Epilepsi vid träning?

Fråga:

Hej
I oktober 2017 fick jag mitt första stora (antagligen) epileptiska anfall. efter detta har jag haft två stora till vid fysisk aktivitet och ett flertal ”känningar” auror vid framförallt konditionsträning (löpning cykling osv). Just nu så får jag denna känning alltid när jag tränar kondition och efter att jag hållit på i ca 10 minuter? Jag äter två olika sorters mediciner i höga doser mot epilepsi. Det som hänt med detta är att anfallen endast har minskat i intensitet och ändrat karaktär ngt? Har neurolog läkare, har gjort MR undersökningar 3ggr, inkl. nacke. EKG testningar, flera EEG testningar inkl. varit inlagd för övervak under en vecka i Uppsala, tagit massa av prover och har en Loop rekorder inopererad för övervak av hjärtat. INGENTING av allt detta visar någonting, jag är så frisk???? De säger ändå att det är epilepsi, men som sagt ”bara” vid fysisk aktivitet? Någon enstaka gång har jag haft känning (ca 2), när jag inte tränat?
Nu undrar jag om Ni har några förslag, tankar vad som helst kring vad detta kan vara, hur jag ska få hjälp, el någonting? Läkarna jag hittills träffat verkar ej ha så mycket mer att komma med?

Hälsningar
//
Therese

Svar:

Hej!
Den som bäst råd vid epilepsi är din neurologspecialist. Patientföreningen Svenska Epilepsiförbundet kan också ge råd och stöd.