Ont 7 mån efter knäoperation, BEHOV AV SVAR!

Fråga:

Hej! Jag har i 1 ½ år haft problem med mitt högerknä. Det började med en lätt fotbollsskada som gick över efter tre dagar. Därefter skedde det igen men den gången fick jag gå till sjukhuset och spruta ut massa vätska från knät. Jag gick på kryckor i två veckor och började sakta men säkert hos sjukgymnast. Efter ca 1 års träning var det fortfarande inte bättre. Jag magnetröntgades då och fick opereras 3 mån därefter. Dom gjorde en titthålsoperation där dom tog bort brosk. Det står på pappret: ”Athriscopi höger knä pga smärtor. Fragmentering av brosk distalt över patella konstaterades. Brosket resecerades. Leteral release gjordes.”

Min doktor sa att det skulle sluta göra ont efter tre månader och att operationen var lyckad. Jag sitter nu här, 7 månader efter operation. Efter att ha tränat sjukgymnastik från dag ETT efter operation och har fortfarande ont. Det smärtar när jag är stilla för länge, när jag drar benet fram och tillbaka smärtar det framme på knäskålen, får en röd fläck vid arbete etc.

MIN fråga är, Vad ska jag ta mig till? Jag är helt lost. Jag ger upp snart. Känner som om tiden står still. Snälla hjälp mig!!!

Svar:

I första hand bör din ortoped göra en ny bedömning av vad som förorsakar dina besvär. I andra hand kan din idrottsläkare ge en second opinion. Broskskadan på baksidan av knäskålen är en av flera möjliga orsaker till dina besvär. Man behöver mer uppgifter om din rehabilitering och karaktären av dina besvär, tillsammans med en funktionell undersökning, för att göra en bra bedömning.