Huvudvärk vid träning

Fråga:

Jag har haft problem med extrem huvudvärk när jag tränat ben på gym men nu gör det ont vid annan ansträngning också. Det är en pulserande smärta runt tinningarna. Jag har varit hos läkare tidigare i vår men där blev jag inte mycket klokare.

Svar:

Huvudvärk vid ansträngning kan bero på väldigt många olika saker, och det är svårt att utifrån din korta beskrivning uttala sej om orsaken. Dina besvär låter i förstone inte entydigt idrottsmedicinska, i och med att du har besvär i samband med all ansträngning. Jag tycker man bör göra en noggrann undersökning, där man bl a inkluderar blodtryck och ev EKG om detta inte är gjort, och försäkrar sej om att man uteslutit de allvarligaste orsakerna. Du bör nog ta detta på allvar och söka för undersökning så snart som möjligt, och fram tills dess bör du vara försiktig med ansträning.

Om du så önskar kan du beställa tid för undersökning hos oss på IMES genom att skriva till

//
\n
////

//

////
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

//

////
och hänvisa till detta svar för en snar besökstid. Ett annat alternativ är att söka hos din husdoktor för en bedömning.Med vänliga hälsningar, Dan Leijonwall, specialistläkare, IMES/idrottsdoktorn.se{chronocontact