Muskelinflammation i axeln

Fråga:

Hej!

Jag har en muskelinflammation i axeln som jag har dragits med i drygt två år! Jag misstänker att jag fått den genom att jag tränat på gym eller i jobbet där det är en hel del tunga lyft. Det är framför allt över axelhöjd det gör ont.
Allt jag testat som inte har givit något resultat:
– Vila
– Kiropraktor 7 ggr
– Olika övningar med gummiband och pilatesboll
– magnetfältsterapi (en apparat man fäster på axeln som ger ut nån slags strålning. Inget jag fått av någon läkare.)
– Ortoped som gett kortison

I och för sig tog jag kortisonet för lite mer än en vecka sen, men känner ingen större skillnad. Ortopeden konstaterade att jag även hade lite bråskförtunning i axeln.

Jag vet inte hur jag ska gå vidare… Funderar nästan på att börja träna igen och se vad som händer, men är ju lite rädd att paja axeln för alltid. Kilorna bara försvinner och den kropp jag slet så hårt att bygga upp är nästan helt borta nu 🙁 Vad föreslår du?

Tack på förhand

Svar:

Hej!
Axelbesvär kräver relativt avancerade kunskaper och kunnande om man behöver leta efter vad som förorsakar dem, och det behöver man nog i ditt fall eftersom de pågått så lång tid och fortfarande plågar dej. Först när man vet vad som förorsakar problemen kan man föreslå åtgärder. Om åtgärderna inte hjälper måste man fundera över om diagnosen är rätt och om det finns fler förklaringar till besvären. Ibland behöver man komplettera med röntgenundersökningar. För detta behöver du träffa en ortoped eller idrottsläkare, till vilken du kan få remiss av din husläkare.