Spricka i foten?

Fråga:

För en och en halv vecka sen hade jag fotbollsträning. Jag och målvakten gick in i en 50/50 situation, men hon råkade sparka på min fot istället. Fick riktigt ont, men jag kunde halta mig bort mot bänken. Foten svullnade upp och dagen efter var den lite blå, men inte så mycket. Haltade väldigt mycket eftersom det gjorde ont när jag tyckte ifrån och landade med foten. Sparken kom vid fotens insida mellan ankeln och stortån. Kunde inte träna dagen efter, men efter det har jag kunnat träna utan problem. Förr igår kunde jag också träna, men var tvungen att kliva av förr att det gjorde ont och det kändes som att det blev värre och värre. Då var det bara 10 min kvar av träningen. Dagen efter (igår), spelade jag match och det höll 10 min sen var jag tvungen att byta. Foten blev svullen, men inte så mycket. Kunde inte gå och idag är det likadant. Får jag bara ont på grund av svullnaden eller är det möjligtvis en spricka? är det bara vila som gäller eller ska man besöka vårdis istället? 🙂

Svar:

Det är mycket svårt att utesluta skelettskada utan en undersökning. men det som talar emot det är att du skriver att du varit besvärsfri efter relativt kort tid. Svullnaden talar delvis för en skelettskada, liksom det faktum att du totalt sett inte blivit bättre och fortfarande svullnar. 
Det är alltid bäst att veta, varför jag rekommenderar en läkarbedömning. Om undersökande läkare är osäker kan denne komplettera med en vanlig slätröntgen.