Styrketräning

Frågor

hej! min son är 14år o har börjad med stryketränning sedan 1mån. jag är väldig orolig o undrar om det är ok att tränna när man är i den åldern.vad är rekomendationen?
Hej jag undrar hur länge man bör vänta med att styrketräna efter en fylla? Ofta händer det att jag tränar på kvällen dagen efter att ha varit ute...
Min son på 15 år tränar fotboll 3 ggr/v och har nu börjat styrketräna. Hur många styrketräningspass tycker du är ok? Han själv vill 3 ggr/v, är det för mycket?
Hej! Jag har en fråga angående ifall intag av proteinpulver kan ha några biverkningar. Min pojkvän styrketränar 5 dagar i veckan och är väldigt fixerad av att bygga muskler. Han är ganska liten i sig själv och har svårt att gå upp i vikt.
Hej, Jag är en tjej som aldrig tidigare i mitt liv tränat. För 3 veckor sedan började jag träna hårt på gymmet bl.a på crosstrainer och löpbandet.
jag söker med ljus och lykta efter lämpliga övningar som tar ordentligt på bröstmuskulaturens insida. alltså bra övningar för att forma till "kanterna" på insidan av bröstmusklerna.
Har Friskis& Svettisgym där man tränar muskler, och får jag som är 14 år använda det?
En sentida forskning visar marginell skillnad på antal set vid styrketräning. Ett set per muskel ska alltså i närmast ha samma effekt som t ex tre set. Låter orimligt i mina öron. Är detta möjligt? med tanke på muskelbyggnad.
Hejhej! Jag skulle vilja fråga en sak, jag är 13 år och är 176 cm lång. Jag går på gymm varanan dag vilket innebär att jag går 2 ggr i veckan på gymm.
Hej! Jag vill bygga upp min kropp och bli ordentligt vältränad. Tanken är att det onödiga underhudsfettet skall bort. Jag har börjat styrketräna 3ggr per vecka.
vid maximal belastning i bänkpress fick jag ont i båda axlarna dagen efter, den ena axeln blev bra efter bara nån vecka men den andra gör fort ont, rörelserna som gör ont är abduction i art.
Hej! Härom dagen när jag styrketränade så fick jag helt plötsligt en extrem huvudvärk som sitter i bakhuvudet! Det kom efter cirka 40min träning och mitt under en bröstövning! Huvudvärken pulserar och är extremt kraftig! Sitter i i cirka 30-60min!
Hej! Tack för ditt svar. För information kan jag meddela att jag fick röntga skadan dagen efter och det visade sig att nyckelbenet hade gått helt av, nånting som förvånar mig mycket. Jag är 45 år men vältränad.
Hej, jag är en 14 årig tjej som väger ca 47 kilo. Jag tränar 5 gånger i veckan, 4 dagar styrka och 1 dag fotboll. Jag har tränat så här i ungefär 12 veckor kanske men jag tycker inte att jag ser något resultat alls.
Hej. Jag är 32 år och en hårt och seriöst tränande kroppsbyggare. Jag har haft Ulcerös Colit sen jag var 17, och har väl också varit relativt symptomfri de första tio åren.
Jag är 24 år, 170 cm lång och 70 kg tung och styrketränar rätt mycket. Häromdan kollade jag blodtrycket, det låg på 140/90. Rätt högt egentligen.
hejsan. jag är en kille på 20 år som har en handled som subluxerar i samband med belastning. allt började för ca. ett år sen under ett träningspass på gymmet, när jag gjorde bicepscurls med stång. finns det något man göra åt detta?
Hej! Jag heter Pär Sjölander och har en fråga angående handledsskydd som jag skulle bli mycket tacksam om du ville ta dig tid att besvara. När man styrketränar finns det handledsskydd (se exempelvis http://www.
Jag är 14 år och tränar styrketräning är det farligt , blir man kort växt?
Jag har är ganska smal, jag har så hög ämnesomsättning att jag har svårt att påverka min kropp.
Hej! Jag är 17 år och styrketränar alla dagar i veckan.. På senaste tiden har jag deffat och gått på ett kaloriunderskott samtidigt som jag har tränat 15 dagar i rad nu...
Hej! Ibland när jag tränar så drabbas jag av huvudvärk. Huvudvärken kommer under själva träningen och sitter på bägge sidor strax bakom och nedanför tinningen.
Jag får alltid ont mitt på huvudet efter jag gjort situps, backups eller "plankan" övningar som kräver att jag i princip ligger ned. Vad beror detta på? Det går oftst över på 5-10 minuter.
Hej! Är en mycket aktiv idrottare och har för 8 veckoer sedan ådragit mig en skada efter ett tungt marklyft i styrketränings sammanhang.
Hej! För ca 9 månader sen utförde jag ett maxlyft i knäböj på 90kg (är själv 165cm lång och väger 65kg). I bottenläget påväg upp kände jag att det smärtade till fram i vänstra höften precis ner mot ljumsken och väldigt djupt in.
Har problem med höger underarm.Har haft det än längre tid nu.Det ilar och värker så fort jag släpper vikterna.Problemet är värst när jag tränar Biceps.Har nu även ont vid vila.
Hejsan jag har under 15 veckor tränat efter Max OT principen och det har funkat kanon tills för 1 vecka sedan då jag hade så ont i höger arm att jag inte kan vrida den utan att det smärtar enormt i handleden. Det har även börjat komma i vänster arm.
Har tränat styrketräning med konditionspass i ca 1,5 år. Hade tidigare väldiga problem med ischias rygg/ben. Upplevde att det försvann när jag började träna, men nu börjar det åter i ryggen.
Hej! Jag undrar om man kan få smalare, uthålliga muskler om man har korta explosiva genom att träna dem? Med andra ord jag skulle vilja minska min muskel massa på benen.
Hejsan! Jag brukar styrketräna tillsammans med en kompis, vilket går ganska bra.
när jag tränade på måndag12/2 drog skivstången upp mot hakan kände jag att det knastrade till i huvudet som det brast något.prövade en gång till samma sak då la jag av.vad hände?
Vid "stort kliv" typ utfallsövning uppstod akut, skarp smärta inuti ena knät, framtill mot ledspringan vid eller innanför nedre delen av knäskålen.
Hej, jag får känselbortfall i yttre breda lårmuskeln dag som natt så snart jag ligger med raka ben. Värst är det natte tid. Jag har ingen som helst smärta men det oroar mig för det är en märklig förändring.
jag undrar verkligen om situps hjälper för att få magmuskler???jag födde barn frör ett år sedan ock fettet bara dallrar hur ska jag göra för att få en fin kropp igen????vad ska jag äta????
Hej! Nu i ca 3 år, har jag haft värsta kulan på magen, annars är jag smal tycker jag, men jag hatar min mage! Fast ja gör situps, rockringar 20 min varjen dag under ett 1/2 år.
Hej, jag är en 21-årig kille som för drygt 2 år sedan drabbades av plantar fasciit/"hälsporre" vid löpträning, och hade under ett års tid stora problem; även att gå korta sträckor var smärtsamt.
Förra fredagen gjorde jag rätt tuffa magövningar, kallas i USA "Hollow Body Rocks". De tar framför allt på de övre magmusklerna precis under revbenen och jag har nog inte tränat dem så ofta förr. Jag använde inga vikter utan bara kroppen.
Jag har börjat att träna på gym och varit där tre ggr, idag gjorde jag samma maglvning som de första gångerna fast med fem kilo lättare vikt.
hej finns muskelminne eller är detta en myt? Jag har styrketränat mycket men har nu haft uppehåll i ett halvår kommer jag få fördel av mitt gamla byggande?
Hej! jag är en tjej som är 21 år. Jag tränar lite hårdare konditionsträning/ olika gymmpass i nu 6mån. Jag bygger ovanligt mycke muskler, jag önskar jag slapp ha sååå mkt muskler utan blev av med lite fett istället. är de ngt fel?
Hej Jag är en 19 årig kille som nyss börjat styrketränna med min erfarna kompiss.
Jag har precis börjat på gym men har ingen aning om vad jag behöver göra. Jag vill helst gå ner lite i vikt och svarva till kroppen lite men vet varken VAD jag ska träna, på vilka maskiner eller hur mycket. Jag är 1.
Hej! Efter att jag fick en skada i höger axel så har jag efter en tid sett att min högra bröstmuskel samt muskel vid axeln är mindre än de vänstra. Jag försöker att träna ikapp genom att köra tyngre på höger sidan vid bröst och axelövningar.
H
Tränade på gym och knixade till bakom örat och har därefter haft ont i huvudet. Har även fått illamående när jag ansträng mig vid gymträning och skulle vilja veta vad det är som orsaker detta? Har även haft spänningar i axlarna.
Efter ett bröstpass så fick jag sedvanlig träningsvärk, som efter ytterliggare 3-4 dagar ledde till att jag fick väldigt ont i bröstet precis ovanför bröstvårtan.
Hej, jag är en 16 åring som började träna hemma lite för ett drygt halvår sedan. Det som förbryllar och oroar mig är att när jag gör armhävningar så får jag en bultande smärta i bakhuvudet.
Hey doc! Jag har knäböjt djupt de senaste två åren. Stången ganska långt ner på ryggen. Djupt. Nedanför parallellt. Jag har ett ganska kraftigt framåtlut i min knäböj (alltså INTE böjd rygg utan rak rygg men en kraftig framåtviknin vid höften).
Jag har tränat styrketräning i snart 3 månader. Jag brukar köra ben ca en till två gånger i veckan. En senare tid (ca 2-3 veckor) så har jag haft problem med mitt högra knä.
Hej, Jag har sedan några dagar kraftig smärta i magmuskulaturens sida strax under revbenen. Det uppstod efter ett pass som bestod av knäböj, bänkpress och chins, varav jag tror det är det förstnämnda som är orsaken. Jag böjer tungt (över 1.
Hej, jag är en tjej på 15 år och lite då och då kan jag få ont i övre delen av min skuldra. Detta har pågått i några månader nu och jag ha börjat få ont oftare och oftare. Jag får ont när jag trycker på ett visst ställe.
Hejsan! Jag har sedan en tid tillbaka känt mindre smärta i mitt högre tricepsfäste (det mot armbågens baksida om man säger så). Jag körde då följande övning (http://www.bodybuilding.
Tjenare!
Jag är en kille på 16,5 år som brukade styrke trän ca 4ggr/vecka. Men efter ca ett la jag av med att träna.
hej! Jag är aktiv fotbollspelare. Jag har haft problem i mitt baksida lår i ca ett halv år. Jag har varit hos sjukgymnast och har fått träningsprogram. Jag brukar börja träna måttligt i början och öka på belastnig efter hand.
Fick en strålande känsla i vänster biceps i somras. Avvaktade lite med träning och den försvann. Tränade axelpress i en smithmaskin i somras och fick en skärande strålande smärta i hela vänster axel och fick avbryta passet. Hade ont hela kvällen.
Hej! jag kör trickåkning med mountainbike på elitnivå och styrketränar för att hålla mej i form. hösten 2010 överbelastade jag armbågarna på gymmet och orsakade en inflammation.
Hej! Sedan slutet av sommaren förra året har gjort knäböj med en frekvens på i snitt 2-3 ggr i veckan. Knäböjen är med stången på hyllan som bildas av trapezius vid skulderblader. Dvs relativt rätt långt ner.
Efter att ha kört benböj har jag ont i mitt väntra knä. Smärtan är lokaliserad till ovansidan av knäskålen och känns både om man trycker på stället och när jag böjer på knät.
När jag gör knäböj med vikter sticker det intensivt på utsida vänster lår nära höften. Ibland är smärtan endast dov, men ibland så intensiv att jag måste avbryta.
Hej! En person som jag diskuterat med påstår att muskler som består av vita muskelfibrer inte lönar sig att stretcha, eftersom dessa inte reagerar på denna på samma sätt som röda eller blandade fibrer.
Hej efter ett ryggpass häromdagen när jag kom så kände jag en konstig smärta i höger lats /skuldra ungefär där de båda möts . Känns lixom inte som ngn muskel utan mer som att det sitter i skinnet eller strax under ..
Hej! Jag har hört att det är farligt att styrketräna innan man kommit in i puberteten. Jag har en son på 12 år och som absolut vill börja träna med vikter.
Hej jag är 13 år och vill bygga muskler. Jag har styrketränat 2 ggr nu. Jag vet inte riktigt om jag gör rätt för jag känner ingenting efter jag har tränat. Det känns bara när jag gör själva övningarna. Hu ska jag göra?
PÅ vilket sätt kan man träna styrka under sommaren om man inte går på gym då? Jag brukar träna på gym 3-4 gånger i veckan och 1 till 2 timmar varje gång under hösten fram till juni.
Hej, Jag har styrketränat i snart 4 år, hittills har allt fungerat bra med skolan och så, fast när jag började träna sjönk mina skolresultat.
Hej, jag har börjat läsa om träning, kost och motion i böcker, tidningar och på nätet. Ju mera jag läser desto mera förvirrad blir jag!
Ska man träna om man har träningsvärk?
Hej! Mina lår och vader har blivit större sen jag har börjat med styrketräng. Nu vill jag förbränna fett vid just dem områden. Så jag gjorde så många upphopp jag orkade. Dem senaste tre dagarna har jag haft träningsvärk i låren.
Hej! Jag undrar hur jag ska lägga upp min styrketräning. Jag sysslar med orientering och löpning, vilket innebär att jag vill ha starka, väldigt uthålliga muskler och en lätt och smidig kropp.
Jag söker information om vad träningsvärk är och undrar om du kan svara eller ge mig några tips om var jag kan studera det vidare.
jag tränar regelbundet styrka och får bra respons både i styrkeökning och kroppshydda, men mina vader växer ej, de ökar i styrka men ej i storlek, vad ska jag göra??
Hej jag är en kille på 18 år och har problem med mina vadmuskler. vid åldern 6-13 år spelade jag mycket fotboll utan problem. Men efter åren har mina vadmuskler minskat dramatiskt. Jag kan t.ex inte göra en ända "tåhävning". knappt vicka på tårna.
Hej. Började träna lite styrketräning för ca 2 månader sedan. Nybörjare med andra ord. Har kört 1-2 pass i veckan, allmänna övningar för hela kroppen, mest i maskiner i set om 3x10 under max 60 min per pass inklusive uppvärmning.
Hej. Jag har sen ca 4 veckor tillbaka ont i vänster biceps. Jag kan inte sätta värken i samband med något särskilt, möjligtvis att jag då började paddla kajak. Det gör dock inte ont när jag paddlar.
Har gjort djupa knäböjningar och har något inåtvriden fotställning. Vid träning (fotboll, löpning) smärtar knät vid böjning och sträckning, samt på baksidan av knät. Bör jag vila från träning / söka läkare?
ä
H
Mina magmuskler har blivit övertränade, så när jag kör 4-5 situps som inte är jobbigt överhuvudtaget, får jag ont i magmusklerna i en vecka efteråt. Jag har vilat i ett halvår, men det gör ont när jag börjar träna igen.
Har sedan ca 6 månader orkeslösa ben efter utökad och intensiv styrketräning. Vilar helt sedan juli. Har tagit alla tänkbara blodprov. Har kollat ev syrebrist hos kärlkirurg.

Ställ en fråga