mitt träningsschema

Fråga:

Jag heter Karin och jag undrar om du tycker att mitt träningsschema är bra.
Jag är 166 cm lång och väger 65 kg.
Jag springer 2 dagar i veckan 45 minuter. Jag användet stepmaskinen 2 dGr i veckan 45 minuter. Jag tar Aerobic Klasser och TaeBOe 5 dagar i veckan. På sidan om detta lyfter jag fria vikter, en muskelgrupp per dag, 4 dagar i veckan.
Detta låter mycket men jag älskar speciellt aerobic och gör detta mer för att det är så roligt, inte för att det är motion.
Ar min vikt bra för mig? Eller borde jag minska lite. Jag har tränat i 3 år nu.

mvh / Karin

Svar:

Hej Karin!
Du verkar vara en energisk människa och som njuter av aktivitet! Jag tycker ändå att du tränar lite för mycket. Du kör 13 pass träning per vecka. Risken är att du blir övertränad och tappar lusten och orken så småningom. Försök tänka efter vad som är viktigast och vad du vill med din träning på sikt och prioritera. Undvik att köra 2 träningspass ovanpå varandra, vilket motverkar träningseffekten och gör att du ökar skaderisken. Din vikt ligger bra, och du kan säkert väga något eller några kilo mer och ändå må bra. Tänk på att muskulatur väger mer än fett, vilket gör att vågen kan peka uppåt fast kroppen inte lägger på sig mer fett, vilket ju bara är positivt.