Nervpåverkan/kraftbortfall

Fråga:

Jag har dragit på mig en skada efter att jag utfört lutande bänkpress. Det knäppte till vid vänster skulderblad och jag fick direkt ont på vänster sida av nacken, trapsmuskeln. Jag väntade några minuter och dum som jag är fortsatte jag träningspasset untan några ytterligare smärtor. När jag efter avslutat pass blev lite kall kände jag en påtaglig stelhet i nacken som satt i 3 dagar. Efter hade jag en svag smärta längs med hela vänsta skulderblad samt övre trapsmusklen.

4 dagar senare var det dags för bänk igen varpå jag kände en markat kraftnedsättning på vänstersidan. jag hade ca 80% av kraften.

Efter ca 2 veckor har jag endast ca 30% av kraften och idag 3 veckor senare skulle jag säga att den är på 20-30%. Jag har besökt ortoped och fått en Magnetisk Röntgen. Den visade att jag hade diskbråck i nacken. Detta diskbråck påverkade troligtvis inte min muskelsvaghet utan jag har helt enkelt inte fått veta vad orsaken är.

Kan jag ha en klämd eller skadad nerv längs med skuldran där jag känner smärtan?

Kan det vara en inflamation i någon muskel eller nervända som gör att jag är så otroligt svag.

Jag har även muskelatrofi i vänstersidan. Triceps, Lats, och bröst. Kan detta bli kroninskt oim det inte görsnågot åt detta?

Mvh

Svar:

Det är inte helt säkert att du fått diskbråcket i nacken av bänkpress (med reservation för hur du utför bänkpress). Däremot kan man få såväl perifera nervskador som muskelbristningar av bänkpress. Nervskador brukar i sådana fall inte ger smärta på det sätt du beskriver, vilket däremot muskelbristningar kan ge. Om man säkert bedömt att ditt diskbråck inte påverkar nervrötterna eller ryggmärgen är muskulärt betingade besvär det man tänker närmast på. Smärtan i sej kan vara orsak till kraftnedsättningen. För att uttala sej närmare behövs undersökning och granskning av MR-bilder.