muskler

Fråga:

Hej!

Jag lider av försvagade muskler efter en testosteronbrist jag har haft förmodligen ett par år. Får nu Nabido vilket fungerar väl! Däremot så har jag problem med magmusklerna enligt röntgen så har de inte delat på sig men det kommer ändå fram en liten limpa emellan magmusklerna när jag tränar. Endel läkare säger försvagad bukmuskelatur endel att de är mindre p g a testosteronbristen och endel säger inflammation. Det är delade meningar hur jag skall träna eller vila. Jag har tagit Ultraljud, CT och MR på buken och ingen eller ingenting kan ge mig svaret hur jag bör träna för att jag skall få muskler tillbaka.

Så min fråga till dig om du har någon ide alternativ vem man skall vända sig till när det gäller muskler, någon expert på området!

MVH

Ulf Bolleby

Svar:

Magmuskelbristningar brukar sällan vara ett hinder för träning, och om det ställer till problem bör kirurgisk åtgärd övervägas. Den jag känner till bäst när det gäller mer avancerad bukträning och rehab finns i Stockholm: Leg naprapat Anders Lidestam, tel 0707-38 98 38, mail to: anders@buddhahouse.se.