magrutor-magen putar ut i nedre delen

Fråga:

Hej!
Det här är inte en fråga om vikt precis, och jag behöver inte gå ner i vikt för det är inte så viktigt för mig , men det här är:
Det är så att (jag är 14 år och tjej)) har en platt mage men längst ner, vid naveln så har jag som en ”öl-mage” alltså det är som en fet klump där.
jag vet inte vad jag ska göra åt det och det är verkligen ett stort problem för mig för jag måste ha M i byxor och det är pinsamt för jag är smal för övrigt.
Vad kan jag göra åt det (jag skulle vilja ha om det går att få madrutor) om det är någom mat eller godsacker jag kan undvika (jag tränar dans en gång iveckan och brukar träna armar och ben hemma med olika tyngder) eller om det finns något sätt att träna hemma och ändå behålla den smala magen utan att behöva träna varje dag? (för jag har inte tid att gå någon stanns eller att träna jämt så länge)
Tack på förhand och kan du hjälpa mig med mitt, för mig, stora problem ska jag alltid vara dig tacksam!
// magrutan

Svar:

Hej!
Din mage putar ut i nedre delen, vilket säkert är helt naturligt. Om du vill få plattare mage behöver du träna bukmuskulaturen på särskilt sätt. Det går att dela upp träningen på så sätt att nedre delen tränas mer, men för det behöver du personlig instruktion. Jag tror ändå att du behöver uppsöka ett träningsställe, t ex ett gym, där det finns personal som kan visa dej. När du väl lär dej att träna kan du göra en hel del av övningarna på egen hand antingen hemma eller på träningslokal. Det räcker då att du tränar 1-2 gånger per vecka