handled. ont i sena

Fråga:

Jag är en kille på 22 år med handledsproblem. Jag bröt arm på tävlings-nivå i 2 år och fick ont i en sena (den som böjer handen inåt närmast tummen). Både på höger och vänster hand.
Jag har masserat, använt linnement, fått akupunktur, kontrast-badat (varmt och kallt vatten) , uteslutit salt i kosten, och såklart rehabtränat.
Jag har varit på ortopediska men de säger bara att de jobbar med ben och leder och inte med senor. Jag ska till ortopediska igen för att undersöka om det är karpaltunnelsyndrom vilket jag tror att det är. På magnetröntgen kunde de inte se någonting.
Det känns som att det ligger sand i senskidan och ibland känns det som att senan fastnar.
Jag vill ju såklart kunna träna armbrytning igen. Hur ska jag kunna bli bra igen?

Tack på förhand för svar

Svar:

Ont i en sena som huvudsymptom, efter en rejäl ansträngning låter inte alls som karpaltunnelsyndrom. De behandlingar du nämner är enbart i bästa fall symptombehandling, som inte tar hänsyn till orsaken. 
Dina besvär talar för att du har ett långdraget retningstillstånd av senskida och/eller sena, och din historia talar för att det handlar om en over-useskada. Man behöver undersöka dej och ta reda på vilkn av dina funktioner i hand/underarm som inte räcker till. På något sätt har du öveskridit din kapacitet, med retning och vävnadsskada som följd. Sådant syns tyvärr inte på röntgen eller MR, utan kräver en funktionell undersökning av dina idrottsliga förmågor. I stället för ortopedkirurg skulle därför en riktig idrottsläkare lättare kunna ställa rätt diagnos, och f f a ordinera rätt terapi.