Fetförbränning

Fråga:

Hej,
Jag är en kille född 1988.
Tränar ca 5 dagar i veckan.
3-Gym 2-Fotboll.
Har tränat fotboll senaste 10 år.
Väger just nu ca.82kg och är 176cm.
Har väldigt stora lår och mycket bukfett.
Har börjat äta sunt och ligger på kaloriunderskott.
Tar aminosyror, utöver det inga andra kosttillskott alls.
Har ni några tips på vad som kan hjälpa mig öka min fettförbränning?

Kost:
Frukost: 1glas mjölk 2 mackor med ost och kalkonbröst 09.00
Lunch: Fisk,kyckling,nötkött,sallad med väldigt lite pasta/potatis 12.00
Mellanmål(frukt med kvarg) 15.00

Tränar Ca 1,5h

Middag: 19.00

och efter det äter jag inget mer.

Tips?? är tacksam för svar.

Svar:

1) Sluta med aminosyror – det är bara dyrt, krångligt och ger ingen märkbar skillnad förutom för kosttillskottsindustrin.
2) Inrikta dig mer på förbränningsträning än att ligga på kaloriunderskott. Förbränningsträning är t ex gång, simning, crosstrainingmaskin, trappmaskin, simning. Håll en intesitet som motsvarar 60-70% av maxpuls, d v s 120 – 130 bpm, en ganska lätt ansträngning, 45-60 minuter minst 3-4 ggr/v. OBS att powerwalk ger för hög intensitet. för att vara fettförbränningseffektivt. Högre intesitet ökar proteinförbränningen, något du säkert inte vill.
3) Ett vanligt tankefel är att man en tid skall leva på underskott för att sedan gå tillbaks till normalkost. Det funkar aldrig eftersom det handlar mer om att äta sunt hela tiden (d v s livsstil), att det således måste hålla även efter den tänkta dietperioden. Risken vid lågt kaloriintag är att kroppen ställer in sig på ”sparläge” och det motverkar förbränningen och gör dej slö. 
4) Lägg till 2 helägg till frukost och ta bort en smörgås. Lägg till pasta/potatis/ris till lunch så att minst hälften av kalorierna kommer från KH. Kvarg är äckligt men ok om du äter frukt till som mellanmål. Ät så nära efter träningen som det går, samma fördelning som lunch. Om du inte kan det tar du en frukt direkt efter träningen. Lägg in ett lätt kvällsmål, 2 ägg senast 1 tim innan sänggåendet. 
Glöm LCHF och glöm att äta överdrivet med protein. Prioritera att må bra, även på sikt. Tänk mer på att skapa rutiner för ditt levande och träning som går att leva med på sikt. Om du ha quick-fix gäller andra regler, något som dock inte är hållbart mer än när man dietar, och om man inte utvecklar ortorexi kan man inte leva så.