Simskada

Fråga:

Hej!

Jag är en 18-årig tjej som simmat fram till för två år sedan. En av anledningarna till att jag slutade var för att jag fick väldigt ont i min högra axel, vet inte hur jag ska förklara var jag har ont, men framsidan av axeln, under knölen. Främst när jag simmade fjäril och frisim gjorde det ont.

Jag var hos sjukgymnasten ett par gånger som inte kunde lista ut vad det var för fel men som istället såg att jag hade problem med att vrida nacken till höger. Han rättade till det tre gånger med några månaders mellanrum men det har bara kommit tillbaka.

Jag provade simma något pass för några veckor sen men nu gör det mer ont än tidigare, antagligen på grund av att jag tappat i muskler.

Jag undrar om du har någon aning om vad som kan vara fel?

Mvh Amanda

Svar:

En vanlig orsak till besvär vid de situationer du nämner är inflammation p g a överbelastning av senan till bröstmuskeln, pectoralis major. För att vara seriös i sin diagnostik och kunna ordinera rätt behandling behöver man undersöka dej. Att du slutat simma är allvarligt och bör definitivt göra att du söker hos idrottsläkare eller idrottsmedicinskt utbildad terapeut.