Muskelfäste,inflamation

Fråga:

Hej,hur ska man låta sonen träna med inflamation i muskelfästet i armbågen. Han kör motocross på elitnivå och är rankad 5a i svergie och 23 i Vm han år nu 14 år.
Han har vuxit en hel del denna säsong,har förmodligen påverkat en del,kan han träna på som vanligt trots att det smärtar vill vara säker på att det inte ger framtida besvär.

Svar:

Olika typer av övre extremitetsskador, traumatiska och icke-traumatiska, är relativt vanligt förekommande i motocross. För att kunna svara på din fråga behöver man bl a veta vilket muskelfäste det handlar om, grad av besvär och inflammation, hur det har uppkommit, hur länge man haft besvär, besvärsförlopp, tidigare besvär och vad man gjort åt det. För bra läkning, och för att minska risken för återfall, krävs att man försöker eliminera orsaken till besvären. För det krävs således ett läkarbesök med undersökning. 
Generellt kan sägas om inflammation att man definitivt inte tjänar på att ”träna på trots smärta”. Det riskerar i stället att förlänga besvärstid, läkningstid och öka risken för komplikationer. Dessa risker kan förmodas öka med graden av rankning.