Hur känsligt är opererat korsban?

Fråga:

Hej! Jag gjorde korsbandsrekonstruktion i slutet av nov. Rehab har gått bra och i feb fick jag börja springa och i mars fick jag börja springa lite med boll och passa lite på träningsarna.
I slutet av mars snubblade jag tyvärr i en trappa och kände hur hela knät vobblade till i sidled. Det gjorde inte ont eller lät något men jag kände ju att knät vek sig/vobblade i sidled
Det svullnade inte upp efteråt, och har kunnat springa och hoppa efter det men har ändå en känsla av att det ”knäpper” som luftbubblor eller hur man ska förklara det inuti knät mer än det gjorde innan denna händelsen.
Min sjukgymnast sa veckan efter att det kändes stabilt men jag är rädd att det är för att jag byggt så mycket muskler runt om.
Så min fråga är hur starkt ett 4 mån korband är generellt? Och gör det vanligtvis ont även när man skadar sitt rekonstrukterade korsband så att jag borde märkt om något allvarligt hände där och då?

Svar:

Hej

Frånvaron av svullnad, belastningssmärta, intakt stabilitetsupplevelse och försäkran från sjukgymnasten talar starkt emot skada i ditt fall.