höftproblem länge

Fråga:

jag undrar vart jag ska vända mig för att få en diagnos till varför jag har ont i höger höft. Jag har varit hos ortoped, sjukgymnast, röntgat höften, varit hos naprapat osv. ingen har kunnat säga vad osaken till min smärta är och ingen behandling har hjälpt och ingen har riktigt undersökt mig på ett grundligt sätt eller ställt särkilt många frågorsom skulle kunna leda fram till ett svar. Har haft ont mer eller mindre i snart 8år så jag känner mig desperat. Det sitter dock inte i lederna utan är muskelärt. Jag har dock antecknat vad de olika undersökningarna och behandlingarna har gett har samlat ihop mkt information som kanske kan hjälpa till. Är det något som jag kan skicka till er?
vet inte vart eller vem jag ska vända mig till
vänligen annelie

Svar:

Det är inte helt ovanligt att höra att patienter inte känner sej lyssnade på i kontakten med vårdpersonal. Min erfarenhet är att det tyvärr ofta är sant, och att många vårdgivare arbetar som vid ett löpande band, där tiden för patientarbetet – mötet – blir allt mindre av ekonomiska skäl. I det läget rationaliserar man till ett minimum av insats för att orka med, och tenderar att uppfatta patienter som ”faller utanför tidmallen” som besvärliga och krångliga. 
Lösningen för den enskilde är ibland att söka privat vård för att mer tid skall finnas för konsultationen. Tyvärr blir kostnaden då högre, och några garantier för bot finns ändå inte. 
Hos oss på IMES är varje besök unikt och vi avsätter tillräckligt med tid för konsultationen. Flera mottagningar har samma policy. Handlar det om idrottsmedicinska frågeställningar är IMES rätt mottagning för dej. Handlar det om ortopedi (som sannolikt i ditt fall) är t ex Ortopediskt Center på Sophiahemmet ett bra val.