Brännande smärta, stel efter op.

Fråga:

För 3 år sen genomgick jag en 5 timmars operation där de rekonstruerade bakre korsbandet, yttre ledbandet och popliteussenan. Ledytorna var fina etc.
Jag avslutade min rehabilitering för 3 månader för det blev ingen förbättring. Sen dess har jag mestadels vilat, tränat cardio och styrketräning under kontrollerade former.

Mitt knä är svullet både framtill samt baktill i knävecket. Jag har en konstant smärta i mitten av knät, både under aktivitet och vila. Under vila kan den även vara brännande. Viss tryck och rotation på underbenet gör att smärtan är så kraftig så jag nästintill kan kräkas.
Vad kan denna smärta bero på?

Tacksam för svar

Svar:

Det är helt omöjligt att bilda sig en uppfattning av ditt knästatsus med så får uppgifter och utan en funktionsundersökning, i synnerhet som utgångsskadan är omfattande. Efter så lång tid med smärta finns det dessutom anledning att misstänka att smärtan i sig givit sekundära fenomen eller komplikationer som man behöver ta hänsyn till i en rehabplan.
Mitt råd är att börja hos en knäortoped, helst den som opererade dig. Med det som utgångspunkt borde det vara lättare att bedöma vad som åstadkommer smärtan och svullnaden, och därmed ha en chans att åtgärda.