Långdragen knäskada

Fråga:

När jag var tretton år skadade jag mitt vänstra knä under en fotbollsträning. Jag skulle skjuta så jag stod med vänstra benet som stödben när målvakten gled ut och träffade min vänstra knäskål. Knäskålen åkte utåt och sen dess har jag haft ont. Detta var fem år sedan. Jag har varit på sjukhuset om det flera gånger men de enda som de säger är att de inte kan hitta något och att jag ska ta en alvedon när jag får ont. Jag är jäkligt less på att alltid ha ont, jag känner mig som en tant.. Knät klickar och känns ostabilt. En sjukgymnast jag var hos sa att det kan muskelfästena är utslitna.

Min fråga är vad jag kan göra åt det här, och skulle en titthålsoperation kunna hjälpa hitta orsaken till alla problem med knät?

Tack!

Svar:

Hej!
Möjligen har du en knäskål som inte sitter på plats i vissa rörelser p g a att ligament skadats. Först behöver man underska dej för att få korrekt diagnos. Sök via din husläkare till ortoped (eller på egen hand till idrottsläkare om du bor i Stockholm). Att enbart ge dej råd om Alvedon låter ovanlig nonchalant.