Ont på ovansidan av foten

Fråga:

Hej! Jag tog en kortare löparrunda när jag var ganska otränad och fick ont i hela foten. Det var svårt att lokalisera var det gjorde ont, det kändes i hela foten, under och över och i. Nu har det gått tre månader och jag har fortfarande väldigt ont i foten, men nu känns det bara på ovansidan, där foten är som högst (ca 3 cm från smalbenet börjar). Det gör ont när jag går och värst är det när jag har suttit stilla ett tag och foten stelnat till. Det gör också ont om jag trycker på området. Högsta punkten på foten som jag har ont i ser lite större/högre ut än på den andra foten.
Jag har försökt ta det lugnt och låtit foten vila men det verkar inte heller hjälpa, samt att jag gått i bra skor, köpt hålfotsilägg osv.
Jag är gravid och vill inte smörja med antiinflammatorisk gel flera gånger varje dag. Är orolig för att det kommer bli stora problem när jag går upp i vikt i samband med graviditeten om inte foten blir bra. Finns några tips?

Svar:

Ont i hela foten under 3 månader” är svårt att avgöra vad det rör sej om utan att först undersöka. Men tanke på din frågeställning om hur det blir senare i graviditeten är bästa tips att söka för detta och få det klarlagt, i första hand hos din husläkare som kan remittera dej vidare vid behov.