inre ledbandsskada

Fråga:

hej, jag spelade hockey igår och fick en knätackling så jag var tvungen att åka in på akuten. när jag var där gjorde det inte så ont som det gör nu men jag kände att det var nåt galet i knäet. doktorn vred och kände på knäet och sa det troligt vis var inre ledbandsskada. på röntgen visade sig inget fel. läkarn sa att det troligtvis var ”klass 1” inre ledbandsskad. nu en dag efteråt känns det nästan sämre än det gjorde igår. vrider jag knäet bara lite utåt gör det obeskrivligt ont och det är just och pass att jag kan halta mig fram på det. annars om jag bara sitter på en stol t ex och har 90 graders vinkel på benet känner jag nästan ingen smärta alls.
har jag tillräckligt ont för att det ska vara klass 1 tro? ska jag gå på kryckor första dagarna och se om det blir bättre. ska jag gå till en sjukgymnast? förvärras det varje gång jag råkar vrida knäet så det smärtar. eller finns det nåt annat jag bör tänka på. vill iaf kunna spela hockey så fort som möjligt igen.. tycker inte jag fick så mycket svar som jag ville ha så därför frågar jag er.

Svar:

Ditt knä kan enbart bedömas seriöst genom att man undersöker dej. Det är inte ovanligt med påökade besvär dagarna efter en skada, även om skadan är liten. För en bedömning bör du söka hos din idrottsläkare. Om du inte har någon sådan på hemorten söker du hos din husläkare, som om det behövs skriver remiss till ortoped.