Inflammationer

Fråga:

Hej
Jag har problem med att det verkar som min kropp ”är på väg” in i väggen.
Om jag springer eller går lite raskt får jag en brännande smärta i min fötter och fot leder i veckor. Jag cyklar gärna racer, och när jag gjort detta får jag ont i handflatorna med brännande smärta i upp till ett 2 veckor.
Kort o gott: När jag tränar så får jag ont i de tränade delarna i veckor med brännande smärta i leder och mjukdelar ( läs fötter, handflator, leder osv ). Jag har så ont att jag har svårt att gå dagarna efter att jag tränat fastän jag är relativt tränad med mellan 4-6 pass i veckan. Alltså har jag ständigt ont i fötter o leder, handflator osv osv. Det finns ingen som kan säga vad det kommer sig. Nån har påtalat att det kan bero på en Borrelia som jag haft. Så från tid till annan ser jag ut som en 100 åring tack vare att jag har så ont. Samtidigt försöker jag att inte äta smärtstillande
Kan det finnas någon tanke om vad detta kan vara
Numera kan jag bara cykla då jag har för ont i fotsulor och fotleder med brännande smärta
Några ideér?
MVH
Mikael

Svar:

Man behöver göra en undersökning och komplettera med labprover för att utesluta eller bekräfta sjukdom, t ex muskelreumatism, B12-brist eller borrelia. Sök i första hand, så snart som möjligt, för detta hos din husläkare.