Muskelsmärtor i ryggen efter golfspel

Fråga:

Hej! Jag är en 51-årig kvinna som har varit aktiv golfspelare i mer än 20 år. För ett par år sedan fick jag, vad jag själv tror, muskelbristningar i en muskel i ryggens högra sida strax under nedre revbenet. Jag vilade ett tag och utsatte mig sedan för samma sak igen och igen. Efter det har skadan aldrig läkt utan vid flera tillfällen hamnar jag efter en golfrunda raklång i sängen med svåra pulserande smärtor ifrån detta område. Jag har svårt att lokalisera om det är muskel eller nervsmärta/kramp. Jag har nu hållt upp med golf under 10 månader och kört ett träningsprogram som jag har fått av en sjukgymnast, men så snart jag spelar golf igen, om så bara några hål, så är smärtan tillbaka. Tacksam för svar ifrån en som älskar att spela golf och inte vill ge upp ännu.

Svar:

Muskelskada med koordinationsstörning är en av diagnoserna som kan komma i fråga. Eftersom jag inte vet hur du tränat i programmet från sjukgymnasten kan jag inte uttala mej om varför det inte hjälpt. Jag skulle tro att du fått ett allmänt träningsprogram och att detta inte varit tillräckligt specifikt för vad du behöver träna. F f a låter det som en mycket lång tid med besvär, och lång tid med rehab, som man borde ha stoppat för länge sedan och korrigerat.
Man behöver undersöka dej för att upptäcka vad problemet handlar om, och utifrån det bestämma sej för vilken kvalitet i rehab du behöver. Sök hos din idrottsläkare för det!