Varför går jag inte ner i vikt?

Fråga:

Hej,

Jag är 35 år väger 71 kg. Jag har fött två barn. Jag har alltid varit normalviktig innan barnen. Jag har aldrig tränat tidigare.
Jag har börjat träna 3-4 ggr i veckan. Mån, ons , fred, ev sönd. Då tränar jag olika, intervallträning, löpbandet, areobics för att träna hela kroppen.
Min kost ser ut så här.
Frukost 2 grova mackor med ost, mellanmål en frukt, lunch varierar men väjer så kalorifattig som möjligt, ingen snabbmat, sen när jag kommit hem från jobb äter jag middag vid 17.00 tiden, tränar 1830-20.00, äter 2 grova mackor med ost. Dricker vatten ca 1-1,5lit om dagen.

När jag ställer mig på vågen händer inget? Vad är felet?

Jag har tränat i 1,5 månad nu.

Mvh Hilda

Svar:

Orsaken är möjligen att du har gått upp i muskelmassa plus lite vatten p g a att du börjat träna. Dessutom äter du nog för lite, vilket gör att kroppen termostat dras ner till låg förbränning. För att få igång förbränningen behöver du mer energi. Ät inte lågkalorimat! Ät ordentlig lunch, lägg till mellanmål på eftermiddagen. Risken är att du också missar någon näringskälla med så litet energiintag – vanligast är att missa protein. Ät inte poteinpulver – koka ägg och lägg till 1-2 sådana till frukost och kvällsmålet. Fördela energin så jämt som möjligt på mattillfällena. På så sätt orkar du mer, få mer ut av träningen, mår bättre och kommer att minska fettmassan. Glöm vågen – den är ett för dåligt mått på din kroppssammansättning och hur du mår.