månader sedan. Det är på insidan av ena knät.
Hej, Jag har haft problem med mitt ena knä sedan fotbollsspelande i tonåren och var tvungen att sluta med fotbollen tidigt.
Hej! För en och en halv vecka sedan så vred jag min knäskål ur led. Följden blev att mina ledband är uttöjda. Vet ni några bra rehabövningar man kan använda sig för att träna upp knäet igen?
Hej. Jag har fått mina knän urled sammanlagt 8 gånger på 2,5 år och jag är bara 14 år gammal. Så jag har tröttnat på att jag inte kan spela handboll och fotboll som alla andra så jag har bestämt mig för operation.
Jag skadade mitt knä första gången-97 inre ledbandet var partiellt rupterat samt att mediala menisken var lite trasig. vid artroskopi -01 upptäckts kronisk synovit inre ledkapseln och man såg sprickor i knäskålen, shavade menisken lite och avslutade.
Hej. Jag opererade ett trasigt korsband i mitt knä för 9 månader sen och nu har jag börjat spela fotboll igen. Efter ca en månads fotbollstränande (100%) så hugger det nu ibland till i den senan på bakre delen av lårets insida.
Min dotter 15år som är aktiv i fotboll och innebandy har haft av främre korsbandet under fotbolls match i september. Det är diagnostiserat med MR.
Tjena! Är en tjej på 15år som blivit opererad av korsbandskada. Det är gått 7 månader nu sen operation. Och då är min fråga om jag kan skaeta nu? Är det nån fara? Om man ramlar t.ex?
Hej! Jag har slitit av korbandet, skadad en menisk och blev för snart 7 veckor sedan opererad på detta på Sophiahememt i Stockholm.
Hej, Vilken behandling är relevant vid den här typ av ACL-skadan Jag har skadat mig i februari men fört nu i juli gjorde jag en MR-undersökning som visar en främre korsbandsskada, mindre påverkan av meniskbrosk.
Hej, Jag har gjort 2st korsbandoperationener i samma knä, varav den senaste gjordes för ca 3 år sedan, där man använde hamstringsenan som korsband.
Hej! Jag har efter att har börjat spela fotboll igen skadat mig i ljumsken. Det började när vi för första gången tränade utomhus och körde skotträning i ca. 45min två dagar i rad.
Hej! Jag är en tjej på 17 år, som tränar mycket gymnastik. Under en träning i april 2010 stukade jag foten kraftigt då jag gjorde ett hopp med vändning och landade helt på utsidan av vänster fot.
Hej! Jag har varit elitidrottare halva mitt liv och löpning ingår en hel del i min träning. Hade för tio år sedan en hel del problem med vrickningar och stukningar.
Blev opererad m höftprotes 3 år sedan hö sida och haft gång-svårigheter pga skadad nerv. Nu hemska smärtor på o-opererad vänster sida regio m. piriformis. Kan knappt gå 3 meter.
Min son är tre år, förlöstes med kejsarsnitt. Får kramper när jag tränar mage, kan ä'ven komma om jag sätter mig upp snett - på vänster sida nedanför naveln.
Hej! Jag stukade foten kraftigt under orientering i okt 2010 och skadade båda främre/yttre ledbanden (talo-fibulara och calneo-fibulala). I brist på bättre vetande, så lindade jag inte foten direkt, utan sprang t o m färdigt tävlingen.
Hej jag har fått diagnosen peritendinitis crepitans i höger underarm. Är löpning/jogging lämpligt för mej?
Hur lång tid tar det att läka en sträckning i ljumsken (långt bak mot sittknölen) hos barn/ungdom (11 år) som är elit idrottare (gymnstik)? Har gjort alla röntgen, läkarna ser inga fel! Vila säger alla i 8 veckor minst!
Hejsan! Jag dansar väldigt mycket och för 2 veckor sedan gjorde jag en fankick(en slags kick som går i en cirkel) ouppvärmd... Jag fick då ont i min vänstar ljumske och jag tror att det är en sträckning.
Hur rehabiliterar man en ömmande ljumske som återkommer träning efter träning, match efter match? spelar fotboll. Hur rehabar man på bästa sätt?
Hej! Jag har efter en tidslöpning drabbats av en skada i ljumsken. Det är en huggande smärta som kommer mest när jag vrider benet utåt (tänk som när man ska slå en bredsida i fotboll).
Vi har just upptäckt att vår son (15 år) har ett väldigt lågt blodvärde Hb 69 - 71. Nästan total avsaknad av järn. Han får nu järntabletter sedan en vecka tillbaka.
Hej, Jag fick en lårkaka i samband med en ishockey match för ca 10 dagar sedan. Lårkakan gick över snabbt då jag tränade bort förstelnaden. Min rörlighet är tillbaka och jag kan båda huka och spela hockey igen.
Hej! För snart 3 år sedan genomgick jag tre operationer som gav mig sex stycken titanstag i mitt bäcken pga av att mitt bäcken var instabilt. Jag hade fruktansvärda smärtor och kunde knappt stödja på benen då.
Hej! Vid ett ovanligt hårt träningspass tog jag i med magmusklerna och det kändes som att en av de övre magmusklerna sprängdes.
För tre veckor sedan skadade jag mitt finger och först idag konstaterades det att senan är frakturerad, dvs malletfinger. Jag har fått en provisorisk skena i avvaktan på att arbetsterapin ska gjuta en ordentlig skena åt mig.
H
Hej jag slet av mitt främmre korsband och har nu opererat det men under operationen så upptäckte läckaren att min yttre menisk var nästan helt borta å han sa att jag inte kan spela handboll mer eller ens springa på asfalt.
Läst ert svar om 10-årig dotter som tränade gymnastik och hade ont i hälen. Rådet var att ha bra och stötavlastande skor. Har ni fler råd, för på gymnastikträningarna är skor förbjudna.
Hej! Skadade mitt knäe för 1,5år sedan o fick konstaterat att korsbandet är av via MR. Även gjort en titthåls operation nyss där menisken var hel, enda dom gjorde var att klippa bort en stump av korsbandet.
Hej har på grund av skada i foten (ortopedbesök inplanerat enl rek) tills vidare måst lägga om träning från 1 timmes promenader 6 ggr/v om vardera 7 km till motionscykel 4 ggr/v om vardera 25 m högintensiv intervall enl er rekommendation.
Hej Jag har en muskel inflammation under armhålan. jag fick den ifrån brottning och har haften i cirka 1månad nu vad behövs för att jag ska bli av med den?. Tack på förhand.
Hej, jag är en tjej på 12 år som älskar att träna. Jag spelar fotboll 3-4ggr i veckan fys 3ggr i veckan (riktigt hårt) och kör innebandy, studsmatta och ännu mer fotboll på min fritid.
Den 19 maj stretchade jag främre lårmuskeln efter en löprunda. Jag gjorde det för hårt och plötsligt kändes det som att gummisnoddar gick av i muskeln mitt på låret.
Hej! Jag har under mina fotbollsår, från att jag var 16 år tills idag 29 år gammal, fått muskelbristningar i både framsida och baksida lår och även i vader. Dock har framsida lår varit mest omfattande, speciellt mitt vänstra framsida lår.
Hej Jag har fått inflammation i muskelfästet vid insidan av knät så det gör ont vid sidor, i knävecket och ibland på knät. Jag har fått order om att bara vila och helst inte göra någon aktivitet alls. Styrka för överkroppen vara okej.
För 7 år sen fick jag en sträckning i ryggen efter att ha hängt i en sträckbänk några gånger.Fick då rådet att ligga på rygg och hålla upp ena benet..sänka det.. hålla upp andra benet i luften osv...
Hejsan! Jag har en dotter som spelar handboll. I november stukade hon till sin fot i en match. Vilade en stund, men var ok att spela igen utan behandling.
Hej! Jag är en 51-årig kvinna som har varit aktiv golfspelare i mer än 20 år. För ett par år sedan fick jag, vad jag själv tror, muskelbristningar i en muskel i ryggens högra sida strax under nedre revbenet.
Hej! Jag lider av försvagade muskler efter en testosteronbrist jag har haft förmodligen ett par år. Får nu Nabido vilket fungerar väl!
Hej, jag och en kompis hade en springtävling förra helgen utan skor. Han sprang då framför mig och jag drämde in mina tår i hans häl. Det gjorde ont till en början men sen var det ganska lugnt.
Hej, har fått ett knäproblem som smugit sig på. Upptäckte det första gången i inledningen av ett löppass men körde på ändå. Efter 1 dryg kilometer gjorde det inte ont. Men efter passet har det blivit värre. Är vältränad men ökat dosen något, bl.a.
Sonen 11 år bröt nyckelbenet under en fotbollsmatch. Läkaren beskrev det som "ett bra" brott. Han skulle ha stöd för att hålla axlarna uppe i 3 veckor, något som fungerat bra.
Hej!, Jag trillade från en motocrosscykel den 27/4 och bröt höger nyckelben. Jag blev hemskickad med 8-förband som jag skulle bära i 3-4v.
Hej, för ca 2 veckor sen bröt jag mitt nyckelben på en innebandymatch. Det blev lite komplicerat så jag fick en metallplatta och sju skruvar inoperarade. Jag är 28 år och tränar på elitnivå, både innebandy och fotboll.
Hej, Jag spelade fotboll och skulle skjuta ifrån från stillastående ut i rush när det kändes som om någonting brast under foten, insidan under foten i fotvalvet. Nu några timmar efter så kan jag halta men jag kan bara stödja med utsidan av foten.
Hej! Jag har sedan ca 1,5 månad ont i baksida lår(en sida). Tränar ca 6-7pass/vecka. Cykel/spinning 1ggr/vecka, löpning ca 2ggr/vecka både distans och intervaller, styrka 2ggr/vecka(gym och HIT-pass), simning(crawl) 2ggr/vecka.
Hej, alltid tränat mycket när jag var i tonåren(handboll).
hej jag är en 18 årig tjej som för två år sedan bröt tre tår på min höger fot(de tre tårna i mitten genom att spela fotboll.jag spelar fotboll cirka 5 gånger i veckan.
Hej, jag är en trettonårig tjej som spelar fotboll flera gånger i veckan.
Hej Idrottsdoktorn! Jag springer ca 3-4 mil i terräng varje vecka (och tar dessutom långa promenader). Trodde jag var väl förberedd för 4 dagar på turskidor i jämtlandsfjällen, men icke.
Hej! Jag är en tjej på 15 år som tidigare, innan jag fick ont i knäna tränade både innebandy och fotboll just nu rider jag bara. Min fråga handlar om att jag fick jätte ont i knäna för ca 3 år sen på en fotbollscup.
Hej! Jag får ont i knäna när jag åker skidor (utför), springer längre sträckor eller på löpband på gymmet. Det är en ömmande känsla, precis nedanför knäskålen.
hej jag är en kille som är 17 år gammal och har ont precis under knät, spelar fotboll dagligen men vilat hemma nu i 2 veckor men de går ej över. om Jag går och börjar träna fotboll igen blir knät värre?
hej jag får ont i fästet precis ovanför knät när jag har knäböjt det blir också lite stelt. det gör inte jätteont men jag vill heller inte förvärra det.
Hej! Jag spelar fotboll och tränar varje dag. Inför förra säsongen så gick jag från att träna på konstgräs till att träna på vanligt gräs. Träningsdosen höjdes även från 3 till 5-6 träningspass i veckan.
Hej, jag har under en längre tid haft ont i höfterna och har gått hos en kiropraktor (6 ggr). Det visade sig vara bråck på ländryggen L5 och känns ok nu.
Hej! jag fick diagnosen utbuktande disk 2011, jag har gått och haltat i 2,5 år och inte kunnat gått normalt med vänster ben.
Hej ! Jag är en tjej på 15 år och har problem med knän och rygg och har haft det sen jag varit 13. Jag fick diagnosen schlatter i höger knä och minskade träningen.
Hej! Jag är en 19 årig kille som spelar fotboll och under en match förra sommaren så small det plötsligt till i vänstra ljumsken långt ner vid det onämnbara. Och fick då diagnosen av en ortoped att det var en bristning i ljumsken.
Jag slet av hälsenan för 4 år sedan i en bordtennismatch. Efter operation och borttagning av gips var nästan foten orörlig Jag fick träna i basäng och styrketräning varje dag i 3 månader för att rörligheten i foten skulle bli ok.
Hej! Jag har haft ont runt höften,runt sittknölarna där smärtan drar neråt mitt i låren och mot knä. Då jag idrottade aktivare (fotboll)kunde smärtan kännas ända ner i foten. Jag blev op på hö sida för piriformissyndrom men det hjälpte inte ett dugg.
Hejsan John. Har varit på napralogica och det var en upplevelse. Tyvärr känns det som att det inte finns en quickfix på mina problem så jag vet inte om jag ska fortsätta att åka till dem.
Jag är en tjej på 15 år som dansat balett 5-6 dagar i veckan sen jag va 10. Jag har fått diagnosen os trigonum syndome och har haft det ca 1 år.
Har en trettonårig fotbollsspelande kille som har fått problem. MRI visade på måttligt intensiva märgödem i bäcken och lår. Även Tendenit och peritendinitretning inom senor och senfästen.
Hej, vi har fått ett brev hem från skolan att barnen inte får vara med på gymnastiken om dom äter penicillin. Ska dom avstå från gymnastiken under hela kuren? Om min dotter som är 13 år får penicillin pga öroninflammation.
Jag har haft ont i h. hälsena vid aktivitet framförallt löpning. Senan var svullen och man kunde höra och känna krepitationer varför jag antar att det var/är peritendinit.
Förstår att det är en vanlig fråga men ger det ändå en chans. Jag har i 1.5 haft väldigt stora problem med mitt knä, det hela började efter en skada troligen patella sublux.
Hej - Jag ramlade och slog i knäskålen vid löpträning för 5 månader sen. Efter ca två månader hade jag via cykling, gång och stegrad löpningsmängd kommit tillbaks. Jag har också hela tiden simtränat utan problem.
Hej jag har fått en diagnos på en bristning på Plantar Fascian. Nu har det gått en månad och jag har fortfarande en svullnad och en förhårdnad under foten som ömmar. Bör jag söka läkarvård igen eller kommer detta att gå lver?
Hej! Min son opererades för plica för snart 3 år sen. Hans knä skaver fortfarande när han går. Han tränar varje dag, olika rörelser som han rekommenderats av sjukgymnast och läkare. Är denna långa rehabilitering normalt??? Tacksam för svar!
Hej Har en kille på sex år, fyller snart sju, som i juni i år stukade foten rejält på en fotbollsträning. Foten var svullen och han kunde knappt stödja på foten så vi röntgade den och de konstaterade en kraftig stukning.
Hej! Jag har väldiga problem med mina benhinnor. Problemen kom under gymnasietiden då jag sprang väldigt mycket, på hårt underlag, och inte tog hänsyn till smärtan för att jag älskade löpning.
Hej Dan! Är innebandy målvakt sedan ca 17 år tillbaka och den 6 mars i år så spelade jag match och efter ca tio minuter in i matchen så får min motståndare en tackling och landar på utsidan av mitt knä varav de knackar på tre ställen.
hej. jag undrar hur man rehabiliterar benmärgsödem i knä.. Håller på hos en sjukgymnast nu 2 gånger i veckan med stötvåg på knät. ska det hjälpa eller hur fixar man de?
Hej!! Jag har fått reda på att mitt främre korsband är av efter jag spelat en fotbollsmatch. Undrar nu hur lång rehab man kan räkna med innan man är tillbaka igen? Om man tränar riktigt ordentligt. Jag tränar ca 6-8 gånger i veckan!
Hej jag är en 19årig kille och spelar innebandy. Jag har fått en inflammation i en muskel höften. Jag undrar vad man ska göra för att bäst reabilitera sig från skadan?
Hej! Jag drog min knäskål urled samt 2/3.
Hej! Jag är en 26 årig fotbollsspelare verksam i superettan som fick uppleva hela förra säsongen från sidan pga ett förmodat diskbråck.
Jag har brutit "lilltå-benet", alltså benet som går längs med lilltån och på hela utsidan av foten. Ungefär i mitten av fotens utsida var frakturen. Den har nu läkt och jag kan börja träna så smått.
Jag undrar om man kan använda utförsåkning(skidor) som en rehabträning?
Hej Dr Leijonwall! Jag är 25 år gammal och förra våren fick jag ryggskott i samband med en renovering. Efter detta har jag haft problem med ryggen i stort sett konstant och har det fortfarande.
Hejsan! Jag är en 18årig tös som spelar fotboll. Alltid gjort det, tills jag pajade mitt korsband i våras. Fick ett nytt och har rehabat i typ, 6 måander nu.
Hej jag är 30 år och inte överviktig. Jag tränar fotboll men har inte kunnat träna på nästan 5 månader nu. Jag har haft ont i SI-leden i drygt fyra månader. Smärtan kom en kväll när jag inte tränade. Har aldrig haft sån stark smärta innan.
Hej, Har precis fått diagnosen hopparknä. Behandlas med kortisonspruta, vila 14 dagar och sen dagliga benböj. Kan en veckas skidåkning (utför) förvärra mitt knä?
Hej jag har en fråga!
Hej jag fick i somras poblem med ömmande höft efter ganska tuff löpträning,blev inte av med ömheten vid löpning gick till sjukgymnast och efter det till läkare som konstaterade slemsäcksinflammation i höften han gav mig två kortisonsprutor.
Hej! Jag har spelat fotboll ganska mycket, 2-3 gånger i veckan. För tre veckor sedan sträckte jag mig tror jag i framsida lår i samband med en rusch på maxfart. Jag spelade därefter ytterligar en match med denna smärta.
Hej, Jag är 25 år och har hela mitt liv varit väldigt aktiv och tränat 4-5 dagar i veckan (löpning, gymnastik, gym etc).
Hej! Jag är en tjej som äääälskar att idrotta. På nyårsafton åkte jag pulka över ett högt gupp (förstår inte hur jag kunde göra något så dumt). Jag roterade bakåt och landade på ryggen på pulkakanten och benen svingades upp över mitt huvud.
Hej, Jag har i snart 2 månaders tid haft ont ovanför knät i övre pol av vänster patella och quadriceps femoralis senan. Jag har mest smärtor när jag tänjer femoralismuskeln. Jag kan inte springa eftersom då gör det ont i quadricepssenan.
2005 tränade jag med skivstång m.
Hej! Jag är en 15-årig kille som älskar fotboll. Det enda jag inte gillar med det är skadorna,men det hör väl till ? För 3 veckor sedan så spelade jag cup och blev skadad. Och jag har fortfarande ont!
Hej, På morgonen dagen efter ett badmintonpass för ca 1 år sedan vaknade jag av att jag hade mycket ont i min högra fot. Det hade inte hänt något när jag spelade badminton. Smärtan var belägen bakom fotknölen på fotens insida.
Hej! Jag körde Vätternrundan på cykel för drygt 4 veckor sedan. Efter loppet blev min vänstra knäskål väldig öm och jag hade svårt att gå ordentligt i ett par dagar. Forfarande har jag smärtor på högst upp på "kanten" av ovansidan knäskålen.
Hej! För en dryg vecka sedan så körde jag ett relativt hårt benpass med bl.a. utfall och knäböj.
Min snart 13 åriga son tränar trupp gymnastik och får alltid mycket ont på framsidan av underbenen när han tränar fristående gymnastik. Då han springer barfota och tar sats för att göra olika volter mm. Det smärtar oxå kraftigt vid tvära stopp.
Fick en inslagen menisk i oktober, ortopeden försökte sy fastän och gick fixerad i 6 veckor. Tyvärr misslyckades operationen och menisken fick tas bort i sin helhet. Detta är två månader sedan, kör på med sjukgymnastik samt cycklist.
Trimalleolär fotledsfraktur f 2 mån sen. Op med platta på den laterala frakt., för övr skruvar o stift. Gipsstövel i 6 v. Snart 3 v sen avgipsning. Svullen fotled. Smärta i fot och fotled har minskat, men det molvärker i hela underbenet och upp t.o.
Kort fakta: Vintern 06 fick jag en spricka i tåbenet, opererades med skruv, lagläkaren (spelade hockey på hög ungdomsnivå, var 15 då) sa att jag skulle ta ut skruven också, opererade ut denna våren 07.
Hej! Jag slutade spela fotboll för fem år sedan efter att mitt vänstra knäts korsband gick av, genomgick en operation sedan men slarvade med rehaben. Nu 4 år efter operationen är jag extremt sugen på att börja spela fotboll igen.
Hej, min son som är 12år bröt nyckelbenet under hockeyträning, läkaren sa att röntgen visade att benen låg fint. Det har nu gått 6 veckor och han känner ingenting av skadan och har dessutom börjat träna lite smått.
Spelar det någon roll om man väljer spinning eller vanlig motionscykling vid ryggproblem som diskutbuktning?
Hejsan! Jag har vad min kiropraktor o sjukgymnast en överbelastad fot. Enligt sjukgymnasten kan jag springa ändå - men korta lugna rundor. Enligt kiropraktorn ska jag helst undvika att springa helt. Vem ska jag lyssna på?
Jag har fått problem med ömhet/svag smärta vid muskelfästet vid sittknölen. Jag tränar både cykling och löpning. I början av ett träningspass känner jag av ömheten men en bit in i passet är den borta. Efter passet och resten av dagen känns det bra.
Min 13 årige son fick en stressfraktur i skenbenet, för ca 3 månader sedan (baksidan, srax nedom knät).
Hej jag är en 17 årig fotbolls kille! För ca 1,5 år sedan så spelade jag fotboll kände att jag fick väldigt ont i baksida lår. Sedan försvann det under ca 2 månaderna. Men efter det kom smärtan tillbaka i mycket värre skala.
Hej Min 16 åriga son har på Rtg uppvisat en trolig stressfraktur på vänster underben. Han spelar handboll och ska till hösten börja på handbollsgymnasium. Hur lång är rehab och kan han i fortsättningen spela handboll.
Jag har en 12-årig VÄLDIGT sportiga son som har en stressfraktur i nedre delen av ryggen. Det har snart gått ett år, men han blir inte bättre.
Hej! För 3 veckor sedan trampade jag snett på ett sparring läger i jujutsu. Jag har följt ett rehabliterings program för stukade fötter:http://traningslara.se/fotledsskador-del-ii-ett-traningsprogram/ och när jag bara går hemma känns det bra.
Hej, Stukade i början på sommaren när jag var ute o sprang i en nedförsbacke i skogen. Det som var lite konstigt var att jag fick ont i stortån samtidigt, dvs när jag böjer tån nedåt gör det ont ovansida fot.
Hej. Jag tränade thaiboxning och lyckades under en fotarbeteövning vrida till höger stortå. Alltså att den fastnade i golvet medans resten av kroppen var på väg nån annanstans.
Hallå där! Jag stukade foten i slutet av oktober när jag löptränade, då fick ja rådet från sjukupplysningen av vila och börja stödja på den ganska fort. Det gjorde jag och började sedan med balansövningar osv.
Hej Jag är 49 år och har tränat olika sporter, på motionsnivå 3-4 pass/vecka, under hela livet. Jag har dock problem med ständiga skador.
Jag har opererats för hälsenereptur två ggr sedan skada nov 2014.Nu tränat i ett år men fortfarande svag kan inte lyfta kroppen på ett ben. Aktiv 70-åring men svårt med bowling och golf och kan inte springa.
Hej! Har fått en svår fraktur.En sluten intraartikulär komminut fraktur på distala fibula.Undrar vad prognosen är för en så svår skada? Kommer ja kunna gå ? fortsätta med boxning? eller kommer de att sluta me steloperation av foten.
Hej! Min fråga är: För 1 år sedan stukade jag foten rejält när jag ramlade i trappen. Trots att det var en eversionsskada med kraftig smärta bedömdes stukningen som lindrig. Jag inte gå på benet sedan nov 2013. Läkarna tog mig inte på allvar.
Har sedan två år ont i ovansidan av armbåge och översidan av underarmen och handled.Läkare har konstaterat "Tennisarmbåge" går hos sjukgymnast och får akupunktur men det blir inte riktigt bra.
hejsan! jag har pga av ljumskproblem inte kunnat jogga/springa sedan julas. har dock kunnat spelat innbandy, vilket är en stor fråga för mig. men inte fullt ut, så har inte ansträngt mig jättemkt när jag varit skadad.
Hej! Jag bor i Åre och råkade i vintras ut för en skidolycka där resultatet blev en kotkompression på kotorna 11 och 12. Det här hände i början av mars.
Hej För ca 15 år sen hoppade min axel ur led och dumt noh så gick jag aldrig iväg med den till någon läkare. Min axel blev aldrig detsamma igen, är ganska svag i den armen. Idag har sen två månader tillbaka börjat styrketräna med fria vikter.
Hej! Jag har ett konstaterat benmärgsödem i collum femoris främst medialt. En stressreaktion möjligen stressfraktur i mediala kanten av collum femoris. Kan stavgånga, cykla. Rehabtränar styrka o balans.
Hej, Jag har en gammal skada på mitt knä (miniskeln och ledbanden) som känns när jag cyklar för länge eller går på crosstrainern. Vad ska jag göra för att bränna fett på bästa sätt. Kan jag träna fast det gör ont? Det brukar komma efter ca 30 min.
Har sedan ca två år fått smärtor i/under hälarna efter tunga marklyft/knäböj. Brännande smärta som upphör så fort hälarna inte belastas/nuddar nånting. Vem ska jag uppsöka för att få hjälp, vårdcentral, sjukgymnast eller nåt annat? Tack på förhand!
Hej jag är en 15 årig tjej som har jätte ont i höften/ländryggen.
Jag har under de senaste ca 4 åren inte kunnat träna som jag velat för att jag snabbt börjat få en förkylningskänsla. Innan besvären började tränade jag ca5 ggr i veckan.
Hej! Jag är en löpare som springer ca 6 mil i veckan. Jag har dock mer och mer fått problem med någon form av träningsrelaterad utmattning eller överansträngning.
H
Hej, har återupptagit cykelträning/tävling efter 15års uppehåll, började träna seriöst åter för ca 1½år sedan, har legat på en hög volym/nivå hela 2014, med ca 70-100tim månad.
Hej! Vad händer i kroppen när man tränar för mycket? Mer vetenskapligt/biologisk än att man blir trött och musklerna bryts ner. Tack på förhand!
Funderar på om jag tränar för mycket. Jag tränar minst 5 gånger i veckan och ibland alla dagar. Inte så grymt intensivt men ändå. Nu har jag haft ont i ländryggen en längre tid och också kännt mig väldigt hängig och svårt att träna.

Ställ en fråga