Vill inte gå ner i vikt men vill bränna fett!

Fråga:

Hejsan! Är en tjej på 15 år som är 161 cm lång! Jag kommer just nu ur anorexi och väger just nu ca 46 kg! Men jag är dock större än de flesta av mina vänner som väger upp till 7 kg mer än mig! (Jag har inte en ”förväxlad kroppbild” eller något sånt, är till och med storlek medium i kläder just nu även om jag bara väger 46) jag har alltid varit vältränad innan jag blev sjuk och har alltid haft ganska mycket muskler! Mina läkare säger att min målvikt är ca 48-49 kg. När jag har nått det och min ämnesomsättning normaliseras, så ska jag äta ca 2000 kcal (åt ca 900 som minst) och så får jag börja träna igen efter ca 1 års uppehåll! Hur ska jag äta och träna för att bygga muskler och bränna fett! Jag kommer att väga ca 48 kg så jag kan ju inte gå ner mer! Hur gör jag för att få tillbaka min låga fettprocent och mina muskler? (Min fettprocent är just VÄLDIGT hög och jag har nästa inge muskler kvar, eftersom de försvann när jag blev sjuk..) alla tips skulle uppskattas! Tack så mycket!

Svar:

Jag förstår på din beskrivning att du har det jättejobbigt. Att vara på väg att bli vuxen är svårt, och svårare för somliga än andra. 
Hur du skall äta och träna kan jag inte ge råd om, då jag känner till dig och dina förhållanden för lite, och inte är särskilt kunnig i anorexiproblematiken. Svaret på din fråga bli därför en hänvisning till de terapeuter som hjälper dig med din anorexi, och mina förhoppningar om att de är hjälpsamma.
Passar på att rekommendera patientföreningen mot ätstörningar, Frisk&Fri.