Mage efter graviditet

Fråga:

jag undrar verkligen om situps hjälper för att få magmuskler???jag födde barn frör ett år sedan ock fettet bara dallrar hur ska jag göra för att få en fin kropp igen????vad ska jag äta????

Svar:

Hej!

Visst kan sit-ups ge bra träning för bukmuskulaturen, men en förutsättning är att de utförs på ett effektivt sätt. Det andra problemet är att du upplever att ”fettet dallrar”. Med fastare bukmuskler kommer den upplevelsen att minska. Vill man bli av med fett runt midjan hjälper dock inte enbart muskelträning. Man behöver då ägna sej åt särskild fettförbränningsträning (se ”råd och tips” på förstasidan) och anpassa kosten så att den innehåller så lite fett som möjligt. Om du ammar bör du dock vänta med kostreglering tills den tiden är över, eftersom amningen i sig gör att fettdepåerna minskar. Dessutom kan det möjligen också vara ofördelaktigt för barnet om du inte får i dej tillräckligt med näring under amningen.

Din frågeställning är vanlig hos de som fött barn. Det är svårt att till fullo acceptera den kroppsförändring som naturligt sker vid graviditet. Känner man att det är viktigt är det dock inte så svårt att få tillbaks sin ”gamla form”, förutsatt att man gör rätt saker. Råd och instruktion kan du få via ett gym som har utbildade instruktörer, eller via Friskis och Svettis.