Illopsoasenan

Fråga:

Jag skrev till er för länge sen om min skada;min doktor sa att det är en sk höjdhopparskada o jag tränar inte så har fortfarande molande värk i ljumsken tackar för svaret förra gången Men det molar så fortfarande.Jag satt i skogen som skomakare klev bara upp som jag alltid gjort i denna ställning;det small till o det lät ända upp till Örat hur det gick sönder där förvisso är det nu kontaterat att jag är OSTEPOROS om det kan ha varit orsaken ?? det vet vi inte men det molar så förjävligt att jag orkar inte mer snart,Jag har fått oxycontin 10mg x två o en tabl ketogan mitt på dagen men dom tar bara ner udden av Smärtan min sedan dess har jag haft två proppar i benet också(vänster ben) just nu önskade jag att få någon hjälp av något slag fruktansvärda smärtor o det känns på Ortopeden ej bryr sig nu känner mej som en hypokondriker o det sa jag också o det gick inte hem,men jag älskar att dansa har hund ut med alltid ont en av senorna hände det något med då när det hördes upp till örat klart o tydligt VAD SKA JAG GÖRA jag vill fungera o jag tjurar på att jobba jobbar på psyk o är inte en hypokondriker Bara ont jämnt så tar man slut ibland Tacksam för svar Tack på förhand höjdhopparskada????????

Svar:

Du bör få en ny bedömning i första hand, hos ortoped. Det är inte möjligt att på enbart din beskrivning bestämma vad som smärtar. ”Höjdhopparskada” är inte något specifikt begrepp som jag är bekant med, trots att jag har lång idrottsmedicinsk erfarenhet. Det måste man därför definiera, inte minst så att du själv förstår vad som menas. 
Ketogan och Oxycontin är inte en bra smärtlindring på sikt, oavsett diagnos, och måste följas av en åtgärdsplan. Inte minst behöver du få veta tidsmässigt vad du har att förvänta. Sök hos din läkare, eller se till att få träffa någon annan som kan förklara på ett sätt som du förstår.