kan de vara nåt fel på knät?

Fråga:

Hej.
Det lättast kanske är att gå till sjukhuset här i mora men känns lite som att dem är lite nonchalant. Och jag måste fråga eftersom träna och spela fotboll är typ mitt liv, roligaste jag vet.
Min fråga är, kan man ha ett knäproblem eller fel på knät fast det inte gör ont i knät?
Nu har jag inte vågat träna på en månad och kanske bara är har paranoia för skador?
Jag har inte fått nån smäll, har inte gjort nånting. Har inga problem med att gå, och sist jag träna gjorde inte ont, har inga problem med att köra benböj, utfallsövningar när jag testat sånt, fast utan vikter då hemma. Så ont har jag aldrig haft men ändå
knät känns lite jämfört med det andra som att det inte är avslappnat i viloläge fast man försöker slappna av och det känns lite mer ostabilt och lite som gel, sladdrigt eller nåt hur man ska säga. Och nån gång kan det ha hänt att de har knäppt till i de.

Sen finns det nå testar man kan göra för att få reda på om de är helt eller inte som säga?

Svar:

Visst kan man testa din knäkvalitet! Det görs med fördel hos din idrottsläkare (t ex hos oss på IMES). Då kan man också testa din koordinationsförmåga och om denna behöver tränas för att ge dej större säkerhetskänsla, mindre skaderisk och ökad stabilitet i knäleden. Om så är fallet bör du ha kvalificerad träningsinstruktion.