Motion och kondition

Fråga:

Jag har lite frågor:

1.Jag undrar hur mycklet5 man måste jumppa eller springa för att få rätt motion?

2.Hjälper det att man gåre mycket??? i så fall hur mycket???

3.Vad ska man inte äta för mycket av för att bli för tjock??

Vill gärna ha vsar redabn idag, TACK!!!!!!!!

Emeluie

Svar:

Hej Emelie!

1. Om du menar ”kondition” i stället för ”motion”, och om du menar ”god kondition” är svaret att ju mer du tränar desto bättre kondition får du, till en viss gräns. Om du är ovan eller nybörjare räcker det med 2 konditionspass per vecka för att förbättra sig markant ganska snabbt. Hur mycket träning som behövs för att förbättra sin kondition om du är en van motionär beror alldeles på vilken konditionsnivå du har som utgångspunkt. För att förbättra sin kondition behöver man anstränga sin kondition något mer än man är van. Då anpassar sig kroppen efter de nya förhållandena. Hur mycket kondition du behöver beror alldeles på vad du vill själv och vad ditt dagliga liv kräver. Allmänt kan man säga att man mår bättre, orkar allmänt mer psykiskt och fysiskt, känner sig friskare och håller sig friskare längre om man regelbundet tränar sin kondition.
2. Gång förbättrar konditionen om den innebär att du anstränger dej mer än du är van. Se vidare ”konditionsträning” i högerspalten på förstasidan!
3. För att undvika att få mer underhudsfett bör man undvika fett i maten så mycket det går. För att ta bort det överskottsfett man redan har krävs att man förbränner det genom träning