Knöl insida knäet

Fråga:

Hejsan!
för lite mer än ett år sedan spelade fotboll och sparka ihop med en annan spelare, då vi sparkade på bollen från olika håll. Mitt högra knä vred sig utåt, och det kändes som att precis innan det skulle hoppat ur led så vreds det tillbaka.
Direkt efter kunde jag stödja på benet. Men inte böja fullt ut på några veckor. en kiropraktor testade genom att prova med olika övningar o sa att menisken var trasig. hos ortopeden sedan fick jag snabba svar att det inte var något, då fick jag förklara hur kiropraktorn gjort innan ortopeden ens testa de typiska övningar man gör för menisken. Jag fick tjata till mig en magnetröntgen, det visade enligt ortopeden att inre ledbandet var rejält utdraget men inte av och att inte menisken var skadad enligt han.
Nu är det bra till o från. Men emellanåt får jag plötsligt ont, och då på insidan av knäet,(i rakt läge) parallellt i höjd med knäskålen i en knöl (kring skelettdelen Tuberculum adductur). ”Knölen” är mycket större på högra benet än på vänstra och det är precis där jag får ont när jag får ont. Även vid beröring om man trycker lite lätt. Svårt att förklara vad som utlöser smärtan och detta gör mig frustrerad då jag verkligen får ont.
Kan du kanske veta vad det är jag har drabbats av? Ska jag behöva be om en ny magnetröntgen för att få riktigt svar?
Tack på förhand. /
Frida, 24 år

Svar:

Du kan, parallellt med skadan på det inre ledbandet (mediala kollateralligamentet), ha fått en skada på fästet för adduktormuskulaturen (de muskler som använda till att föra samman benen). Om du fortfarande har besvär behöver man verifiera detta med en ny knäundersökning om man vill fastsälla diagnosen. Sök hos en annan ortoped (eller idrottsläkare). Denne får avgöra om MR eller annan extern undersökning är nödvändig.