Distorsion höger fotled

Fråga:

Hej!

Under en innebandymatch 2003 så vred sig foten på mig! Enligt doktor gick jag en mjukdelsskada i foten & distorsion i höger fotled. Jag har fortfarande mycket ont efter jag gått en stund eller sprungit! Har ont insidan av foten, den liksom spänner sig av sig själv så de gör ont! Foten går mer inåt än den andra samt att efter träning kan man. Sen att utsidan, insidan & hälen är mycket större på höger fot än vänster fot! Vad är det för fel & hur ja. Jag få bort denna smärta!

Med vänlig hälsning, Jenny

Svar:

Lång tids lidande! Jag skulle rekommendera en vanlig slätröntgen till att börja med, för att utesluta att diu inte ådrog dej en broskskada som nu givit artros. Mest troligt tappade du en hel del av din koordinativa förmåga i fotleden vid traumat 2003, och om du är som de flesta andra så har du aldrig fått någon rehab för att rätta till detta. Det leder till att man använder musklerna fel, vilket kan ge smärta. 
Du behöver träffa din husläkare eller din idrottsläkare för undersökning och diagnostik, samt få en remiss till naprapat eller sjukgymnast för instruktioner till stabilitetsträning.