Stretching

Frågor

H
Jag har hört en massa olika sätt man ska stretcha på. 20-30 sek, 5x2 sek med en 3 sek paus. Vad stämmer egentligen, eller är det något annat sätt?
Hur stretchar man t.ex. hela ryggen och magen? Jag styrketränar ofta men vet inte alla olika stretchingövningar. Finns det någon bok, internetadress eller liknande med stretchingövningar?
Hej. Sträckte mig idag när jag åkte skidor i höger ljumske. Gjorde och gör fortfarande göront. Jag slarvade med stretchingen före passet. Vilken är den bästa stretchingen för ljumskar och för längdskidor generellt?
Hej. Jag har ett angenämt problem som har följt mig genom min karriär. Det är nämligen så att jag har haft ont i mina benhinnor i flera år.
Hej! Jag är en tjej på 17 år och jag spelar tennis och efter träningen så får jag ibland ont mellan skuldebladen. Har du någon bra stretch metod för just skuldebladen/ryggen?
Hejsan jag är 17 år och mitt problem är att när jag har suttit i tex en bil eller i på bio en längre tid, kanske 45 min, så börjar det göra ont i baksida lår på mitt höger ben. Smärtan är ungefär krampaktig eller som en sträckning.
Hej Du! Jag har fått lite delade meningar från olika tränare vad gäller stretching/töjning.
hej.
Hej. Jag stretchade framsida lår häromdagen (höftböjaren) och det small till i höften något kopiöst. Hördes i hela lägenheten. Nu är jag öm och börjar tappa känsel i framsida-utsida lår. Fick en diagnos om att jag har falsk ischias. Kan ha påverkat?
Hej ! En spinningcoach har talat om för mig att man inte ska strecha de stora muskelgrupperna precis efter man har tränat hårt.
Hej. Jag undrar hur länge man ska stretcha varje muskel efter ett vattengympapass? Jag har hört ca 30 sekunder, men vad tror du?
Hej. Jag undrar om det är dumt att stretcha/töja muskler när man är kall? T.ex att köra lite stretching när man vaknar på morgonen och innan man lägger sig. Jag är väldigt stel och vill bli lite smidigare.
Hej! vi är två friidrottare som gör ett arbete om stretching. Vi undrar varför man stretchar? Finns det bevisat att man blir bättre genom stretching för och efter träning? För och nackdelar?
Hur viktigt är stretching före respektive efter styrketräning för resultat och förebyggande av skador?
Hej, Jag undrar vilket sätt som är bäst för att öka rörligheten och bli vigare. Stretching? Töjningar?
Hej, för drygt ett år sen sträckte jag insida lår under en stretchövning. Jag var väldigt vig, kunde komma ut i 90% splitt. Sen skadan har jag varit livrädd för att stretcha för att det ska komma tillbaka.
Hej! Jag är en tjej på 17 år och jag spelar tennis och efter träningen så får jag ibland ont mellan skuldebladen. Har du någon bra stretch metod för just skuldebladen/ryggen?
Jag är 16 år och vill bli kautschukartist (vighetsartist). Min svank är jätte rörlig men inte resten av min rygg (men jag tränar på det)är det bra att bara vara vig i svanken? Borde jag forts.