Axelskada efter fall

Fråga:

Hej!
Jag föll under en tur på långfärdsskridskor. Det var på intet sätt något våldsamt fall, jag tog emot mig med armarna, reste mig och fortsatte. Efter ett par timmar började smärtan komma. Natten blev förfärlig.
Besök på Vårdcentral med röntgen visade att det inte var någon fraktur eller luxation. Jag fick Tradolan och Alvedon men blev så snurrig av dessa att jag hellre har ont.
Det har nu gått tre veckor men smärtan är kvar. Jag kan inte föra armen rakt ut åt sidan mer än en dm sedan hugger det till. Jag kan ”krångla” upp armen så att jag kan kamma mig men inte sträcka den framåt-uppåt. På dagarna har ajg ingen molande smärta men det har jag nattetid. Kan inte sova för jag hittar ingen bra ställning utan det slutar med att jag sitter i sängen och sover.
Vad skall jag göra?

Svar:

Man bör nu bedöma din axel på nytt, och naturligtvis dämpa smärtan med andra medel för att möjliggöra rörelseträning – det viktigaste just nu, så att axeln inte får en kvarstående rörelseinskränkning. Detta kan ordineras av din idrottsläkare (alt att du går tillbaks till din husläkare).