Ljumsskada

Fråga:

Hej!
Jag har efter en tidslöpning drabbats av en skada i ljumsken. Det är en huggande smärta som kommer mest när jag vrider benet utåt (tänk som när man ska slå en bredsida i fotboll). Det gör även att jag inte alls kan sitta i skräddarställning exempelvis. Hur kan ni behandla en sådan skada och vad skulle det kosta?

Svar:

Adduktorinflammation är den mest sannolika orsaken till dina besvär. Behandlingen handlar om träning och stretching. Behandlingskostnaden avgörs av var du söker. Offentlig vård kostar lite, privat vård kostar mer. Fördelen med privat vård är kompetens och snabb hjälp. Priser hos oss på IMES finns på denna länk.
Man behöver först fastställa diagnosen, någon som bäst kommer fram vid en specialistläkarundersökning. Utkomsten av detta avgör hur remiss till behandlingsspecialist utformas. Hos behandlaren (t ex löpspecialiserad naprapat) är meningen att igångsätta träning, d v s att du lär dej hur du åtgärdar problemet, och därfter egen träning. Som regel följer behandlaren upp resultatet efter 1 månads insatt terapi. Kostnaden avgörs av hur mycket tid som går åt och vem du behöver träffa.