Ont i båda knän. Läkarna har inte kunnat ge svar än

Fråga:

Hej, alltid tränat mycket när jag var i tonåren(handboll). När jag sedan slutade med de och senare började gymma istället kommer jag idag ihåg att mitt sista gjorda knäböj var tungt, och spelade inomhus fotboll veckan efter då fick jag ont i benhinnan på höger ben,. Ytterligare några veckor efter (har då ont i knäna på liknande sätt som jag tidigare hade i benhinnan) så flyttade jag och dåvarande till 4e våning vilket jag kommer ihåg inte var en trevlig sak för knäna. Efter detta har jag haft ont i knäna varje dag i 3år o 11 månader. Har gjort röntgen, ultraljud inget hittades. Fick kortison spruta av världens sämsta ortoped från uddevalla som när jag typ grät av lycka över att äntligen få träffa någon som kan något om ben tänkte jag. Första träffen med Bergfinn tog 2 min han kolla lite sen sa att de går över av sig självt. Andra gången var väl kanske 10 min då fick jag kortison spruta som endast gav mig en kväll med lite mer ont förövrigt samma slags smärta jag alltid känner fast mer av den.
Var också hos sjukgymnast innan läkare det var han som skickade mig till VC tillslut. (han trodde jumpers knee). Har ju såklart träffat alla möjliga 'specialister' som så klart vetat var de va, men då ere ju såklart inte stöttat av landstinget så 10k fattigare har jag lika ont.

Säkert missat massor och gett dig en textvägg 😉 (skriver på mobil)

Försöka beskriva hur/när de gör ont;
Vid belastning då menar jag all belastning (ie gå,sitta,ligga), ”gasa bil” rörelse då menar jag om jag vinklar foten, men vad jag minns gör det inte ont när någon annan (undersökare) tar tag i foten och gör den rörelsen. Trappor är Min värsta fiende. Allt där jag behöver böja knäna och sedan belasta dem är skit.

Btw de knakar o låter rätt mycket från knäna. Hade också problem med fötterna innan detta hände. Något om rörligheten(igen med bilgasarn) kunde inte vinkla den något vidare och att jag belasta foten fel (skaffade inlägg). Vet bara att läkarna behandlar det som om jag kan leva såhär.
Är idag 24 och klarar knappt jobba en vecka. Tar jag 4 alve forte, brufen retard, och nån receptgel av mormor;) och allt annat jag hittar, så går smärtan under jobbveckan ungefär så här
Måndag- börjar bra smärtan blir värre ju längre dagen går(på kvällen haltar man), tisdag börjar ungefär där måndag slutade i smärtnivå sen fortsätter det så och kör jag en vecka kan jag knappt röra mig på hela helgen.
Lagerjobb, inte så tungt men får väl kicken från första heltids jobbet på fyra år, förstår dom dock. Vad jag inte förstår e de läkare jag träffat som verkar tro jag snackar skit.

Förlåt för osammanhängande saker etc som sagt har det gått fyra år så minns inte allt.

Svar:

4 år med smärta i knä är en lång tid. Att under den tiden träffat olika vårdgivare och fått känslan av att inte bli lyssnad på är klart underkänt för sjukvården. Under så lång tid med smärta får den sekundära komplikationer, inte minst arbetsmässigt, som är svåra att åtgärda.
För att kunna ta reda på vad som är orsaken till dina besvär behöver man titta igenom vad som hittills är gjort och tyckt och dessutom lyssna noggrannare på din egen beskrivning. När man gjort en egen undersökning borde det vara möjligt att ha fått en uppfattning av orsaken, och därmed kan man också ordinera behandling.
Detta är något som den offentliga sjukvården är skyldig att hjälpa till med. Om den vägen inte är framkomlig får man söka egenfinansierad vård, något som inte heller kan garantera råd och bot. Det är förståeligt att bli uppgiven i en sådan situation. Mitt råd är att söka specialiserad idrottsläkare med tid att lyssna och gå igenom dina journal.