Ont i bröstet

Fråga:

Jag har varit förkyld till och från nu ett tag men det har blivit bättre, så igår tränade jag cirkelträning mest konditions övningar. Under en övning när vi skulle hoppa jämnfota, gjorde det ont i hjärtat som om det klickade nästan och fortsatte ha ont i några minuter. Men det upphörde och jag fortsatte träna med struntade i den övningen. När jag kom hem hade jag fortfarande lite ont vid bröstet och fick ont i halsen. Men idag har jag fortfarande känt lite i bröstet, runt hjärtat och jag undrar om det kan vara något farligt? Eller vad kan det va?
/tjej 16år

Svar:

Det mest troliga, om du är frisk för övrigt och inte har några andra allvarliga symptom, är att din bröstsmärta handlar om ont i muskler mellan revbenen, eller i någon av lederna mellan bröstben och revben.
Vi doktorer är dock alltid extra uppmärksamma när någon nämner bröstsmärta, och vill gärna undersöka för att utesluta hjärtproblem. Eftersom jag på din korta beskrivning inte kan utesluta sådan, rekommenderar jag att du inte väntar med att söka hos din husläkare för en bedömning, särskilt om besvären inte minskar, eller om smärtan ökar.