Ont i ljumsken och knät

Fråga:

Jag har sedan några månader ont i ljunske och ben på vänster sida.
Höften är rtg och det visar inget.
Jag fick Voltaren och har fått akupunktur. Detta hjälpte men nu efter ca 2 mån har det kommit tillbaka. Jag kan inte lyfta vä ben uppåt, ej vrida det inåt. Hela bäckenet blir förskjutet. När jag sitter är vä knä ca 6-8 cm längre fram än hö och jag kan inte flytta tillbaks det för det gör ont. Emellanåt släpper det för att bara komma tillbaks. Voltaren hjälper tillfälligt, men jag vill inte bara ta dom utan att veta vad som är fel.
Har även problem m hö knä, läkaren säger att det kanske är menisken men kanske inte. Ingen vidare undersökning tycker han.

Tacksam för svar Lotta

Svar:

Hej!
Det låter som du har en muskelinflammation där man åtgärdat symptomen men inte orsaken. Man bör därför göra en bedömning av vad som ger dej bekymmer och åtgära det. Handlar det t ex om förkortade muskler bör stretching insättas.

Dian knäproblem är inte möjliga att avgöra utan en undersökning. Principiellt tycker jag dock att om du själv upplever att du har besvär så bör din läkare ta detta på allvar för att kunna åtgärda. Om han/hon inte kan avgöra diagnosen eller själv komma på hur man skall åtgärda bör han/hon remittera dej till någon som kan. Om du upplever att du inte blir tagen på allvar råder jag dej att söka en annan läkare.