Axel som glappar

Fråga:

Har besökt specialist med axeln innan då jag upplevt ett knäppande ljud vi ex. simning och liknande rörelser och de har kallat det inflammation i slemsäck.
Är aktiv innebandymålvakt och landar nog ganska hårt på armbågar och axlar ibland.
Mitt problem uppstod dag efter match då jag hade kraftigt ont när jag sträcker armen åt höger nära kroppen (typ leta efter bilbältet på passagerarsidan) Problemet sitter i min vänstra axel, även nedsatt rörlighet.
Dagen därpå är smärtan nästan borta men väldigt öm och den känns inte inte stabil, glappar lite fram och tillbaks och likadant upp och ner om jag utsätter den för belastning. efter en vecka har det inte blivit bättre.
Vad kan problemet vara?
Tack på förhand!

Svar:

Hej!
Det du berättar om låter inte som en enkel slemsäcksinflammation (bursit). Axlar är svårdiagnosticerade om man inte har tillgång till journal med utförligt beskriven tidigare undersökning (så att man ser vilka tester förra läkaren utfört) eller har undersökt själv. Din instabilitetskänsla kan mycket väl vara just en instabilitet, men måste undersökas i särskilda tester för att värderas. Instabilitet är inte ovanligt, men allvarligt. I måttliga fall kan besvären tränas bort med särsild träning, i gravare fall behövs kirurgisk åtgärd. Du skall definitivt söka hos idrottsmedicinskt specialiserad läkare för en förnyad undersökning med förslag på åtgärd, t ex hos oss på IMES/www. idrottsdoktorn.se.