Besvär med fot efter stämpling

Fråga:

För 2 veckor sedan spelade jag en fotbollsmatch och blev rejält stämplad på ovansida fot, hade så ont så var tvungen att avbryta matchen. Efteråt hade jag svårt att gå och hela ovansidan på foten blev blå och svullen. Efter 1 vecka gör det inte ont att gå men så fort jag ska ta på mig skor eller trycker/nuddar gör det väldigt ont. Om jag trycker där jag hade mest ont(ca 1dm nedanför stortån) så känns det som om det är små ”krossade bitar” som jag kan trycka runt, det gör dock inte så ont.
Det har gått 2 veckor så jag tycker att om det bara hade varit en vanlig stämpling så skulle det ha gått över nu. Kan det vara så att något har gått sönder inne i foten? Tack på förhand för svar!

Svar:

Jag förstår inte riktigt din lägesangivelse för besvären; ”1 dm nedanför stortån”. Om du fortfarande har ont lokalt men kan stödja och gå utan större besvär handlar det sannolikt om en mjukdelsskada. Skadans natur och omfattning kan man bara uttala sej om efter en undersökning, något som ofta blir fallet inom fotboll och är en av orsakerna till att man oftast har en idrottsläkare knuten till klubben. Om besvären drar ut ytterligare på tiden utan förbättring bör du söka hos denne.