Ont knäet vid promenad

Fråga:

Hej!

Jag är en 62-årig otränad man som väger 78 kilo. Fick för ca 10 år sedan en tryckskada på knäets insida och hade därefter problem med brännande smärta på knäets insida, en bit ner redan efter 5 minuters promenad.

Detta försvann av sig själv, men har nu återkommit. Kan därför inte ta mina dagliga 30-minuters promenader, utan måste ge upp efter några minuter eftersom smärtan blir intensiv och sprider ett ”brännande” längs hela benet.

Vad göra? Jag kan stå och röra mig en hel dag när jag jobbar med badrumsrenovering, men efter 5 minuters gång är det stopp.

Vill gärna komma igång med mina promenader igen.

Hälsningar

Per-Olof

Svar:

Hej!
Promenader är en mycket viktig motionsform för många människor. I ditt fall behöver man veta mer om skadan som inledde besvären samt undersöka ditt knä för att kunna svara på din fråga. Eventuellt, om man är tveksam diagnostiskt, bör man komplettera med en röntgenundersökning. Det finns många strukturer i området som kan bli skadade. Olika skador behöver olika behandling. Sådan undersökning kan du få via remiss från din husläkare till en ortopedmottagning, alternativt söka själv t ex hos oss på IMES/Idrottsdoktorn.se dit man inte behöver remiss.