Stel i ländrygg/sida

Fråga:

Hej
Är medelålders med lång träningsbakgrund i många idrotter. Efter lång fotskada är jag numera väldigt stel i höger ländrygg/sida. I övrigt är jag rörlig o vältränad för min ålder. Jag kan inte pendla bak högerbenet alls lika långt som vänster, eller böja mig lika långt åt höger sida. Det gör att när jag springer, åker skidor, osv snedbelastar jag kroppen o får bl a problem med höger vad, ljumske o lårbaksida.

Jag har utan framgång delvis tillsammans med naprapat försökt stretcha ut detta, och bygga upp bålstyrka neutralt. Men det blir inte bättre. Behöver tips på hur jag ska göra för att få tillbaka samma rörlighet/funktion på båda sidor så att jag kan träna utan att förvärra obalansen o ständigt gå sönder.

Svar:

Troligen har något mer hänt än bara din fotskada, antingen ett helt annat fenomen eller att du belastat annorlunda p g a din skada. För att klargöra detta och svara på din fråga behöver man själv undersöka dej. Mitt förslag är att söka hos idrottsläkare eller sjukgymnast/naprapat med särskild erfarenhet av löpare.