envis skada

Fråga:

6ejsan,
Jag är en föredetta handbollsmålvakt men har nu slutat med det pga skada. För ca 3 år sedan var det första/upprepade trauma, översträckning i armbågen. Jag gick till flera olika sjukgymnaster men fick olika svar. Men då min rörlighet i armbågsleden var mycket mindre kunde jag inte fortsätta och uppsökte sjukhus. Blev röntgad men inget fel + remiss till sjukgym. Det visade sig att skulderbladets unre muskler ej höll den på plats, flög upp då jag höjde armen. Jag påbörjade sjukgym och blev friskförklarad. Ca 6mån efter det skadade jag mig igen. Nervpåverkan i armbågsleden, den till lillfinger och ringfinger. Fortsatte rehab, skuldra fladdra lite. Friskförklarad efter 9mån ungefär. Nu i våras skadad igen, samma orsak som d förra översträckning i armbågsled. Nu instabil skuldra, något med nervflätan i axeln och samma nervpåverkan. har använt översträckningsskydd för armbågen men har inte fungerat vid riktigt tunga skott.

Nu är då min fråga om det finns något ytterliggare jag kan göra än samma rehab hela tiden. Har gått hos samma sjukgym på idrottshälsan i lund och hon sägs vara bästa jag kan få. Men jag blir ju inte frisk?! Snälla, om du har någon ide om vad jag kan göra. Hjälp mig!

Mvh
Andrea Rietz

Svar:

Man behöver ta del av dina tidigare undersökningsresultat för att kunna uttala sej. Det kan t ex röra sej om träningsfel, en persistent skada (som ej åtgärdats) eller brister i dina förmågor (lokal kondition, styrka, uthållighet, koordination, smidighet et c). För att ta reda på det behövs en undersökning. Om du vill ha en second opinion bör du söka med dina tidigare journalhandlingar hos idrotts- och axelspecialiserad sjukgymnast, naprapat eller idrottsläkare.