Armbågsproblem

Fråga:

Hejsan!

Jag ställde tidigare en fråga till dig och fick ett svar som jag respekterat och följt: https://idrottsdoktorn.se/fragor-svar/styrketraning/ont-i-triceps-vid-hog-belastning

Det har nu gått en längre period men jag mina armbågar klicka båda, främst höger armbåge.

Jag har besökt en naprapat som kollade på min högra armbåge då jag under en period kände smärtor i armbågen (se bild) när jag körde tunga pressar. Naprapaten kunde inte hitta något konstigt. Jag blev ombedd att stretcha. Jag undvek då tricepsträning i någon månad och har nu sakta börjat på nytt. Jag har sakta stagnerat mot högre vikter och är nu tillbaka där jag en gång var. Min armbåge knäpper fortfarande och jag känner nästa aldrig någon smärta. De få gånger jag känt av den har den varit mild och gått över på någon minut.

Vad kan detta bero på? Jag har nästan dagligen stretchat triceps, biceps och mina underarmar i hopp om att det ska lösa mitt problem.

När jag fick ont i min armbåge tidigare så kunde smärtan ligga i i någon timme. Jag kände inte smärtan förens jag avslutat passet. Den var inte skarp eller något utan mer en dov molande smärta.

Jag hoppas detta är en godtycklig beskrivning av mitt problem. Rutan jag skriver i är väldigt liten så jag har svårt att läsa det jag skriver men jag hoppas att allt hänger samman och inte är helt tokigt! Jag har skrivit in min email i rutan nedan. Du får mer än gärna kontakta mig om det är något!

Tack på förhand.

Svar:

För att komma vidare bör man göra en funktionell undersökning. Sök hos din idrottsläkare (eller hos ortoped om du inte har tillgång till idrottsläkare) för detta.
PS: Rutan där man skriver sin fråga kan man göra större genom att hålla i nedre högra hörnet och dra!